brak możliwości wejścia w "zapora sieciowa" oraz problem z udostępnianiem internetu.
Rozpoczęty przez
olafek_01
, 20 wrz 2009 11:03
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 września 2009 - 11:03
Witam,
Problem na moim macbooku z tigerem jest dwojaki i myślę, że jeden może wynikać z drugiego, zacznę więc od opisu drugiego
Mam internet Play i chciałem go udostępnić przez stworzenie sieci nokii e71, teoretycznie wszystko powinno działać tzn sieć się pojawia komórka ją wykrywa i łączy się z nią, ale w ogóle nie są przesyłane dane, po minucie pojawia się komunikat na komórce o jakimś problemie z bramką czy bramą. Zacząłem więc grzebać w systemie, tzn przeglądać opcje w tigerze i okazał się, że w udostępnianie nie mogę zaznaczyć żadnej opcji, a zakładka zapora sieciowa jest, ale ma kolor siwy, jakby była niedostępna ot i pierwszy problem. Moje konto jest oczywiście administratorem. W czym tkwi błąd?
pozdrawiam

Napisano 20 września 2009 - 14:05
Wydaje mi się, że Twój problem wynika z jakichś ograniczeń narzucanych przez operatora komórkowego lub dostawcę internetu. Skontaktuj się z obydwoma (jeśli są to różne firmy).
Napisano 20 września 2009 - 15:24
Zacząłem więc grzebać w systemie, tzn przeglądać opcje w tigerze i okazał się, że w udostępnianie nie mogę zaznaczyć żadnej opcji, a zakładka zapora sieciowa jest, ale ma kolor siwy, jakby była niedostępna ot i pierwszy problem. Moje konto jest oczywiście administratorem.
Twój problem wynika z nieodpowiedniej wersji polonizatora.
Odezwij się do mnie na PW to dam CI odpowiednią.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych