Kilka dni temu, gdy telefon lezal w spodniach w szafce pojawil sie na srodku jakby pajaczek ciemnych pikseli. Mniejwiecej w kazda strone po kilka mm. Zostawilem to, korzystalem dalej, ale ten pajak rosnie! Dzisiaj w poziomie mam juz linie na prawie caly ekran! Najwiecej wlasnie rosnie w poziomie.
Co to moze byc? Da sie to jakos uleczyc??

[2G] Rozrastajacy sie pajak na ekranie
Started by
zolu
, 01 Oct 2009 10:54
10 replies to this topic
Posted 01 October 2009 - 10:54
Posted 01 October 2009 - 11:00
A nie zalales przypadkiem telefonu? np na deszczu?
Posted 01 October 2009 - 11:07
nie, nawet w tym okresie nie trzymalem go w wilgotnej rece.... nic nadzwyczajnego z nim sie nie wydarzylo:/
Posted 01 October 2009 - 14:53
Może to banalne pytanie, ale czy robiłeś restart telefonu? (Ja też miałem takiego pajączka. Pojawił się podczas granie i okazał się być zwykłym błędem, który ustąpił po resecie).
Posted 01 October 2009 - 15:09
Heh, tak zalatwilem moje psp.
Zgniotlem srodkowa czesc ekranu przez co jego czesc "umarla". Zrobil sie pajak czarnych pikseli. Moze masz podobnie?

Posted 01 October 2009 - 16:37
[URL="http://img185.imageshack.us/img185/9932/iphonev.jpg"]tak to wyglada[/URL]
krechy sa szare, jeszcze wczoraj wieczorem te najdluzsze do samych krawedzi byly o polowe krotsze. oczywisice, ze restartowalem telefon, puszczalem mu nawet jakies zmieniajace kolorki przez godzine, co niby naprawia jakies zawieszone pixele i nic. :confused:
krechy sa szare, jeszcze wczoraj wieczorem te najdluzsze do samych krawedzi byly o polowe krotsze. oczywisice, ze restartowalem telefon, puszczalem mu nawet jakies zmieniajace kolorki przez godzine, co niby naprawia jakies zawieszone pixele i nic. :confused:
Posted 01 October 2009 - 16:54
No to niestety wyświetlacz do wymiany, jak go nie zamoczyłeś to musiałeś zdusić lub zrobić coś podobnego, bo raczej sam z siebie się nie zepsuł ;].
pozdrawiam, ed00c
Posted 01 October 2009 - 17:24
no ok, tylko czemu on sie powieksza?
Posted 01 October 2009 - 17:31
Bo moze byc coraz bardziej przyduszany. Moze szybka ci sie wgiela.
Posted 01 October 2009 - 19:34
A jednak mi się wydaje, ze w kieszeni go zgniotles, nie zauwazyles gdy do szafki wkladales... Po prostu
raczej ci szybka pekla, a nadal wkladasz go do kieszeni, gdzie jest nacisk, a wiec to powieksza "pajaczka"
Zycze jednak, aby to nie było nic powaznego, bo gdyby cos takiego sie z moim stalo to bym sie zalamal ;/
@Edit
Albo tez "pajaczek" sie powieksza, poniewaz w czasie uzywania mocno naciskasz na szybke...
Zostaw go przez 2dni w spokoju, i zobacz czy sie powieksza po tym czasie

Posted 30 August 2010 - 15:25
a jak się nazywa ten program zmieniający kolory żeby aktywować te piksele??
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users