Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kilka pytań od przyszłej użytkowniczki.

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 Norma-Jean

Norma-Jean
  • 62 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 October 2009 - 12:39

Witam was ponownie. Mam jeszcze jedno pytanie - tym razem czysto hardwarowe. Kupiłam iPhone'a 2g. Trochę ma porysowane plecy, ale i tak wolałabym nieskazitelnego ;) Czy jak kupię np. JAK OBUDOWA ~ CZARNE ETUI ~ iPhone 3GS / 3G / 2G (753683161) - Aukcje internetowe Allegro taką to będzie pasować? Będę musiała odmontować tylni panel z 2g aby założyć ten? Niby w tytule jest napisane 2g/3g/3gs ale nic nie będzie dyndać? Pozdrawiam :)

#27 Carlst

Carlst
  • 656 posts

Posted 04 October 2009 - 12:41

To jest plastikowe etui wyglądem przypominające tył od 3g. Poprostu się je zakłada na tył. Nic nie trzeba odmontowywać.

#28 Norma-Jean

Norma-Jean
  • 62 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 October 2009 - 15:32

To jest plastikowe etui wyglądem przypominające tył od 3g. Poprostu się je zakłada na tył. Nic nie trzeba odmontowywać.

Aha, ok, dzięki za pomoc ;)

#29 vimoco

vimoco
  • 293 posts

Posted 04 October 2009 - 17:08

Posiadam ten panel i na 2G pasował idealnie, na 3G też idealnie, więc można fajnie z 2G zrobić imitacje 3G :))
Ja to kupowałem jak po 60 zł było, widze teraz 25 zł :D

@edit
wie ktoś może jak kupić transfer w play?
mam abonament jak do kupic jakis net? bo mi drze skurczybyk 12 gr za 100 kb ; // to ja nie wyobie..
1 MB - 1,20 zł
10 MB - 12 zł
100 MB - 120 zł
masakra :DD gdzie te pakiety kupic

#30 Norma-Jean

Norma-Jean
  • 62 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 October 2009 - 17:35

Posiadam ten panel i na 2G pasował idealnie, na 3G też idealnie, więc można fajnie z 2G zrobić imitacje 3G :))
Ja to kupowałem jak po 60 zł było, widze teraz 25 zł :D

@edit
wie ktoś może jak kupić transfer w play?
mam abonament jak do kupic jakis net? bo mi drze skurczybyk 12 gr za 100 kb ; // to ja nie wyobie..
1 MB - 1,20 zł
10 MB - 12 zł
100 MB - 120 zł
masakra :DD gdzie te pakiety kupic

To już nie chodzi o to, żeby robić z niego imitację, bo akurat obudowa 2G mi się bardziej podoba, ale w każdej chwili można to zdjąć i tył nie będzie już tak źle wyglądał.
Co do pakietów - Play: Play abonament - promocje - tani roaming

Mam jeszcze pytania odnośnie aktualizacji? iTunes w wersji 9.0.1 na Win może być? Który firmware dla 2g lepiej wgrać - 3.0, 3.0.1 czy 3.1 ?

P.s. Rozumiem, że programy pobiera się z Cydii? Jakiej one wielkości średnio są? Transfer pobierany jest z pakietów?

#31 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 04 October 2009 - 19:27

Wiekszosc z nich nie przekracza 1MB, oscyluja w wielkosciach 100-500kb. Co do softu to polecam 3.1 z wszystkimi dobrodziejstwami. Oczywiscie by zainstalowac ten soft musisz na Widowsa sciagnac juz z gotowym JB.

Linka masz tutaj: Let me google that for you

#32 Norma-Jean

Norma-Jean
  • 62 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 October 2009 - 15:56

Zamówiłam już iPhone'a ale niestety nie wiem jaką ma wersję softu. Jak będzie miał najnowszy - to ok, zrobić tylko jailbreaka. Jeśli 1.x to najpierw update? Jeśli tak to do jakiej wersji? A jeśli będzie miał 2.x? Czytałam ten wątek http://www.myapple.p...a-quickpwn.html, ale nie wiem czy jak wgrywam owy soft to jest odblokowany już? Czy najpierw trzeba wgrać i złamać? Czy są w ogóle dwa rodzaje softów? Mógłby mi ktoś poradzić? Z góry dzięki, pozdrawiam :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users