Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone simlock, play

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 KoNrI

KoNrI
  • 78 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2009 - 22:05

Witam. Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Chciałem się dowiedzieć czy przy zakupie nowego iphone'a 3G z ery można ściągnąć simlocka przez itunesa nie tracąc gwarancji? I jeszcze czy po ściągnięciu tego simlocka IP będzie działał bez problemu w sieci play?

#2 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 26 września 2009 - 22:10

Ech, bardzo dziwne, że nie znalazłeś odpowiedzi. :???: Powinienem wywalić ten temat do koszta bo nie chce Ci się poszukać... Telefony z Ery od 23 stycznia 2009 nie mają simlocków. iTunes usuwa blokadę i nie traci się gwarancji. Jeśli zdejmiesz blokadę simlock z telefonu to dość oczywiste, że będziesz mógł używać go w każdej sieci...

#3 KoNrI

KoNrI
  • 78 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2009 - 22:12

Ale właśnie był taki temat, że w playu nie działa i w końcu się nie doczytałem czy działa czy nie. Ktoś pisał, że niby działa ale jednak jest napis "plus" na wyświetlaczu. Myślałem ze ktoś mi to sensownie wytułmaczy

#4 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 26 września 2009 - 22:15

Sensowne wytłumaczenie - Play korzysta z nadajników Plusa (chyba, że telefon jest aktualnie w zasięgu powstających nadajników Play'a).

#5 KoNrI

KoNrI
  • 78 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2009 - 22:18

Czyli wszystko działa normalnie tyle, że jest "plus" na wyświetlaczu? i nie jest to zależne od posiadanej karty sim?Czy 6 czy 8 stykowa

#6 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 26 września 2009 - 22:20

Plus, gdy korzysta z nadajników Plusa, POL, gdy korzysta z nadajników Play'a. W razie czego Play wymienia karty za darmo. :)

#7 KoNrI

KoNrI
  • 78 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 września 2009 - 22:23

ok. Dzięki wielkie za odpowiedź :)

#8 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 26 września 2009 - 22:28

Zamykam.