Byłem wczoraj w salonie w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 3 o godz. 19:54 zapłaciłem za zdjęcie sim-locka 61 zł (telefon na firmę)
natomiast dziś o godzinie 12:18 dostałem maila ze sim-lock został zdjęty treść maila cytuję poniżej.
Jako ciekawostkę chce powiedzieć że Pan konsultant (Tomasz) na początku rozmowy powiedział ze aby zdjąć sim-locka z IP
trzeba telefon zostawić w salonie na kilka dni, ja stanowczo zaprotestowałem Pan poszedł się dowiedzieć co i jak po powrocie
oznajmił ze w drodze wyjątku będę mógł zabrać telefon i sam dokonać podłączenia do komputera.
Numer IMEI zostały zaimplementowane do systemu Apple.
Instrukcja postępowania:
1. Zainstalować kartę innego operatora w iPhonie z naładowaną baterią .
2. Włączyć urządzenie i wprowadzić kod PIN
3. Uruchomić aplikację iTunes na komputerze z dostępem do Internetu.
4. Podłączyć iPhona do komputera.
5. Aplikacja iTunes automatycznie wykryje urządzenie i rozpocznie proces odblokowania.
6. Proces odblokowania może potrwać od 2 do 30 minut w zależności od prędkości transmisji łączy internetowych.
7. Zakończenie procesu odblokowania będzie potwierdzone komunikatem: "Congratulations, your iPhone has been unlocked".
(Dokładna treść komunikatu i wersja językowa może się różnić w zależności od wersji aplikacji iTunes)
Uwaga:
Odłączenie iPhona od komputera przed zakończeniem procesu odblokowania może skutkować uszkodzeniem oprogramowania urządzenia.