Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#451 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 14 marca 2011 - 09:41

Jak masz umowę kupna sprzedaży lub coś potwierdzającego ze jesteś jego prawnym właścicielem to nie będzie problemu . A jak nie masz tego papierka to musisz iść z osobą która widnieje na fakturze,.

#452 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 22:35

A jak to jest z iP 3G któe juz maja ponad dwa lata i umowa juz wygasła....chyba powinni sciagac locka za darmo w takiej sytuacji? Ktoś coś wie na ten temat? Pozdro

#453 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 19 kwietnia 2011 - 09:49

Niestety, Orange to takie ...uje, że nie zdejmą Ci za darmo, choćby umowa skończyła się dawno temu, a telefon miałbyś już trzeci od tego czasu. Moja Żona tak miała - SE k800i był już 1,5 roku po umowie, a za zdjęcie sima wolałi sobie ponad 60 zł. Olałem ich i za 15 zł zdjąłem w jakimś serwisie GSM.

#454 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 maja 2011 - 15:28

No to kolego źle zrobiles bo duzo osob nie wie ze operator po wygasnieciu umowy MA OBOWIAZEK DARMOWEGO ŚCIAGNIECIA SIMLOCKA Z TELEFONU. A co do ip. Tydzien temu sciagalem z iP 3GS simlocka. 77 zł zaplacone za 24 godziny mialem simlocka sciagnietego. Pech chciał ze musialem sprzedac 3gs. Kupiłem iPhone 4 wczoraj zapłaciłem już 77.01(!) za simlocka i do dzisiaj (minelo juz ok 30 godz. simlock dalej jest nie sciagniety...!!!! I w dodatku ŁADNA ale niezbyt ogarnieta pani chciala mi zatrzymac telefon w salonie na czas sciagniecia simlocka ;) W dodatku nei zabardzo wiedziala jak ma wydac dyspozycje do orange w sprawie tego simlocka. Jezeli do jutra go nie zostanie ściągnięty----wjezdzam w salon i robie porutę i awanturę

#455 Polaaaaak

Polaaaaak
  • 133 postów
  • SkądGliwice\Augsburg

Napisano 05 maja 2011 - 19:11

W ogole jest dla mnie smieszne, zeby telefony simlockami blokowac. Przeciez podpisujesz umowe, placisz te 2 lata wiec powinni byc zadowoleni. A co z tym telefonem robi uzytkownik nie powinno ich interesowac. Ja mam iPhone z niemiec w o2 i naszczescie telefony sa bez simlocka. ;)

#456 D1AMOND

D1AMOND
  • 4 postów

Napisano 18 czerwca 2011 - 10:05

Czy zdjęcie sim-locka w Orange wymaga rozpakowania telefonu?(chce kupić iPhone'a 4 z Orange w zafoliowanym pudełku) Jak ogólnie wygląda taka procedura po przyjściu do salonu?

#457 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 18 czerwca 2011 - 10:12

nie trzeba rozpakowywac w salonie,dajesz im numer imei,podpinasz pod itunes i tel jest odblokowany

#458 Christophe

Christophe
  • 35 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 17:48

W warszawskim salonie Orange w Al. Niepodległości wystarczy tylko paragon i niczego więcej nie chcą. Należy podać nr IMEI i czekać aż się odezwie pracownik Orange z info, że simlock zdjęty. UPDATE, Hmmm takie przemyślenie z ostatniej chwili, posiadając jeden paragon zakupu w Orange można spokojnie zdejmować simlocki z kilku IPHONE'ow, czy operator sprawdza w jakiś sposób paragony?

#459 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 czerwca 2011 - 19:51

Nie sprawdza, ja na paragonie nie miałem numeru imei wziął go z zafoliowanego pudełka, musi się tylko model zgadzać. Tak jest w głównym Orange w warszawie

#460 magic999

magic999
  • 16 postów
  • Skądmedalikarnia

Napisano 19 września 2011 - 18:47

iPhone bez jailbreak'a, wersja iOS 4.2.1 z baseband 03.10.01. Własnie przed chwilą dopiero zrobiłem jailbreak. Chyba niepotrzebnie wydałem 61zł bo simlock widocznie musiał już być wcześniej ściągnięty. Niestety na aukcji nie było to zaznaczone.

Ma może ktoś jakiś sposób (oprócz wkładania kart innych operatorów ) żeby sprawdzić czy w ajfonie jest simlock (aby np uniknąć j/w) ?

No to kolego źle zrobiles bo duzo osob nie wie ze operator po wygasnieciu umowy MA OBOWIAZEK DARMOWEGO ŚCIAGNIECIA SIMLOCKA Z TELEFONU.

Świetna wiadomość!!!
Masz kolego jakąś wiedzę gdzie to jest zapisane (umowa, kodeks cywilny, itp)?

#461 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 14 października 2011 - 22:10

"telefon otrzymałem jako nagrodę w pracy, więc nie mogę mieć f-ry zakupu. jestem pracownikiem Orange i jedyny dokument jaki dostałem, jest wydanie z magazynu Centralnego. Na dokumencie jest numer IMEI telefonu i w przypadku problemu z telefonem upoważnia on do napraw gwarancyjnych w okresie 2 lat od wydania" - czy taki dokument uprawnia do korzystania z gwarancji oraz do ściągnięcia sim-lock'a ? co w przypadku kupna na aukcji ? nie ma wtedy paragonu ani f-vat ?

#462 TurboFrugo

TurboFrugo
  • 14 postów

Napisano 14 października 2011 - 22:23

W Orange można w ogóle zdjąć simlocka z iP4 bez umowy i kupionym poza siecią? Czy też chcą za to chorą kase?

#463 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 16 października 2011 - 18:46

zdejmował ktoś ostatnio simlocka? Bo ja niby mam zdjętego od 11 października ale niestety nie działa... długi jest czas oczekiwania?

#464 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 października 2011 - 19:01

Dużo bardziej polecam TEN sposób.

Użeranie się z Orange i włóczenie się po salonach, zwłaszcza jeśli nie mamy wszystkich koniecznych dokumentów - absolutnie mija się z celem. Ja osobiście wolałem dopłacić te parę złotych i mieć sim-locka zdjętego w mniej niż 3 dni (usługę tę wykupiłem za 85zł - czyli zapłaciłem o 8zł więcej, niż w salonie Orange).

Uważam, że mogę ich śmiało polecić. Wszystko zrobione profesjonalnie i szybko. Nie musiałem nawet wychodzić z domu. Dzięki tej usłudze ominęła mnie kolejna jazda do salonu, naprawdę dłuuugieeee czekanie w kolejce w Orange oraz wypełnianie zbędnych formalności.

Dodatkowo jeśli nie mamy faktury Orange, to musimy jeszcze poprosić obsługę o utworzenie duplikatu - o ile jest możliwość jego wykonania (bo może się zdarzyć, że telefon mamy np. z Allegro, a poprzedniego właściciela telefonu nie znamy i nie posiadamy żadnych danych - jeśli natomiast mamy jakieś informacje na temat właściciela i faktury to i tak przeważnie potrzebna nam jest jego pisemna zgoda lub jego dowód osobisty - czyli nie wiele jesteśmy w stanie zrobić, a tego wymagają od nas w salonie).

A tak btw, to czemu Orange jako jedyne zakłada sim-locki na swoje telefony?
Bez sensu, inni operatorzy już dawno tego nie robią (i dzięki Bogu). :)

#465 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2011 - 21:05

podłączałeś telefon do itunes? Sam z siebie sim-lock nie zejdzie. A jak podłączałeś do kompa to dzwoń do Orange i rób raban.

#466 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 19:16

jeśli zakupimy telefon z allegro - który był kupiony na firmę (ta faktura jest właścicielowi potrzebna) to jakich dokumentów potrzeba aby ściągnęli simlock'a - czy kopia + zwykła umowa kupna - sprzedaży wystarczy ? jaka jest opcja w takiej sytuacji, jakieś duplikaty itp, itd ? zwłaszcza, że kupno prze allegro to przecież forma umowy... oraz jak jest z gwarancją producenta ? realizowana jest po numerze seryjnym lub imei ?

#467 Blutut

Blutut
  • 207 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 19:28

Po 1 - cena ściągnięcia sima dla telefonów firmowych jest znacznie większa, po 2 - w Polsce nie ma oficjalnego serwisu producenta iPhone. Musisz razem z fakturą przesłać do Regenersis'u.

#468 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 20:09

Po 1 - cena ściągnięcia sima dla telefonów firmowych jest znacznie większa,

jeśli zostanie sprzedany i kupi go osoba prywatna to już nie jest na firmę ;)
z tego co słyszałem, to koszt jest taki sam bez różnicy...

#469 magic999

magic999
  • 16 postów
  • Skądmedalikarnia

Napisano 09 listopada 2011 - 21:21

jeśli zostanie sprzedany i kupi go osoba prywatna to już nie jest na firmę ;)
z tego co słyszałem, to koszt jest taki sam bez różnicy...

Ściągałem z firmowego i prywatnego w tym samym czasie i cena się nie różniła - coś około 70 zł za szt.

#470 grimbartezzz

grimbartezzz
  • 1 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:31

Zdjęcie simlocka w salonie Orange po Jailbrake - czy to możliwe ? Witam Posiadam iPhone 3G z simlockiem orange (telefon po gwarancji), odblokowanego ultrasnow-em. Dane mojego modelu: Wersja 4.2.1 (8C148), Modem 06.15.00. Mam jednak wrażenie, że telefon znacznie zwolnił po instalacji firmware z cydią. Powiedzmy, że chciałbym teraz zdjąć simlocka poprzez salon Orange i zrezygnować z Cydii. Czy jest to możliwe i czy telefon przyspieszy ?

#471 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 19 grudnia 2011 - 13:09

Nie oczekuj ze iPhone 3G przyspieszy, najbardziej przyspieszy wymiana np na iPhone 4

#472 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 19 grudnia 2011 - 13:43

Witam

Posiadam iPhone 3G z simlockiem orange (telefon po gwarancji), odblokowanego ultrasnow-em.
Dane mojego modelu: Wersja 4.2.1 (8C148), Modem 06.15.00.
Mam jednak wrażenie, że telefon znacznie zwolnił po instalacji firmware z cydią.
Powiedzmy, że chciałbym teraz zdjąć simlocka poprzez salon Orange i zrezygnować z Cydii.
Czy jest to możliwe i czy telefon przyspieszy ?

w tym wypadku nawet jak byś chciał to ci się to nie opłaca ponieważ masz wgrany bb 6.15
a 3g to telefon już dość stary

#473 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 grudnia 2011 - 19:55

Zdejmowałem. W piątek dałem zlecenie, kulturalna obsługa, zapłaciłem 77zł. W poniedziałek już mogłem zdjąć, wszystko śmiga elegancko. Polecam, chociaż sukinsyny nie powinny zdzierać ; d.

#474 cacalaki

cacalaki
  • 41 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 03:24

mam pytanko, zleciłam zdjęcie simlocka z orange i czy nie wkładając karty innego operatora dowiem się ze simlock został zdjęty? Podpinając do itunesa nie miałam żadnej informacji (z kartą orange). Zdjęłam tak na zaś, bo narazie nie jest mi to potrzebne tylko chce mieć pewność, że już go nie ma...

#475 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2012 - 10:08

Ja niestety co jakiś czas musiałem wsadzać inną kartę i sprawdzać czy itunes ma już możliwość zdjęcia sim-lock'a. Pani w Orange gwarantowała Mi, że dostanę sms'a jak tylko będę już miał możliwość zdjęcia sim, ale od października nie dostałem żadnego takiego info ;) Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych