Witam
Czy jest możliwe odzyskanie wykasowanej rozmowy sms-owej z iphone'a? Regularnie robie backup w iTunesie i zastanawiam sie czy sms-y sa również archiwizowane i czy mozna przywrocić do telefonu taką rozmowę,
pozdrawiam

odzyskiwanie sms-ów
Rozpoczęty przez
krizzz_rockzzz
, 01 paź 2009 14:58
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 października 2009 - 14:58
Napisano 01 października 2009 - 14:59
Tak, po przez backup via iTunes są kopiowane sms/kontakty itp..
Napisano 01 października 2009 - 15:06
Ok to teraz jak z dysku komputera przywrócić daną rozmowę do iphone'a?
Napisano 01 października 2009 - 20:44
Prawdopodobnie jak podmienisz stary backup to stracisz nowsze wiadomości...
Backupy SMS się nie miksują...
Apple jeszcze chyba nie wymyśliło możliwości wrzucania pojedynczych SMS'ów...
Napisano 01 października 2009 - 21:44
przywróć backup, nowszych smsów nie bedzie, ale odzyskasz skasowane, jeśli po ich usunieciu nie robiłeś synchronizacji. Smsy da się usunąć pojedyńczo.
Napisano 01 października 2009 - 21:47
robertpatryk
Ja chyba wszystko wyjaśniłem lol?
Ja chyba wszystko wyjaśniłem lol?
Napisano 02 października 2009 - 07:21
Reincubate: Labs: Backup Extractor for iPhone: extract and restore files from an iPhone backup on Windows, Linux and OS X
Tym programem możesz wyciągnąć plik z smsami (sms.db, sms-legacy.db) z kopii, następnie wrzucasz do /private/var/mobile/Library/SMS
Tym programem możesz wyciągnąć plik z smsami (sms.db, sms-legacy.db) z kopii, następnie wrzucasz do /private/var/mobile/Library/SMS
Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:45
Witam,
chciałbym lekko odświeżyć temat, ponieważ mam problem z przypadkowo usuniętą konwersacją sms'ową...
Troszkę na ten temat czytałem i nie mam problemu z odczytaniem bazy danych z telefonu jak i z kopii.
Problem w tym, że dawno nie robiłem synchronizacji i tej konwersacji tam niestety nie znajdę. Jednak w kilku postach zagranicznych widziałem, że ludzie potwierdzali, iż w pliku sms.db w ipku znajduje smsy, które jakiś czas temu wykasował.
U mnie niestety są tylko te obecne, które również odczytać mogę z ipka. Nie znam jednak tak dobrze systemu plików iphone, by mieć pewność, że ten nie przechowuje gdzieś jakiejś kopii bezpieczeństwa z iluś dni wcześniej. Może ma gdzieś wszystkie informacje, które zostały usunięte z telefonu?
Bardzo przydała by mi się pomoc...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych