[3.0 3G] Ładowanie telefonu-długie ładowanie przez laptopa (przez gniazdko normalnie)
Rozpoczęty przez
loop_digga
, 20 wrz 2009 17:39
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 września 2009 - 17:39
Tematów o bateriach jest sporo, ale konkretnie takiego nie znalazłem.
Ostatnio cały czas ładuje przez gniazdko, trwa to ok. 3ch godzin, oczywiście do "Fully Charged", które sprawdzam np. SysInfoPlus.
Co jakiś czas (powiedzmy ostatnio jakoś miesiąc temu), gdy chce wgrać muzykę i kontrolnie zrobić synchronizację, ładuję przez laptopa, zawsze odbywało się to nieco dłużej niż przez gniazdko (kiedyś głównie ładowałem przez laptopa i było to ok. 4h), ale dziś to jest przesada! Prawie ponad 7h i nadal jest "Charging"! Mieliście kiedyś podobnie?
Może było złudne, ale miałem wrażenie, że gdy ładowałem cały czas jedną metodą to trwało to szybciej niż raz tak, raz tak. Nie wiem od czego to zależy, ale to dziś to jednak przesada

Napisano 20 września 2009 - 17:46
podłączasz do tego samego USB? w sterownikach nic się nie pokiełbasiło (tzn, nie masz komunikatu "to urządzenie może działać szybciej"?)//
Napisano 20 września 2009 - 17:48
Wszystko jest ok, bo synchronizacja dokonała się bez żadnych problemów.
Dodam jeszcze, że tył jest lekko ciepławy od jakiegoś czasu, ale nie rozgrzany, normalnie raczej.
------
Wyłączyłem telefon i włączyłem, nadal było "Charging". Ale wykonała się synchronizacja, sprawdziłem znowu i już "Fully Charged". Dziwne to ładowanie w tym iPhonie czasem

Napisano 20 września 2009 - 18:37
Nie wiem co dla Ciebie jest takie dziwne...? Gniazdo z laptopa ma mniejszy prąd ładowania w stosunku do ładowarki sieciowej...
Napisano 20 września 2009 - 19:01
Na tyle, że ładuje 8h, choć wcześniej wystarczyło około 4? No chyba raczej nie
Napisano 20 września 2009 - 19:05
Moze wczesniej zle Ci wskazywal.... u mnie tez zawsze na laptopie laduje sie ok 6-8h na ladowarcew sieciowej ok 2h... oczywiscie mowie o ladowaniu od zera
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych