Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#226 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 13 marca 2010 - 06:26

77 jak IP jest "wzięty" na osobę prywatną. W Rzeszowie wg cennika salonu Orange za IP jak masz na firmę płacisz 500 zł za ściągnięcie.

Salony Orange nie mają swoich cenników, to Orange ma swoje cenniki. Salony Orange mają co najwyżej niekompetentnych pracowników.

Poproś NA PIŚMIE informację z salonu, że chcą od Ciebie 500 zł, co z tym dalej zrobić - chyba wiesz. I idź do innego salonu.

#227 thomas31

thomas31
  • 22 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 marca 2010 - 14:57

Salony Orange nie mają swoich cenników, to Orange ma swoje cenniki. Salony Orange mają co najwyżej niekompetentnych pracowników.

Poproś NA PIŚMIE informację z salonu, że chcą od Ciebie 500 zł, co z tym dalej zrobić - chyba wiesz. I idź do innego salonu.

Tu się zgadzam,że pracownicy Orange nie są na bieżąco.Ale to już musztarda po obiedzie . Mam już sciągniętego simlocka o połowę taniej niż salon proponował.
Pzdr.
T.

#228 insekt

insekt
  • 362 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2010 - 01:57

A czy to przypadkiem nie zależy od tego w którym planie taryfowym na firmę był brany iPhone?
W starym planie było 500zł za zdjęcie lock-a
http://www.orange.pl...994/4089913.pdf (str 6)

a w nowym mamy 63,12zł
http://www.orange.pl...321/4425708.pdf (str 10)

Więc jak ktoś ma dość starego 3g (np ja) prawdopodobnie jest liczony wg. ówczesnego cennika. BOK nie raczył mi na maila odpisać więc jutro to zweryfikuję w salonie.

#229 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 14 marca 2010 - 02:04

Nie, to nie zależy od niczego. Zdjęcie simlocka w Orange kosztuje 77 zł.

#230 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 14 marca 2010 - 12:44

A mnie w salonie orange we wrocławiu na kazimierza wielkiego pozegnano, powiedziano, ze tylko własciciel telefonu mozezdjac simlocka za 77zl a normalna cena to 500, aze nie jestem wlascicielem to nie wazne ze posiadam paragon zakupu i wszytkie pudla itd. {_racownik stwierdzuil ze musze miec upowaznienie od poprzedniego wlasciciela potwierdzone przez notariusza i jego dowod osobisty aby zdjac tak tego simlocka. I mowienie ze w lodzi tak zdejmuja nie mialo znaczenia bo gosc powiedzial ze nie i koniec! Inna sprawa ze byl tak niemily i opryskliwy ze masakra, wygladal jakby mu zoina nie "dała".
Telefon zostawilem znajomwmu i wysle go tam jeszcz eraz jak uzyskac dokladne informacje jak to jest z tym simlockiem, wtedy to bylo na szybkjo i nie miałęm zadnych dokladnych informacji z boku czy regulaminu.\

BTW. nie wiecie skad dorawac jakis cennik tego simlocka zeby moc sie na cos powolac?

---- Dodano 14-03-2010 o godzinie 12:52 ----
Swoja droga na stronie orange znalazlem cos takiego, a nie jest to jednoznaczne.
Poza tym w Bok nie potrafia mi odpowiedziwec, zadzwonie jeszcze raz i poprosze o innego konsultanta.
Ile kosztuje zdjęcie blokady SIMLOCK?

Opłata za zdjęcie SIMLOCK jest zgodna z aktualnym cennikiem oferty, z której korzystasz. Wpłaty dokonujesz w salonie, na podstawie faktury VAT w nim wystawionej.

Sorki za podwojony wpis ale moja przegladarka zaszwankowala...

#231 corona

corona
  • 19 postów

Napisano 15 marca 2010 - 13:34

simlock z orange poza orange Dzis znalazlem cos takiego 'http://sklep.bestgsm.pl' Wykupilem usluge sciagniecia simlocka z orange, koszt 183 PLN brutto jak zarejestrujecie sie w sklepie. Dam znac jak poszlo. Wyglade generalnie OK, ma sciagnac simlocka za pomoca iTunes.

#232 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 15 marca 2010 - 13:53

Mają kogoś w Orange (lub w Apple) i kombinują jak widać.

#233 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 15 marca 2010 - 18:48

Maja kogos w orange :) Ze swojej strony polecam tych gosci, korzystalem z ich uslug kilkukrotnie.

#234 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 marca 2010 - 20:15

Proszę regulamin usunięcia za 77 zł z firmowego i prywatnego telefonu:

PDF Host

#235 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 15 marca 2010 - 23:12

maxld: w końcu można czarno na białym iść i takiemu "super doradcy" pokazać papier...

mi się udało to zrobić bezboleśnie, ale sporo osób ma z tym problem
zwłaszcza fragment pkt 7. "(...) niezależnie od posiadanego przez Abonenta Biznesowego planu taryfowego. się przyda, bo część ludzi z Orange próbowała wmawiać nam, że promocja tylko dla jednego planu (optymalny o ile pamiętam)

#236 zenx

zenx
  • 33 postów

Napisano 15 marca 2010 - 23:41

mam pytanie : posiadam iphone 3gs z jailbreakiem . Czy przed podjęciem zdjęcia simlocka przez orange będę musiał przywrócić oprogramowanie?

#237 KodiJack

KodiJack
  • 4 postów

Napisano 16 marca 2010 - 00:38

Mi też udało się zdjąc za 77 zeta - tyle że co z tego. Mam problem z internetem i mmsami. Ma 3gs 32 MB serial no xx001xxxxxxxxfirmware 05.12.01 Jestem laikiem, ale z tego co przeczytałem na forach nie da się z tym w najbliższym czasie nic zrobić - czy to prawda? (:() A może jest ktoś w Orange, któ pomógłby to zrobić??????

#238 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 16 marca 2010 - 10:52

mój też 3GS z takim samym firmware i działa jak należy , przeprowadź dobrze konfigurację wg tutoriali z tego forum , po wszystkim wyzeruj i musi działać, jak nie to oddaj na gwarancji.

#239 winer7

winer7
  • 9 postów

Napisano 16 marca 2010 - 12:39

[url=http://www.allegro.pl/item953376112_simlock_iphone_3_1_3_orange_pl_kodem_gsm_krakow.html]SIMLOCK IPHONE 3.1.3 ORANGE PL KODEM GSM KRAKÓW (953376112) - Aukcje internetowe Allegro[/url] co sądzicie o tym?

#240 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 marca 2010 - 13:25

Tak jak wyżej, pewnie mają znajomości w Orange. Pytanie tylko jak chcą zdjąć sim-locka Orange PL z iPhone'a 2G :D

#241 lightsensitive

lightsensitive
  • 61 postów

Napisano 16 marca 2010 - 15:04

Jak to jak? Kodem :))

#242 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 16 marca 2010 - 15:17

Jeszcze dwa tygodnie temu sam bym się skusił jak za 170 zł :)

#243 winer7

winer7
  • 9 postów

Napisano 16 marca 2010 - 15:34

podobno w internecie jest gdzieś szczegółowa lista Salonów Firmowych Orange jednak mimo starań nie mogę jej znaleźć więc jeśli ktoś posiada taką listę byłbym wdzięczny za podanie lub chociaż informację czy taki znajduje się w Częstochowie.

#244 insekt

insekt
  • 362 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2010 - 17:07

A ja właśnie wróciłem po wizycie w salonie na Al. Niepodległości 24/30 w Warszawie. Mam iPhone'a 3G 16GB kupionego w Krakowskim komisie w październiku 2008 i fakturę zakupu tego telefonu w Orange (oczywiście faktura nie na mnie, lecz na firmę człowieka który sprzedał ten telefon do komisu). Tylko to było wymagane. Kilka miesięcy temu w tym samym salonie konsultant poinformował mnie że zdjęcie blokady kosztować mnie będzie 500zł netto. Dziś konsultantka wszystko ze mną załatwiła za 77zł brutto. Teraz tylko czekam aż iTunes mi grzecznie odblokuje telefon. Więc dla podsumowania, jeśli mamy iPhone na firmę w Orange w starym planie taryfowym gdzie zdjęcie locka kosztowało 500zł netto, to nie ma to znaczenia i zdejmujemy teraz za 77zł brutto, tak jak indywidualni. Wymagana tylko i wyłącznie faktura zakupu telefonu z numerem IMEI (nawet nie byłem legitymowany i nic nie podpisywałem).

#245 dawidhipi

dawidhipi
  • 11 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 16 marca 2010 - 20:16

Witam
dzis usunieto blokade z mojego ip 3g.
Telefon zostal zakupiony na allegro. Byl kupiony w abonamencie na firme.
Za pierwszym razem w marcu tego
roku w salonie orange w radomiu ul zeromskiego 77(?) odmuwiono odmówiono* mi usuniecia blokady twierdzac ze nie jestem wlascicielem telefonu. Wysmialem ta pania bo przeciez zakup na aukcji internetowej to umowa kupna sprzedazy . Tlumaczylem tez jej wiele niejasnosci.
Nastepnie udalem sie do krakowa ul pilsudzkiego 22 i tam bez zadnych problemow usunieto
mi blokade . Gdy opowiedzialem historie z radomia, wysmiano tam tamta obsluge .
Zapraszam wiec do krakowa. Wystarczy telefon pudelko dowod zakupu i 77 zl .
Pozdrawiam i zycze cierpliwosci .

*dajcie Mickiewiczowi leżeć w grobie spokojnie

#246 taki1

taki1
  • 47 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 17 marca 2010 - 09:10

Wystarczy telefon pudelko dowod zakupu i 77 zl .

Czy dowód zakupu musi pochodzić z Orange? Kupiłem iP również przez allegro z tym, że dostałem dowód zakupu od firmy, która sprzedała mi telefon (z pieczątkami, numerem IMEI itp).

#247 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 17 marca 2010 - 10:35

Czy dowód zakupu musi pochodzić z Orange? Kupiłem iP również przez allegro z tym, że dostałem dowód zakupu od firmy, która sprzedała mi telefon (z pieczątkami, numerem IMEI itp).

obawiam się, że może być problem, najlepiej sprawdź to na miejscu tylko nie w jednym salonie, wypróbuj chociaż ze dwa, trzy będziesz miał pewność.

#248 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 17 marca 2010 - 13:51

No a moje pytanie jest, w regulaminie pisze, że należy posiadać aktywny numer w ofercie biznesowej. A co jeśli telefon był w ofercie biznesowej a teraz mam numer dla klientów indywidualnych?

#249 corona

corona
  • 19 postów

Napisano 17 marca 2010 - 14:14

simlock w orange

Dzis znalazlem cos takiego
'http://sklep.bestgsm.pl'
Wykupilem usluge sciagniecia simlocka z orange, koszt 183 PLN brutto jak zarejestrujecie sie w sklepie.
Dam znac jak poszlo. Wyglade generalnie OK, ma sciagnac simlocka za pomoca iTunes.

Właśnie simlock w moim iphone 3gs został sciągnięty. Podłączyłem tel do itunes, i telefon jest czysty.
Bez papierków, i wychodzenia z domu.
Moge więc polecić bestgsm.pl

#250 zientekk

zientekk
  • 66 postów

Napisano 17 marca 2010 - 14:20

Wczoraj zdejmowałem na pl Konstytucji 77 zł na firmę, coś tam bąkał że 600 zł ja stanowczo że informowali mnie na infolinii ze 77 zł i tak też zostało, chyba musiałem Panu wyglądać podejrzanie gdyż zarządał upoważnienia podpisanego przez osobę upoważnioną. Dosłałem, otrzymałem info z instrukcją, simlock zdjęty dziś o 12:00, wczoraj o 18 załatwiane. pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych