Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#426 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 20 grudnia 2010 - 01:14

Żadnych problemów nie będzie.

#427 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudnia 2010 - 22:36

Czy jeśli jutro pójdę z samą fakturą to nie będzie żadnych problemów? Jak nie jestem osobą, która widnieje na tej fakturze?

Nic się nie stanie, ważne że masz fakture, ponieważ dzięki niej jesteś "klientem Orange i na jej podstawie ściągną Ci simlocka : )

#428 halojano

halojano
  • 75 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 grudnia 2010 - 10:14

To jeszcze ja dorzucę swoje trzy grosze do tematu. Wczoraj rano poszedłem do salonu Orange we Wrocławiu przy ul. Świdnickiej (DT Renoma), spędziłem tam jakieś 6 minut - szybka rozmowa bo chłopak był kumaty i wiedział o co chodzi, opłata w kasie w wysokości 77,01 zł brutto, podpisanie kwitów i wyszedłem. Minęły 24 godziny i dostałem maila z instrukcją o podłączeniu do iTunes w celu zdjęcia blokady. Dodam jeszcze, że miałem ze sobą tylko umowę z Orange (oczywiście był tam podany nr IMEI), żadnych faktur itp.

#429 imarge_

imarge_
  • 78 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 19:50

Witam, mam iP z orange. Podobno poprzedni właściciel nie dostał fakturki tylko paragon. Czy w takim razie mogę odblokować ip bez fakturki? A może potrzebna jest do tego umowa. Pozdrawiam

#430 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 stycznia 2011 - 01:02

Faktura lub paragon lub umowa lub znajomy w Orange. Można też spróbować ładnie poprosić. A najłatwiej na http://www.simlock.pl/ za 159zł.

#431 jakubskate

jakubskate
  • 17 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 23:21

Dziś ściągałem simlocka z mojego iPhona 3GS (faktura na obcą firmę), poszedłem na Kazimierza Wielkiego we Wrocławiu. Pani poinformowała mnie, że nie można absolutnie bez pisemnej zgody osoby widniejącej na fakturze. Poszedłem do Renomy - żadnych problemów, żadnych zaświadczeń - szybko i sprawnie załatwiłem wszystko. Osobom z Wrocławia polecam pójście od razu do renomy - zdejmują bez gadania, nie to co na Kazimierza, gdzie z nokią mojej dziewczyny chodziłem 3 razy zanim udało się cokolwiek ustalić. Jedna Pani twierdziła, że muszę mieć podpis odręczny osoby z faktury, druga, że wystarczy wydruk zeskanowanego potwierdzenia...

#432 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 08:53

Czy ktoś się ostatnio orientował jak ze zdjeciem simlock w Warszawie? Mój Ip był kupiony na "rynku wtórnym". Mam fakturkę zakupu, przez osobę od której kupowałem telefon w salonie. Telefon ma już ponad 2 lata. Gdzie powinien się udać w wawie, aby nie robili problemów ze zdjęciem simlock'a i co potrzebuje oprócz Ip, fakturki? Pudełko też jest wymagane i instrukcje :)?

#433 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 11:31

tylko fvat,mozesz zdjac w firmowych salonach np plac konstytucji bądz salon w blue city A tak nawiasem mowiac,zeby zdjeli simlocka trzeba robić jakiś restore ? czy itunes sam z siebie wyskoczy z powiadomieniem ze zdjęto ? Jest wiele tez jedni mowia ze wyskakuje kominukat drudzy zaś że dopiero przy update do wyzszego softu

#434 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 lutego 2011 - 12:27

@up - sam z siebie, podpinasz iPhona (z włożoną kartą operatora innego niż jest simlock) do kompa i w iTunes jest komunikat: "Ten iPhone został odblokowany". Koniec ;)

#435 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 17:47

Nie wiem czy to prawda ale z tego co wyczytałem w sieci pod tym adresem można odblokować każdego iPhona z Orange za 159 zl. Więc nie wiem czy przypadkiem zamiast tracić nerwy i czas na dojazdy do salonu to nie lepiej zapłacić.

Simlock.pl

i taka małą informacja nie mam nic wspólnego z powyższym serwisem i stroną. Podaje to tylko bo może ktoś będzie zainteresowany

#436 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 25 lutego 2011 - 18:49

Firma jest zaufana i pewna, znana na forum. Ale jednak głupio przepłacać x2.

#437 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 19:17

za 100wke mozna zdjac na allegro,wiec ta strona to zadna rewelacja

#438 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 19:52

@up - sam z siebie, podpinasz iPhona (z włożoną kartą operatora innego niż jest simlock) do kompa i w iTunes jest komunikat: "Ten iPhone został odblokowany". Koniec ;)

Głupie pytanie :) Rozumiem, że bez simlocka, będzie też działał na obecnej karcie :) Chcę przejsc do Play'a, za 3 m-c, a teraz dalej w Orange i wole wczesniej sprawdzic i zdjac sim'a bo nie wiem czy brac oferte z tel czy poczekac jeszcze roczek, może apple wypuści coś nowego.

#439 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2011 - 20:58

Może nic nowego nie wniosę do tematu, ale podzielę się miłym doświadczeniem :) Mój iP4 był brany na firmę, po zdjęcie simlocka wybrałem się do salonu Orange na Pańską (Warszawa). W salonie poszło bez żadnych nieporozumień i problemów, wystarczyła sama faktura, nie było żadnego legitymowania czy faktura jest na mnie etc. W sobotę złożyłem dyspozycję zdjęcia simlocka, a w poniedziałek w południe konsultant powiadomił mnie telefonicznie żeby podłączyć iPka pod iTunes :)

#440 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 11:40

Byłem na Pl. Konstytucji, wystarczy tylko fakturka i 77 zł :) W poniedziałek, wtorek mają się kontaktowac.

#441 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 12:10

Ja mam iP 3g Kupionego w dniu premiery polskiej w Orange. Niedawno zmieniłem na Play. Zapłaciłem w Orangu 50 zł netto za 4 dni dostałem smsa że mogę już zsynchronizować z itunes . Było trzeba zrobić restore. Po nim nie było simlocka. działa :P

#442 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 12:40

samo podlaczenie nie wystarczylo ? ja zlecilem zdjecie we czwartek w poludnie i do dzis nie zdjeli,smsa nie dostane bo to bylo przez allegro

#443 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 lutego 2011 - 14:09

Ja mam iP 3g Kupionego w dniu premiery polskiej w Orange. Niedawno zmieniłem na Play. Zapłaciłem w Orangu 50 zł netto za 4 dni dostałem smsa że mogę już zsynchronizować z itunes . Było trzeba zrobić restore. Po nim nie było simlocka. działa :P

Nie chce mi się wierzyć w ten restore coś ;)

#444 turaspl

turaspl
  • 10 postów

Napisano 02 marca 2011 - 10:24

Po zmianie karty iPhone blokuje się. Trzeba go 'aktywować' na nowo w iTunes i przy dostępie do netu. Po aktywacji trzeba zrobić restore danych lub zacząć od zera .... Procedura zdjęcia SIMLOCKa poleg na tym, że np Oraneg przekazuje info do APPLE (numer IMEI) aparatu i Apple wprowadza ten numer do bazy - przez to itunes wiedzą czy można aktywować telefon czy nie. I wszystko. U mnie trwało niecałe 48 godzin. SMSa nie dostałem - za to Pani z salonu przesłała mi maila - że już mogę robić aktywację... Pozdrawiam M ps Dla Warszawiaków - najłatwiej sprawę załatwić w BlueCity - najmniejszy ruch w salonie. Niestety niektóre punkty orange odsyłają w tej sprawie do salony na Placu Konstytucji.... tamto miejsce należy omijać szerokim łukiem. Totalna porażka. Najpierw czeka się godzinę do konsultanta a potem kolejną do kasy - no dramat na całej linii...

#445 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 marca 2011 - 12:26

Mi jak zdejmowali simlocka zdalnie (styczeń 2009, Era, to była wtedy ta akcja co za darmo zaczęli wszystkim ściągać) to nie musiałem robić żadnego restore. Po prostu włożyłem kartę innego operatora (w moim przypadku była to karta Orange), podłączyłem iPhona z tą kartą do iTunes i po chwili pojawił się komunikat "Congratulations, your iPhone has been unlocked" ;)

#446 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 02 marca 2011 - 14:31

potwierdzam zadnego restore nie trzeba

#447 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 02 marca 2011 - 16:34

Jak ktoś ma zainstalowany ultrasn0w to trzeba restore tylko raczej zrobić, może dlatego te wątpliwości sie pojawiły.

#448 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 03 marca 2011 - 04:24

Wystarczy odinstalować Ultrasnow bez restore.

#449 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 03 marca 2011 - 13:29

Witam Najłatwiejszy sposób pozbycia się sim locka w Orange za 77 złoty , nie mając na siebie faktury jest stworzenie umowy kupna sprzedaży telefonu z właścicielem telefonu , wystarczy tylko ksero zakupy (paragon , Faktura) i umowa zawarta ze sprzedającym Na umowie muszą być wypisane wszystkie dane sprzedającego i kupującego do tego dane telefonu numer partii numer seryjny i IMEN , i nie będzie żadnych problemów ponieważ jesteście prawnymi właścicielami telefonu . mam sporządzoną taką umowę mogę udostępnić na życzenie Pozdrawiam !

#450 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2011 - 08:59

Przeglądając temat już zgłupiałem. Powiedzmy, że kupuje telefon na allegro, który był kupiony w Orange, jest na to faktura/paragon. Czy do salonu mogę iść ja, czy musi być to osoba, która widnieje na fakturze?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych