Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IMPORT PST z Outlooka /Windows/ na MAC OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 NetCoN

NetCoN
  • 66 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2006 - 10:31

Hi ! mam problem, na mojej blaszcce (czyt. Windows XP) uzywalem MS Outlooka, poniewaz mam tam sporo majli z kilku lat, chcialbym zaimportowac je do Entourage'a ,ale prosta funkcja IMPORTUJ nie dziala. jest na to jakis sposob ?? Pozdro.

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 06 listopada 2006 - 10:39

pierwszy wynik w google: http://www.riches.co...k-entourage.htm
pozatym może warto nagrać dvd z tymi mailami- sa takie winzgrozowe programiki do bacupu i zapomnieć? powyżej 2000-3000 maili outlok zdaje sie glupieje :/

#3 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 06 listopada 2006 - 10:40

1. Na PC, zainstaluj Mozille i upewnij się że opcja "Email" jest włączona podczas instalacji. 2. W Mozilla Mail, wybierz Tools, Import, i wybierz Mail. Wybierz Outlook w następnym oknie dialogowym i wszystkie maile z Outlook zostaną zaimportowane. 3. W Windows 2000, twoje fodlery pocztowe są tworzone jako pliki w Documents and Settings/username/Application Data/Mozilla/Profiles . Pliki, które chcemy nie mają rozszerzenia. Dodaj .mbox do nich. 4. Skopiuj wszystkie pliki .mbox na Maka. Możesz je skopiować na Biurko do folderu "Imported mail" Pliki .mbox powinny mieć ikonkę "mailbox". 5. Na Maku, przeciągnij każdy plik .mbox do Entourage i kliknij Import w oknie dialogowym, które się pojawi. 6. Powtórz krok 5 dla każdego pliku .mbox

#4 NetCoN

NetCoN
  • 66 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2006 - 11:14

backup mam oczywiscie, bo jakby cos sie stalo, to bym sie zaplakal...
to akurat robie "recznie" wchodzac do swojego profilu na c:\documents and settings\..... i kopiuje po prostu regularnie caly katalog \Outlook
tak Outlook glupieje, a poza tym powyzej ilustam giga przestaje czytac ten plik, wiec albo trzeba go archiwizowac, albo usuwac stare majle
oki, wroce do domu to sobie sprawdze opcje z Mozilla...
dzieki za porade.

pierwszy wynik w google: http://www.riches.com.au/
articles/export-outlook-entourage.htm
pozatym może warto nagrać dvd z tymi mailami- sa takie winzgrozowe programiki do bacupu i zapomnieć? powyżej 2000-3000 maili outlok zdaje sie glupieje :/

#5 NetCoN

NetCoN
  • 66 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2006 - 12:38

DZIALA !!!!
dzieki wielkie, mam juz wszystko na moim MAC Booku....
uffff...

[QUOTE=code;193110]1. Na PC, zainstaluj Mozille i upewnij się że opcja "Email" jest włączona podczas instalacji.

2. W Mozilla Mail,

#6 matthias

matthias
  • 188 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 marca 2008 - 23:33

przenioslem opisanym sposobem pliki z xp na leo i wszystko dziala ale importuje mi tylko 50 ostatnich a nie wszystkie, Pomocy

#7 NetCoN

NetCoN
  • 66 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 marca 2008 - 00:13

hm, dziwne, ja sobie importnalem z Thunderbirda, i dziala naprawde OK, wszystko, oczywiscie ksiazka adresowa - NIE - to trzeba zrobic innym sposobem. podaje jeszcze raz w kolejnosci: 1. Na PC zainstalowac Mozilla Thunderbird 2. Wykonac Import wiadomosci z MS Outlook’a do Thunderbirda 3. Skopiowac pliki wiadomosci z \\Ustawienia lokalne\Thunderbird … na MAC’a 4. Dodac rozszerzenie.MBOX do kazdego z plikow NIE POSIADAJACYCH zadnego rozszerzenia. 5. Metoda „drag&drop” przeciagnac pliki.MBOX na INBOX w MS Outlook na MACu Ma MAC’u nie jest konieczna instalacja Thunderbirda Pozdrooo

#8 matthias

matthias
  • 188 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 marca 2008 - 00:22

robilem dokladnie tak samo z tym ze nie importuje do ms outlooka na macu tylko uzywam programu mail

#9 NetCoN

NetCoN
  • 66 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 marca 2008 - 01:00

a to inna sprawa, sposob importowania dotyczy MS Outlooka 2004/2008. soroboj moze ZAINSTALOWAV THUNDERBIRDa na MACu, i po zaimportowaniu majli na makowego Thunderbirda - przeniesc wiadomosci na macowego maila. ./ sprawdze jutro i dam znac jak i czy da sie to zrobic. ja robilem import na Outlooka 2004/2008 na MAcu i dziala. Z mailem (MAC) moze byc z lekka inaczej. JEzeli chodzi o ksiazke adresowa - to zrobilem to droga okrezna - poprze ztelefon - po zsynchronizowaniu z pecetowym outlookiem kontaktow z moim fonem - przenioslem za pomoca bluetooth'a kontakty na MAc'a - do ksiazki adresowej - bez problemu telefon: Sony-ericsson P910i i potem zrobilem probe z nokia E90 - dziala ok. Moze sproboj po instalacji Thunderbirda na MAcu, metoda drag@drop przeniesc wiadomosci do mac mail (oczywiscie przedtem importnij wiadomosci na MACa jak w poprzednim poscie.

#10 matthias

matthias
  • 188 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 marca 2008 - 14:52

zainstaowalem na macu thunderbirda i zaimportowalem bez problemu wszystkie swoje maile i faktycznie byly wszystkie, kiedy w programie mail kazalem zaimportowac z thunderbirda to przeniosl znowu tylko 50 ostatnich. moze mail ma jakies ograniczenie? szukalem w opcjach ale nic takiego nie znalazlem

#11 Paolo

Paolo
  • 85 postów
  • SkądPuszcza Kampinoska

Napisano 05 maja 2008 - 17:04

hm, dziwne, ja sobie importnalem z Thunderbirda, i dziala naprawde OK, wszystko, oczywiscie ksiazka adresowa - NIE - to trzeba zrobic innym sposobem.
podaje jeszcze raz w kolejnosci:
1. Na PC zainstalowac Mozilla Thunderbird
2. Wykonac Import wiadomosci z MS Outlook’a do Thunderbirda
3. Skopiowac pliki wiadomosci z \\Ustawienia lokalne\Thunderbird … na MAC’a
4. Dodac rozszerzenie.MBOX do kazdego z plikow NIE POSIADAJACYCH zadnego rozszerzenia.
5. Metoda „drag&drop” przeciagnac pliki.MBOX na INBOX w MS Outlook na MACu

Ma MAC’u nie jest konieczna instalacja Thunderbirda

Pozdrooo

W Outlooku mam plik .pst, który ma dość złożoną strukturę folderów (są zagnieżdżone na kilka poziomów - i jest ich dużo). Przeniosłem to wszystko do Thunderbirda bez problemów - teraz chciałbym to przenieść do Entourage. Ręcznie to działa, ale czy jest jakaś możliwość zautomatyzowania tego portingu, czy trzeba to robić manualnie, folder po folderze ... ?

#12 kaslapek

kaslapek
  • 256 postów
  • SkądGliwice

Napisano 16 sierpnia 2008 - 01:26

czyli jesli na PC wgram Mozille i zaimportuje tam mejle z Outlooka Express, to bez problemu importuje to do Thunderbirda na moim Macu ??

#13 NetCoN

NetCoN
  • 66 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 sierpnia 2008 - 18:54

tak dokladnie tak, mozna inaczje, zainstaluj sobie najnopwszego OS-a czyli LEO, i tam program MAIL sam bez potrzeby exportowania/importowania Thunderbirdem na MAcu - sam zassie majle,m strukture katalogow etc. problem jest tu tylko z ksiazka adresowa, ale przypadkowo znalazlem na to remedium - mianowicie - bedac szczesliwym posiadaczem iPhone'a - zsynchronizowalem go z ksiazka adresowaa na pececie z Win XP, nastepnie podlaczylem telefonik do MAC'a, i zsynchronizwalem iPhone z ksiazka adresowa, zaznaczajac opcje "zlacz rekordy" - opcja ta powoduje dodanie do ksiazki adresowane MACa rekordow zapisanych na iPhone, a takze dodanie zawartoscie ksiazki adresowej MACa na iPhone. Jezeli nie posiadasz iPhone'a - spox - mozesz to samo zrobic nawet z iPod touch, czy iPod NANO, ktore to urzadzenia maja przeciez opcje Ksiazki adresowej Powodzonka.

#14 jerycho

jerycho
  • 6 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 14:23

A ja mam prośbę. Czy mógłby mi ktoś to opisać na vistę(to g...). Muszę przerzucić szefowi maile z visty na maca. A i jeszcze jedno mozilla mail to chodzi wam o thunderbird-a?? Sory za takie banalne pytania ale dziś mi już głowa kipi od szukania rozwiązania tego problemu.

#15 gregi18

gregi18
  • 36 postów

Napisano 09 września 2008 - 15:07

A jesli nie mam ipoda, czy jest jakis sposob przeniesienia kontaktow z outlooka express do kontaktow na mac. Wiem pisal ktos kiedys ze mozna pojedynczo, ale jak mam 200 kontaktow to po prostu eksportowac i importowac pojedynczo mi sie nie chce !!!!! Jest na to jakas inna rada?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych