Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#401 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 10:29

Witam czy istnieje mozliwośc aby orange ściągnął simlocka tez z iphona z zagranicznej sieci?

Nie ma takiej mozliwosci.

Witam, czy można zdjąć simlocka z iphona 3g nie mając żadnego paragonu czy faktury w salonie ?

Nie da sie, chyba ze masz znajomosci, ale tak z ulicy to bez faktury badz paragonu nic nie zrobisz.

#402 fartek

fartek
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2010 - 19:54

Potwierdzam, że mając iPhona kupionego na firmę w Orange można ściągnąć simlocka za 61zł brutto (w promocji podobno do końca roku) przedstawiając tylko fakturę.
Dziś odwiedziłem salon i poza czekaniem w kolejce wszystko zajęło 5 minut. Teraz w ciągu 72h powinienem dostać maila z dalszymi instrukcjami.
Polecam, bo poza promocją kosztuje to podobno 500zł netto

#403 jorge5

jorge5
  • 34 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2010 - 21:22

mi tez ostatnio ściągnęli simlocka z Iphona i gość w salonie powiedział mi ze albo na osobę prywatna i wtedy 77pln albo na firmę i mi wystawi fakturę na 61pln Oczywiście wziąłem fakturę, a simlocka juz nie ma.

#404 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 21:29

Zamowilem dzis zdjecie simlocka i potwierdzam 61 PLN brutto na firme. zobaczymy jak szybko pojdzie. pani w salonie chciala widziec tylko oryginalna fakture zakupu iphona 3G.

#405 fartek

fartek
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2010 - 22:07

ja dałem wydrukowany skan faktury i nie było problemu // mam prośbę, czy może ktoś wyedytować mój poprzedni wpis i usunąć informację o tych 500zł - dopiero przeczytałem, że ta kwota się zmieniła i teraz nie ma znaczenia czy os. fizyczna, czy firma - opłata jest taka sama (po skończeniu promocji). Nie jestem w stanie edytować tego postu... dzięki.

#406 adam1976

adam1976
  • 81 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 grudnia 2010 - 14:03

Byłem wczoraj w salonie w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 3 o godz. 19:54 zapłaciłem za zdjęcie sim-locka 61 zł (telefon na firmę)
natomiast dziś o godzinie 12:18 dostałem maila ze sim-lock został zdjęty treść maila cytuję poniżej.
Jako ciekawostkę chce powiedzieć że Pan konsultant (Tomasz) na początku rozmowy powiedział ze aby zdjąć sim-locka z IP
trzeba telefon zostawić w salonie na kilka dni, ja stanowczo zaprotestowałem Pan poszedł się dowiedzieć co i jak po powrocie
oznajmił ze w drodze wyjątku będę mógł zabrać telefon i sam dokonać podłączenia do komputera.

Numer IMEI zostały zaimplementowane do systemu Apple.

Instrukcja postępowania:

1. Zainstalować kartę innego operatora w iPhonie z naładowaną baterią .
2. Włączyć urządzenie i wprowadzić kod PIN
3. Uruchomić aplikację iTunes na komputerze z dostępem do Internetu.
4. Podłączyć iPhona do komputera.
5. Aplikacja iTunes automatycznie wykryje urządzenie i rozpocznie proces odblokowania.
6. Proces odblokowania może potrwać od 2 do 30 minut w zależności od prędkości transmisji łączy internetowych.
7. Zakończenie procesu odblokowania będzie potwierdzone komunikatem: "Congratulations, your iPhone has been unlocked".
(Dokładna treść komunikatu i wersja językowa może się różnić w zależności od wersji aplikacji iTunes)

Uwaga:
Odłączenie iPhona od komputera przed zakończeniem procesu odblokowania może skutkować uszkodzeniem oprogramowania urządzenia.

Dołączona grafika

#407 GregorZet

GregorZet
  • 10 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 18:35

Witam, Mam problem dot. zdejmowania sim-locka. Byłem już w salonie, zapłaciłem, wszystko tak jak trzeba. Dzisiaj dotarł do mnie mail z instrukcjami. Robię po kolei tak jak jest wymienione punkt po punkcie. Niestety, gdy wkładam kartę innego operatora i wpisuję pin, wyskakuje informacja "AWARIA SIM". Jak myślicie czym to jest spowodowane (wydaje mi się, że nie jest to przyczyna karty, bo telefon normalnie ją "widzi" i wypisuje na ekranie: Blokada sim)? Reset iPhona nic nie dał. Czy restore pomoże? Dodam jeszcze, że mam JB i soft 4.1.

#408 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:01

mam takie pytanie: co się dzieje jak zdejmiemy simlocka z iphone z orange, potem iphone sie zepsuje i oddamy go na gwarancji i dostaniemy nowego iphone w zamian...czy myslicie ze wtedy mozna sie ubiegac o zdjecie simlocka za free z tego nowego iphone?

#409 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:58

GregorZet: karta musi być bez PINU. Włoż taką, która nie posiada kodu PIN i powinno działać.
nicp2: nie słyszałem o takim przypadku, telefon wymienia dystrybucja apple w Polsce przez poczte na ich koszt. Chyba wymiana telefonu nie ma nic wspólnego z operatorem.

---------- Wpis dodano o 20:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:54 ----------

GregorZet: karta musi być bez PINU. Włoż taką, która nie posiada kodu PIN i powinno działać.
nicp2: nie słyszałem o takim przypadku, telefon wymienia dystrybucja Apple w Polsce przez poczte na ich koszt. Chyba wymiana telefonu nie ma nic wspólnego z operatorem i simlockiem.

#410 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 09 grudnia 2010 - 21:13

nicp2: nie słyszałem o takim przypadku, telefon wymienia dystrybucja Apple w Polsce przez poczte na ich koszt. Chyba wymiana telefonu nie ma nic wspólnego z operatorem i simlockiem.

Przecież nowy telefon to nowy kod imei, a simlocki są właśnie zdejmowane na podstawie kodu imei...

#411 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 23:16

Bzdury wasc prawisz... ;) Czy nie prosciej jest podac PIN niz, przekladac karte do innego telefonu i go wylaczac? Pomijajac fakt, ze nie na wszystkich kartach da sie wylaczyc.

#412 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:14

Mam możliwość zakupienia Samsunga Galaxy S i jest on w Orange. Chce zdjąć simlocka. Czy mogę go zdjąć nie będąc osobą, która kupowała telefon ? I czy muszę być z osobą pełnoletnią ;)?

#413 mr.locash

mr.locash
  • 33 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 15:28

dziś byłem w salonie orage w łodzi przy piłsudzkiego 3. Pan w informacji powiedział mi że będę musiał zostawić telefon bo zmieniły się procedury od zeszłego tygodnia ja na to że nie ma opcji żebym zostawił telefon i poszedłem stac w kolejce. po 1h nadeszła moja pora. zostawianie telefonu okazało się bzdurą. do wykonania zlecenia potrzebny był telefon, pudełko i faktura. telefon zakupiony był na firmę więc płaciłem 61zł w kasie. konsultant zapytał czy chcę być informowany mailem czy sms-em. w ciągu do dwóch dni mam dostać informację żeby podłączyć do iTunes-a. tak więc jedyny minus orange póki co ma taki że nie wszyscy pracownicy wiedzą co i jak. ale udało się załatwić. teraz czekam na maila. co do osoby pełnoletniej ... jeżeli jest faktura na osobę fizyczną wtedy proszą o dowód osobisty więc może to być problem skoro nie można podpisać umowy jeżeli nie jesteś pełnoletni.

#414 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 08:47

Mam takie pytanie, ponieważ zakupiłem na Allegro 5-dniowego iPhone 4 z ORANGE i w aukcji podane było że jest simlock na tą sieć więc nawet nie sprawdzałem z innymi kartami tylko była włożona karta sim orange. W piątek byłem u operatora i zapłaciłem 61zł za ściągnięcie simlocka. Od piątku do dziś iPhone był wyłączony. Dziś rano włożyłem kartę PLAY i włączyłem iPhone w celu podłączenia do iTunes i sprawdzeniu czy simlocka da się już ściągnąć, ku mojemu zdziwieniu simlocka nie ma bo bez podłączenia do iTunes działa karta PLAY. Czy niepotrzebnie wydałem 61zł gdyż simlock już był wcześniej ściągnięty u operatora? czy może też ktoś tak miał z osób, które ściągały simlocka w Orange, że bez podłączenia iPhone simlock zostałzdjęty. Chyba to raczej niemożliwe. Dzięki za odpowiedź

#415 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 grudnia 2010 - 09:20

Niemożliwe, JB też miałeś/masz? Zapewne ktoś ściągnął locka programowo.

#416 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 10:46

iPhone bez jailbreak'a, wersja iOS 4.2.1 z baseband 03.10.01. Własnie przed chwilą dopiero zrobiłem jailbreak. Chyba niepotrzebnie wydałem 61zł bo simlock widocznie musiał już być wcześniej ściągnięty. Niestety na aukcji nie było to zaznaczone.

#417 mr.locash

mr.locash
  • 33 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 12:26

dziś o 9:45 dostałem maila informującego o konieczności podłączenia do iTunes. i już bez simlocka:)

#418 adrianek995

adrianek995
  • 5 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 19:55

Witam mam problem bo mam IP 3g i w itunes zrobilem aktualizacje pobralem te 320mb i mam chyba soft 4.2.1 i co mam zrobic? Jak oto odblokowac? Przed ta sytuacja mialem cyndie mialem polskie menu itp , IP z usa.

#419 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 grudnia 2010 - 22:07

mam pytanie a czym sie rozni blokada simlocka od . Simlock.pl za 170 zł od allegro za 110 zł albo od orange za 77 zł ? to jest jedno i to samo

#420 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 grudnia 2010 - 23:04

Bzdury wasc prawisz... ;) Czy nie prosciej jest podac PIN niz, przekladac karte do innego telefonu i go wylaczac? Pomijajac fakt, ze nie na wszystkich kartach da sie wylaczyc.

Nie wiem, w moim przypadku wpisałem PIN w pierwszej karcie i nic, a w drugiej bez PINU i odrazu poszło.

---------- Wpis dodano o 23:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:02 ----------

mam pytanie a czym sie rozni blokada simlocka od . Simlock.pl za 170 zł od allegro za 110 zł albo od orange za 77 zł ? to jest jedno i to samo

To jest jedno i to samo, inni biorą więcej inni mniej, też zależy czy trwale usuwają simlocka czy programowo.

#421 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 grudnia 2010 - 00:21

Z tego co się orientuje na allegro usuwają tylko programowo. Chyba, że się mylę?

#422 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 08:28

Mylisz sie,na tej aukcji za 120 zdejmuja na stale

#423 MaciejW

MaciejW
  • 6 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 17:08

Orientuje się ktoś, czy iP musi być aktywowany przez ściągnięciem simlocka? Czy jak podepnę nieaktywowanego z kartą sim innego operatora niż orange, to się ściągnie?

#424 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 19:02

a co wy rozumiecie przez pojęcie usuwania simlocka programowo ?? bo ja nie bardzo rozumię.... już 3 razy korzystałem z usług chłopaka z allegro przy usuwaniu simlocka z iphone'a i po wgraniu aktualizacji simlock nie wraca... aha jesli programowo uwazacie przez jakies snowki itd ,to raczej nic z tych rzeczy, oni po prostu maja wtyki w salonie orange i tyle, pracują tam i sobie delikatnie mówiąc dorabiają

#425 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 grudnia 2010 - 21:28

Witajcie kupiłem na allegro nówke zapakowaną z orange. Mam fakturę na jakąś firmę. (jest na niej imei) Czy jeśli jutro pójdę z samą fakturą to nie będzie żadnych problemów? Jak nie jestem osobą, która widnieje na tej fakturze?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych