Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2G] Rozrastajacy sie pajak na ekranie

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 zolu

zolu
  • 9 posts

Posted 01 October 2009 - 10:54

Kilka dni temu, gdy telefon lezal w spodniach w szafce pojawil sie na srodku jakby pajaczek ciemnych pikseli. Mniejwiecej w kazda strone po kilka mm. Zostawilem to, korzystalem dalej, ale ten pajak rosnie! Dzisiaj w poziomie mam juz linie na prawie caly ekran! Najwiecej wlasnie rosnie w poziomie. Co to moze byc? Da sie to jakos uleczyc??

#2 krzysiek_k

krzysiek_k
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 October 2009 - 11:00

A nie zalales przypadkiem telefonu? np na deszczu?

#3 zolu

zolu
  • 9 posts

Posted 01 October 2009 - 11:07

nie, nawet w tym okresie nie trzymalem go w wilgotnej rece.... nic nadzwyczajnego z nim sie nie wydarzylo:/

#4 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 01 October 2009 - 14:53

Może to banalne pytanie, ale czy robiłeś restart telefonu? (Ja też miałem takiego pajączka. Pojawił się podczas granie i okazał się być zwykłym błędem, który ustąpił po resecie).

#5 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 01 October 2009 - 15:09

Heh, tak zalatwilem moje psp. :D Zgniotlem srodkowa czesc ekranu przez co jego czesc "umarla". Zrobil sie pajak czarnych pikseli. Moze masz podobnie?

#6 zolu

zolu
  • 9 posts

Posted 01 October 2009 - 16:37

[URL="http://img185.imageshack.us/img185/9932/iphonev.jpg"]tak to wyglada[/URL]

krechy sa szare, jeszcze wczoraj wieczorem te najdluzsze do samych krawedzi byly o polowe krotsze. oczywisice, ze restartowalem telefon, puszczalem mu nawet jakies zmieniajace kolorki przez godzine, co niby naprawia jakies zawieszone pixele i nic. :confused:

#7 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 01 October 2009 - 16:54

No to niestety wyświetlacz do wymiany, jak go nie zamoczyłeś to musiałeś zdusić lub zrobić coś podobnego, bo raczej sam z siebie się nie zepsuł ;]. pozdrawiam, ed00c

#8 zolu

zolu
  • 9 posts

Posted 01 October 2009 - 17:24

no ok, tylko czemu on sie powieksza?

#9 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 01 October 2009 - 17:31

Bo moze byc coraz bardziej przyduszany. Moze szybka ci sie wgiela.

#10 Ramzes II

Ramzes II
  • 39 posts

Posted 01 October 2009 - 19:34

A jednak mi się wydaje, ze w kieszeni go zgniotles, nie zauwazyles gdy do szafki wkladales... Po prostu raczej ci szybka pekla, a nadal wkladasz go do kieszeni, gdzie jest nacisk, a wiec to powieksza "pajaczka" ;) Zycze jednak, aby to nie było nic powaznego, bo gdyby cos takiego sie z moim stalo to bym sie zalamal ;/ @Edit Albo tez "pajaczek" sie powieksza, poniewaz w czasie uzywania mocno naciskasz na szybke... Zostaw go przez 2dni w spokoju, i zobacz czy sie powieksza po tym czasie :)

#11 sebee86

sebee86
  • 3 posts

Posted 30 August 2010 - 15:25

a jak się nazywa ten program zmieniający kolory żeby aktywować te piksele??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users