Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pomocy, shift nagle przestał działać...

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Fern

Fern
  • 220 posts
  • SkądCzeladz

Posted 22 September 2009 - 20:51

witam, w klawiaturze w moim mackbooku nagle przestal działać klawisz shift, najgorsze jest to ze moge zrobic ?|":}{+_)(!@#$#$%^&*()~ ale nie moge zrobic ani duzych liter ani <>. gdy podpinam klawiature ktora mam na bluetooth wszystko dziala jak nalezy... P.S z niektorymi literami dziala shift... PASDFGHJKL

#2 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 posts

Posted 22 September 2009 - 20:54

witam, w klawiaturze w moim mackbooku nagle przestal działać klawisz shift, najgorsze jest to ze moge zrobic ?|":}{+_)(!@#$#$%^&*()~ ale nie moge zrobic ani duzych liter ani <>. gdy podpinam klawiature ktora mam na bluetooth wszystko dziala jak nalezy...
P.S z niektorymi literami dziala shift... PASDFGHJKL

Kup sobie peceta :D

#3 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 22 September 2009 - 20:59

Bardzo inteligentna odpowiedź, brawo. @ Fern, z tego co piszesz, nie jest to kwestia systemu. Skoro tak, zostaje klawiatura. Ale dla pewności możesz jeszcze sprawdzić na nowym koncie użytkownika. Może to kwestia styków pod klawiszem. Nie wiem jak i czy wogóle można odczepić pojedyncze klawisze w MB, ale możesz spróbować i sprawdzić, a nuż przeczyszczenie da skutek.

#4 Fern

Fern
  • 220 posts
  • SkądCzeladz

Posted 22 September 2009 - 21:52

da sie pojedyncze klawisze odczepic, sproboje to zrobic, a wie ktos jak to wyglada z serwisem? bo niestety jest on mi niezbedny do pracy, i jak go odesle do naprawy to nie bede miec na czym pracowac. Moj MB niestety juz jest miesiac po gwarancji :/

#5 poppy

poppy
  • 25 posts

Posted 22 September 2009 - 22:44

pamiętam jak mojemu lubemu zaczęły nawalać klawisze w zewnętrznej klawiaturze appla (nie znam nazwy, pierwsza płaska aluminiowa z numeryczną, na kablu) wziął klawiaturę wsadził do wanny (był wtedy wściekły, bo dmuchanie i sprężone powietrze nie pomogło) odkręcił prysznic i zaczął szorować klawiaturę szczotką. Później ją zostawił do wyschnięcia. Wyschła i działa do dziś bezproblemowo :) No ale z klawiaturą mac booka radzę tego nie próbować.... Napisałam jako ciekawostkę :) Z serwisem nigdy nie miałam kontaktu, ale na forum toczy się dyskusja na temat serwisu cortlandu - czytam zaintrygowana.

#6 Fern

Fern
  • 220 posts
  • SkądCzeladz

Posted 23 September 2009 - 09:28

wie ktos gdzie mozna kupic te plastikowe podkladki pod klawisze, wpinane w klawisz od dolu bo wlasnie jedna ulamalem :/ i sie klawisz nie trzyma :( Klawiatura dalej nie dziala, jaki serwis polecacie ?

#7 Haseo

Haseo
  • 245 posts
  • Skądinąd

Posted 12 October 2009 - 16:17

Mi też się coś*podziało stRasznego z klawiatuRą :/ Nawet zdania nie można noRMalnie napisać: - pRawy shift powoduje pojawienie się*dashboaRdu - lewy shift działa jak shift+R - klawisz R działa jakby miał wciśniętego capsa Oczywiście zepsuło mi się*to dziś, kiedy to minął okREs gwaRancyjny. Pytanie do was, jaki jest w miaRę*dobRy seRwis niedaleko kRakowa?

#8 neelkaa

neelkaa
  • 1 posts

Posted 05 December 2010 - 03:33

pomocy mam ten sam pRoblem co to jest? moje liteRki zwaRiowaly pRawy shift i R najbaRdziej o co chodzi/ czasami jak pisze w lub liteRe e to wyskakuje mi ew to samo tyczy sie d lub s ktoRe podowuja sd i x lub c ktoRe daja xc

#9 wezu30

wezu30
  • 17 posts

Posted 28 December 2010 - 02:19

u mnie ten sam pRoblem czyli niemam malego R co wiecej jak wciskam lewy shift to wyskakuje mi R ktos wie co to? moze to jakis viRus???????

#10 wezu30

wezu30
  • 17 posts

Posted 28 December 2010 - 13:24

ktos zna Rozwiazanie dla tego pRoblemu???????????

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users