Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odpicowywanie poklatkowego zachodu/wschodu słońca - jak?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#26 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2009 - 17:48

Hubii - mnie w Shake odnośnie tego, co powiedziałeś kręcą*dwie rzeczy: po pierwsze może jest to i program dla hardkorów, ale ja uważam że jestem gotów na naukę biorąc pod uwagę*to, że nie raz robiłem obraz klatka po klatce... a poza tym im bardziej hardkorowy program, tym mniejsza konkurencja i większe zapotrzebowanie, a także wyższe stawki. Druga rzecz to prędkość*- porównaj sobie prędkość*pracy na tym samym efekcie w przypadku AE, Motion, Shake... Przecież*to szczena opada, biorąc pod uwagę, że Shake to program ważący tylko 100 mb!

#27 jabluszkoaf

jabluszkoaf
  • 216 postów

Napisano 28 września 2009 - 08:18

Witaj Hubiii. Klient placi, klient ma - mnie tez poklatkowosc nie za bardzo lezy, bo to mrowcza praca, ale jak trzeba i stoi za tym sensowna gratyfikacja to why not ? Jesli chodzi o zobaczenie filmu jest on tylko do wewnetrznego wgladu w firmie dla ktorej zrobilem zlecenie (sorry nie moge pokazac czagos do czego nie mam praw autorskich, posiada je firma ze zlecenia). Do ex3v, jak sam zauwazasz zaczynaja sie pojawiac informacje o RAMIE, ktos kto ma pojecie o czym mowa i wie co to poklatkowka, stwierdzi, ze ram jest potrzebny do takiego projektu i juz. Przyjmij to ex3v do wiadomosci, po co masz zobaczyc info z komputera o "fullowosci" pamieci ram i zatrzymac sie nad zleceniem ktore masz wykonac i kupowac ram. Ja jestem tego zdania co do projektow, ze najpierw po otrzymaniu zlecenia robie swoje rozeznanie co do tematu, sprawdzam rejestracje, swiatlo, ilosci materialow - wsady, importy, exporty, authoringi, dyski, ramy, kamery, rozdzielczosci, formaty. Na koncu zanim cokolwiek wpadnie mi do kamer - rozmyslam o projekcie, tzn. samej jego aranzacji. I jak dojde do wniosku, iz mam w glowie 3-4 zarysy filmuje. Bo przeciez ilosc pracy nad projektem scilsle przylega i zalezy od tego co zarejestujemy kamera czy aparatem (nie twierdze, ze nie pomagam niektorym projektom - fotografiami - tylko sa to przemyslane aspekty projektu - jednym slowem nie lubie sie motac pozniej w edycji z projektem). Przyloz sie ex3v solidnie do pracy, zareczam Ci ze projekt sie sam nie zrobi - dostales pewne wskazowki co trzeba robic, wybor optymalnego software zalezy od Ciebie a dokladnie od jego znajomosci, obslugiwanych formatow i.t.d. Jakby cos bylo nie tak to pisz. Pozd jabluszkoaf.

#28 Garfild

Garfild
  • 190 postów

Napisano 06 października 2009 - 23:43

"Pokaż mi, czy Twoje nazwisko występuję bazach filmpolski.pl albo imdb" dobre, hehe co do problemu, to jesli kolega jest w wawy( a po cenie zlecenia jestem przekonany ze to wawa), to ja bym wysylal takie rzeczy poza stolyce. 5 razy taniej i 5 razy lepiej no chyba ze robota jest impulsem do nauczenia sie programu. to spoko - 2 latka i smigasz ;) garf

#29 jabluszkoaf

jabluszkoaf
  • 216 postów

Napisano 08 października 2009 - 11:32

Witaj Garfild. Nic dodac, nic ujac co do ostatniego postu.Co do Motiona w ustawieniach projektu masz 4:3 i dlatego jest tak wszystko scisniete (fotki). Ctr + prawa mysz i preferencje projektu ustaw i bedziesz mial 16:9 lub ustaw recznie 16:9 lub anamorphic z 4:3 w preferencjach projektu. pozdr jabluszkoaf.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych