Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail i push

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 30 września 2009 - 14:30

Witam Do tej pory, wyobrażałem sobie, że po włączeniu push w ustawieniach kont e-mail, będę dostawał lub informacje o nowych mailach lub też całe maile. No i się rozczarowałe, ponieważ żadnych komunikatów nie otrzymuje. Pytanie brzmi, czy push działa z każdym kontem czy może musi być jakieś specjalne? A może moje oczekiwania wobec tej, jak się wydawało, ciekawej funkcji, są zbyt wysokie. pozdrawiam

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2009 - 14:32

Musi być konto MobileMe/Exchange/Yahoo.

#3 barteku

barteku
  • 68 postów
  • SkądGdynia, Toruń

Napisano 30 września 2009 - 14:43

Musi być konto MobileMe/Exchange/Yahoo.

MobileMe/Exchange/Yahoo/Gmail/Zimbra

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2009 - 14:47

Gmail nie - trzeba także zakładać konto Exchange. ;)

#5 barteku

barteku
  • 68 postów
  • SkądGdynia, Toruń

Napisano 30 września 2009 - 14:54

Aktywujesz jedynie opcje w Gmailu, a to, że konfigurujesz konto w iPhone tak jakby było na Exchange to inna sprawa. Nie musisz _zakładać_ konta na (w) Exchange. Mylisz chyba znaczenie dwóch stwierdzeń: założyć konto i skonfigurować ustawienia programu dla konta.

#6 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 30 września 2009 - 14:57

Mystik ..blednie myslisz....sam aparat iphone posiada mozliwosc/funkcje obslugi poczty jako push. Jednak nie kazda skrzynka takowa fukcje posiada. Jesli uzywasz poczty typu o2, wp.pl czy onet... mozesz o tym zapomniec. Z darmowych i solidnych obecnie rozwiazan to poczta na gmail-poprzez Exchange... Yahoo, choc tak sobie to dziala, oraz oczywiscie platne mobileme, ktore dziala bosko, bez zarzutow.

#7 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 30 września 2009 - 15:03

Jak to jest z tym push notifications? Mam ipka 3g 3.0.1 JB i jak włączę tą opcje to nikt sie nie może do mnie dodzwonić o.O

#8 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 30 września 2009 - 17:32

Mystik ..blednie myslisz....sam aparat iphone posiada mozliwosc/funkcje obslugi poczty jako push. Jednak nie kazda skrzynka takowa fukcje posiada. Jesli uzywasz poczty typu o2, wp.pl czy onet... mozesz o tym zapomniec. Z darmowych i solidnych obecnie rozwiazan to poczta na gmail-poprzez Exchange... Yahoo, choc tak sobie to dziala, oraz oczywiscie platne mobileme, ktore dziala bosko, bez zarzutow.

Czyli jednak wymagam zbyt wiele.
Jestem ciekaw czy funkcja push może być łatwo zaimplementowana przez normalnego providera u którego ma się wykupioną skrzynkę e-mail.
I drugie. Czyli możnaby np. założyć sobie konto Yahoo itp. i np. zrobić przekierowanie ze swojego konta.

pozdrawiam

#9 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 30 września 2009 - 17:39

Czyli jednak wymagam zbyt wiele.
Jestem ciekaw czy funkcja push może być łatwo zaimplementowana przez normalnego providera u którego ma się wykupioną skrzynkę e-mail.
I drugie. Czyli możnaby np. założyć sobie konto Yahoo itp. i np. zrobić przekierowanie ze swojego konta.

pozdrawiam

Ja tak przekierowałem z o2.pl na Gmail ale podobno Yahoo lepsze

#10 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 18 października 2009 - 13:16

Dokładnie tak jak napisałeś można i należy zrobić by pocztę z o2 , wp czy innych nie pushowatych poczt otrzymywać przez push. Ja mam pusha z płatnego konta MobileMe na które przekierowalem wszystkie inne poczty. Działa bez zarzutu, poczta dociera po 2-3 sekundach. Niemal jak SMS. Sprawdziłem tez darmowego pusha od gmaila. Również działa b dobrze i jest darmowy. Przekierowania tez smigaja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych