Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

EDYCJA PROGRAMÓW .ipa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2009 - 19:20

Chciałem na stałe zmienić nazwę aplikacji , stąd konieczność edycji info.plist programu .ipa w iTunes a nie tylko przez SSH oto co robię, a efektu nie daje: 1) zmiana rozszerzenia z ipa do zip, rozpakowanie 2) edycja info.plist 3) "Kompresuj archiwum" osx'owym systemowym pakerem zip 4) zmiana rozszerzenia z zip do ipa 5) BŁĄD iTunes'a "Nie można dodać x.ipa ponieważ nie jest to poprawny program" (Nie zmieniam nazwy archiwum, nie grzebie w Payloadzie ani iTunesArtwork) jak poprawnie edytować plik ipa ? SSH do ajFona , potem usuwać program z iTunes'a i czekać aż powie że "na telefonie są zakupione rzeczy, czy je przenieść" ?

#2 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 28 września 2009 - 19:24

Może otwórz plik *.ipa WinRAR'em bez zmiany rozszerzenia, wyciągnij z niego plik info.plist, edytuj go i dodaj spowrotem. Wydaję mi się, że ponowne pakowanie plików je "psuje", a tak powinno zadziałać ;]. pozdrawiam, ed00c

#3 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2009 - 19:40

Dzięki - miałeś racje, nie pomyślałem że Windows na coś może się przydać :) Winda traktuje .app jako folder i to jest zbawienne, bo BetterZip i wszystkie OSXowe rozpakowywacze nie radziły sobie z pracą w jego środku.

#4 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 28 września 2009 - 19:52

Z tego co widzę problem rozwiązany. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych