Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Genius Mix?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gierade

Gierade
  • 13 postów
  • SkądSBE

Napisano 02 października 2009 - 06:58

Witam, Mam mały problem związany z usługą "Genius Mix". A mianowicie, gdy ją włączę w iTunes, uaktualnię i zsynchronizuję iPhone (3G), mixy nie działają. Pojawia się tylko komunikat, że "za mało powiązanych utworów, aby utworzyć listę Genius. Dziwne bo mam ich ponad 400 w różnych gatunkach.. Genius nie działa nawet w samym programie iTunes. Mam polskie konto na iTunes Store. Szukałem na forum, ale niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Niektórzy piszą, że trzeba mieć amerykańskie konto na iTunes, inni, że nie. Proszę o rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam.

#2 franzu

franzu
  • 85 postów

Napisano 02 października 2009 - 07:21

Napisałeś że masz 400 utworów w różnych gatunkach, to jak chcesz żeby Ci Genius ustawił listę np 50-100 utworów podobnych? Ja mam podobną ilość tyle że płyt i to racze j w 3-4 gatunkach, więc Genius działa bez zarzutu i na iT i na iP - mam konto w polskim AppStore.

#3 Gierade

Gierade
  • 13 postów
  • SkądSBE

Napisano 02 października 2009 - 07:30

Napisałeś że masz 400 utworów w różnych gatunkach, to jak chcesz żeby Ci Genius ustawił listę np 50-100 utworów podobnych? (...)

Te 400 utworów można podzielić na 4 gatunki (rock, punk, pop i ska).
Ew. Możesz mi napisać (o ile to nie problem), jak Ty ustawiłeś swojego iTunes i iPhone?

#4 franzu

franzu
  • 85 postów

Napisano 02 października 2009 - 08:52

Te 400 utworów można podzielić na 4 gatunki (rock, punk, pop i ska).
Ew. Możesz mi napisać (o ile to nie problem), jak Ty ustawiłeś swojego iTunes i iPhone?

W zasadzie nic nie ustawiałem. Mam dość poprawnie otagowane płyty - tzn. spędziłem trochę czasu na uzupełnianiu informacji o albumach. Później przeprowadziłem standardowe włączenie opcji genius. To jeśli chodzi o iTunes. W iP nie trzeba nic ustawiać, włącza się genius, wybiera utwór i on ustala dalszą playliste już sam.
Jedyna rzecz - przynajmniej w moim przypadku, która występuje - to, że większość polskich wykonawców nie jest obsługiwana przez genius. W samym genius chyba mi się nie zdarzyło żeby polski utwór był w playliście, a wybranie go jako głównego w ogóle nie wchodzi w grę. Za to Mixes czasem je dołączają.

#5 Gierade

Gierade
  • 13 postów
  • SkądSBE

Napisano 02 października 2009 - 09:05

Pod słowem otagowane masz na myśli uzupełnione profile: Wykonawca, Album oraz Gatunek? Czy jeszcze jakieś inne, przydatne informacje?

Btw. Dziękuję za odpowiedzi.

#6 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 października 2009 - 10:52

Ja również mogę potwierdzić że Genius i Genius Mix działają poprawnie w przypadku posiadania konta w polskim applestore. Mam coś ponad 900 utworów, dobrze otagowanych (używam programu mp3 tag, ale spokojnie do tego celu nadaje się również Itunes) tj. tytuł albumu, tytuły wszystkich utworów znajdujących się w danym albumie, wykonawca, rok wydania, numer ścieżki gatunek itp
Mam dwa rock mix, pop mix, po jednym classical mix i disco mix. podobnie jak franzu polscy wykonawacy są spokojnie dodawani do genius mix, ale nie udaje się stworzyć listy genius wskazując jako pierwszy utwór, utwór polskiego wykonawcy.

#7 Gierade

Gierade
  • 13 postów
  • SkądSBE

Napisano 02 października 2009 - 12:20

@franzu, @Lokria - dziękuję za konkretne i rzeczowe odpowiedzi. Pełen profesjonalizm. Powiem szczerze, że program Mp3tag, pięknie otagował mi utwory i "Genius Mix" wreszcie działa. Co prawda, nie ze wszystkimi utworami, ale i tak jestem zadowolony, ponieważ mogę sprawdzić jak ta usługa działa. W dodatku na iPhone, w listach utworów zapanował ład :) Pozdrawiam. Można zamknąć.

#8 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 02 października 2009 - 12:54

Można zamknąć.

Proszę bardzo, zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych