Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PC + MAC internet via bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 monksia

monksia
  • 3 postów

Napisano 06 listopada 2006 - 22:29

Witam! chciałam spytać czy ktokolwiek jest w stanie pomóc mi z połączeniem do internetu mojego PowerBook G4 (Mac OX) z PC (XP) via bluetooth. Na PC łączę się do neta przez lan, mam program Bluesoleil, ale niepotrafię skonfigurować maćka czy ktoś pomorze? błagam, bo siedzę już dwa dni i nici z tego ;/

#2 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 06 listopada 2006 - 22:42

A tak się da? Chyba gdzieś było na forum, że nie. Ale nie jestem pewien. Masz AP? Lepiej z nim coś kombinuj.

#3 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 06 listopada 2006 - 22:58

musi byc via bluetooth?

#4 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 listopada 2006 - 23:05

Zrób to w drugą stronę, będzie działać jak ta lala. Poszukaj w System Preferences / Sharing / Internet

#5 monksia

monksia
  • 3 postów

Napisano 06 listopada 2006 - 23:26

no właśnie się da :) ponieważ z podłączeniem takim laptop z xp daje sobie znakomicie radę :D tylko nie wiem jak skonfigurować mojego maćka ;( mam co prawda na nim virtual pc z xp ale sądzę że będzie mi kiepsko net chodził, dlatego wolałabym jednak system os x skonfigurować. A co do tego że w drugą stronę to nie zda to u mnie relacji bo po to mam laptopa żeby był całkiem bezprzewodowy i chcę mieć internet w całym pokoju a może i w dwóch :P a z kablem w laptopie to ciężka sprawa ;/, tak więc czekam na wszelaką pomoc :D pozdrawiam i dziękuję za wszelkie doradztwo z Waszej strony :D

#6 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 07 listopada 2006 - 01:14

zainwestuj lepiej w router wifi

#7 skalpel1125

skalpel1125
  • 29 postów

Napisano 09 listopada 2006 - 18:53

Chętnie się dowiem jak to zrobić. Przeczytałem forum i nie znalazłem nic na temat nie możności dokonania tej operacji. Prosze o pomoc Mac Mudżachedinów

#8 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 09 listopada 2006 - 19:02

w windowsie wez network interfaces i tam wybierz polaczenie lanowskie i daj udostepnianie polaczenia internetowego i powinno smigac ;) aha no i musisz ustawic odpowiednia usluge bt w sofcie bluesoil...

#9 flanker

flanker
  • 94 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 10 listopada 2006 - 18:39

Nie wiem, ale po bluetoothie bedzie chyba wolniej niz przez WiFi.. nie lepiej kupic AP ?

#10 jar

jar
  • 228 postów
  • SkądWarszawa/Bydgoszcz

Napisano 10 listopada 2006 - 19:20

- zdecydowanie lepiej przez AP, przepis jest np. tutaj
http://santee.pl/konfiguracja.html
a i poszukalbym na Mac Chwilami i moze tez na stronach Bartosza Skowronka

jak zawsze

Jacek A.R.

#11 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 12 listopada 2006 - 14:47

to zlezy jaki masz internet... jesli internet jest szybszy od bt to wtedy lepiej wifi ale jesli predkosc netu masz nizsza to po prostu nie ma potrzeby (chyba ze chcesz przesylac miedzy tymi kompami pliki...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych