Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Membrany glosnikow i ich czyszczenie ;)

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 04 November 2006 - 19:25

Witam! Wiem, ze pytanie strasznie lame, ale jak czyscic membrany glosnikow z kurzu. Pytam sie dlatego, ze mam dosc drogi system i nie chce go przez nieuwage popsuc. A i jeszcze jedno. Czy w trakcie pracy glosnikow (kiedy graja muzyke) moge je delikatnie podniesc przechylic np. i swiffex-em delikatnie kurz z nich zetrzec? Czy moze sie z nimi cos stac jak w trakcie grania je podniose i przechyle itp? Wiem bardzo lame, ale nie besztajcie tylko pomagajcie ;) Pozdro dla wszystkich. BTW - Slyszalem, ze w Polsce snieg arrgrgrgrg ale wam zazdroszcze :D

#2 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 04 November 2006 - 19:37

A dlaczego miałbyś nie móc przechylać głośnika w czasie grania? Zresztą chyba na czas czyszczenia możesz darować sobie słuchanie muzyki ;) Co to jest swiffex?

#3 iMark

iMark
  • 1249 posts
  • SkądGlobalna wioska

Posted 04 November 2006 - 19:41

swiffex to chyba takie nawilżone szmateczki jeżeli sie nie mylę

#4 glub

glub
  • 980 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2006 - 19:52

chcesz zepsuć głośnik? to czyść na mokro. wyłącznie pędzlem i żadnych sprężonych air dusterów. btw pochwal się co masz za głośniki.

#5 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2006 - 19:59

Tylko miękkim pędzlem! Dobry jest taki do makijażu (do pudru chyba, nie wiem, spytaj kobiety) + odkurzacz (ale z daleka od membrany, tyle, żeby zbierał chmurę kurzu)

#6 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 05 November 2006 - 05:00

Swiffex to jest takie cos jakby z pior, ktore lapie kurz i tym wlasnie sciagalem delikatnie kurz z membran. Pozniej jeszcze delikatnie sucha szmateczka. Myslicie, ze moglo sie juz cos pokaszanic? Wedlug mnie glosniki graja dobrze (nadal) Pozdro. A glosniki to Logitech Z-5500 Wedlug mnie idealne do Maca tak zeby posluchac muzyki itp. Naprawde polecam!!

#7 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 05 November 2006 - 11:19

6,

kiedyś pani Zenia sprzątając studio tak wyczyściła mi główne odsłuchy, że aż kopułki niskotonowych membran wgniotła do środka.

A więc za pomocą odkurzacza wyssałem je na zewnątrz.

Teraz mam te monitory (KRK9000B) w domu.

Tylko duster (Swiffex może być), bardzo miękki pędzel lub ewentualnie ircha.

#8 glub

glub
  • 980 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2006 - 12:03

Kokos- no to ładnie takie rzeczy to dzieci moich sąsiadow mu zrobiły w JBLach, to było w połowie lat 80. No, Panie reRESERVEDFX ;) Myslalem że jak mówisz "mam drogi system" to że masz co najmniej Sonus Faber :P a ty tu z jakimiś pierdziawkami do komputera wyjeżdzasz :D :D

#9 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 06 November 2006 - 04:12

Kokos- no to ładnie takie rzeczy to dzieci moich sąsiadow mu zrobiły w JBLach, to było w połowie lat 80.

No, Panie reRESERVEDFX ;) Myslalem że jak mówisz "mam drogi system" to że masz co najmniej Sonus Faber :P a ty tu z jakimiś pierdziawkami do komputera wyjeżdzasz :D :D

Pierdziawkami???!!! Ja Ci tu pierdziawki dam ;) Po pierwsze to byly glosniczki do komputera i za cztery stowy to akurat dla mnie. Po drugie graja fantastycznie jak na komputerowe pierdziawki. Po trzecie do kina domowego to ja mam Inphinity z platyny wysadzane diamentami (zart ;P) razem z harman/kardon ampem. Dzwiek wspanialy, a i idealne na mala imprezke. Jak sie podkreci do gdzies tak -3dBA to sasiadce (80lat) szczeka wylatuje :D

A tak wogole to zaplulem monitor ze smiechu. Respekt glub! :)

Pozdro

#10 glub

glub
  • 980 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2006 - 06:40

Wzajemnie :D

mi się mażą B&W Matrix 800
Dołączona grafika

Pamiętam jak to grało gdy jeszcze Kazio Sielczak miał serwis na Lewickiej...
do tych kolum dostawało się dwię płyty Gil Evans with RMS z rewelacyjnym wukonaniem Little Wing, z absolutnie genialnyhm solo na basie Mo Fostera.

#11 Shime

Shime
  • 668 posts
  • SkądAngli :(

Posted 06 November 2006 - 09:54

Wow ale kozaki cos takiego pewnie ladnie dudni:)

#12 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 06 November 2006 - 15:45

Wzajemnie :D

mi się mażą B&W Matrix 800
Dołączona grafika

Pamiętam jak to grało gdy jeszcze Kazio Sielczak miał serwis na Lewickiej...
do tych kolum dostawało się dwię płyty Gil Evans with RMS z rewelacyjnym wukonaniem Little Wing, z absolutnie genialnyhm solo na basie Mo Fostera.

O KUR..A CO TO JEST!!!!???? Jezu Chryste respekt! Przy takim czyms to moje Inphinity to rzeczywiscie pierdziawki :D Cos takiego to cie wciska w fotel i to doslownie jezeli wiesz co mam na mysli :D:D:D

Pozdro.

#13 glub

glub
  • 980 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2006 - 16:42

to? aa to B&W Matrix 800 :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users