Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

porysowana obudowa w MacBook, help!

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kubatrt

kubatrt
  • 12 posts

Posted 26 September 2009 - 22:20

Witam,

od niedawna jestem właścicielem białego MacBooka, najtańszej wersji na jaką było mnie stać :D, nosze maca w torbie, dzisiaj jednak miałem tam też zeszyt, gdyż przydaje mi sie na uczelni. No i właśnie... po wyjęciu z torby okazało się że jest cały porysowany, oprucz oprócz małych rysek są też liczne ślady "otarcia", na oko nic nie widać, ale jak sie spojży spojrzy pod światło to już nieciekawie to wygląda :/.

Moje pytanie brzmi:
czy jest jakiś środek który pomoże mi pozbyć się tych rys, albo jakiś inny sposób? Podobne rysy są utrapieniem posiadaczy telefonów i wiem że są jakieś środki które polerują i wypełniają zarysowaną powierzchnie.

Mam laptopa od niedawna i nie chce żeby za pół roku wyglądał jak ze śmietnika, a zauważyłem że o kolejne porysowania/otawrcia nie trudno, szczególnie przy takiej połyskującej obudowie.

Jak sobie radzicie z tego typu zarysowaniami? Czy poprostu zostawiacie i niech się dzieje co chce? ;)

Dzięki i pozdrawiam,
Kuba

#2 fiflak77

fiflak77
  • 37 posts

Posted 26 September 2009 - 22:26

Pasta polerska do lakieru i miękka sciereczka i wyglada jak nowka

#3 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 26 September 2009 - 22:34

Pasta polerska do lakieru i miękka sciereczka i wyglada jak nowka

dodam jeszcze że dla ułatwienia można użyć wiertarki z tarczą polerską.

Tylko uwaga na ilość pasty, jak nawłazi w szczeliny to ni diabła nie da się doczyścić.

#4 kubatrt

kubatrt
  • 12 posts

Posted 26 September 2009 - 23:18

dzięki za info, takie coś może być?
[url=http://www.allegro.pl/item753873275_pasta_polerska_do_rys_szmatki_polerskie_10_szt.html]PASTA POLERSKA DO RYS + SZMATKI POLERSKIE 10 SZT. (753873275) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

#5 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 26 September 2009 - 23:25

może być, ale możesz się przejść do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego albo na stacje benzynową, albo nawet do supermarketu i kupisz od ręki. Tylko pamiętaj że nie może to być pasta z woskiem. Zwykła pasta lekkościerna np. TEMPO

#6 kubatrt

kubatrt
  • 12 posts

Posted 26 September 2009 - 23:31

aha... to wystarczyło powiedzeć "TEMPO" :), kumpel pucuje tym auto, wiec porzycze pożyczę i sprawdze :), jeszcze raz dzieki za szybką odpowiedź

#7 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2009 - 23:34

A ja polecam: Scratch Remover for iPhone 3G S Back, iPod, White MacBook, DVDs, LCD Screens - Ice Creme Scratch Remover Polishes and Restores Surfaces

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users