Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone + play = brak zasięgu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 tweek

tweek
  • 3 postów

Napisano 19 września 2009 - 10:11

Witam mam problem z zasięgiem w sieci play, iphone 3g soft 3.0 JB, telefon jest bez simlocka. Mam kartę sim z Orange, Itunes odblokowało telefon zasięg jest wszystko śmiga łapie w 5 sec, włożyłem kartę z Play Itunes odblokowało telefon ale nie mogę złapać zasięgu nie pisze brak sieci tylko jest 5 kropeczek na pasku zasięgu i tak cały czas, sprawdzałem na 2 kartach z play to samo. Spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem ?

#2 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 19 września 2009 - 11:34

miałem taki problem z tym, że na jednej karcie nie łapało a na drugiej (nowszej) łapał zasięg odrazu. proponuje wymienić kartę sim w salonie play - powinno pomóc

#3 tweek

tweek
  • 3 postów

Napisano 19 września 2009 - 11:35

Acha ok spróbuję

#4 tweek

tweek
  • 3 postów

Napisano 23 września 2009 - 09:32

Mam nową kartę z playa dalej jest to samo, tylko że teraz obok kropeczek wyświetla się napis Plus 3G, raz udało mi się z telefonu puścić sygnał W ustawieniach sieci pojawiła mi się sieć nowa sieć POL po jej wybraniu karta działa, odbieram dzwonię, a jak się przełączę ręcznie na plus to brak zasięgu, nie jest to dziwne ? play chyba dzierżawi od plusa nadajniki

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 października 2009 - 12:56

też mam w Playu,operator korzysta z nadajników Plusa,mi też wyświetla POL,to normalka,pytałem się

#6 tomito86

tomito86
  • 222 postów
  • SkądMińsk Mazowiecki

Napisano 09 października 2009 - 12:00

Witam mam problem z zasięgiem w sieci play, iphone 3g soft 3.0 JB, telefon jest bez simlocka. Mam kartę sim z Orange, Itunes odblokowało telefon zasięg jest wszystko śmiga łapie w 5 sec, włożyłem kartę z Play Itunes odblokowało telefon ale nie mogę złapać zasięgu nie pisze brak sieci tylko jest 5 kropeczek na pasku zasięgu i tak cały czas, sprawdzałem na 2 kartach z play to samo. Spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem ?

czyli że iTunes zdjął Ci simlocka z Orange ?

#7 wrc81

wrc81
  • 17 postów
  • SkądZG

Napisano 09 października 2009 - 18:41

tez uzywam iphone w play i mam ustawione na plusa bo na POL mam gorszy zasieg pomaga nieraz zrestartowanie ustawien sieciowych

#8 kardroid

kardroid
  • 38 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 marca 2011 - 19:20

Iphone w play zasieg z plusa problem Witam mam problem z zasiegiem w play (POL) nie moge przelaczyc sie na zasieg plusa. Jak wybieram manualnie plus to pisze brak sieci. Nie wiem co mam zrobic aby działał zasięg z plus. POMOCY!

#9 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 02 marca 2011 - 08:42

Od kiedy to można na silę zmienić operatora no chyba że się jest w roamingu. faktycznie sie da hehe mój bład.

#10 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:44

Witam! Od niecałego miesiąca jestem w sieci PLAY (wcześniej ERA). Mam problemy z zasięgiem. Dodam, że wiedziałem iż zasięg w PLAY jest gorszy niż w sieci ERA, ale nie sądziłem, że aż tak. Podejrzewam też po części iPhone'a, gdyż tam gdzie ja mam BRAK SIECI to znajomi którzy posiadają E51, E52, E72, Blackberry 8520 itd zasięg maja i to nie mały bo po kilka kresek. Mam po prostu wrażenie, że iPhone gorzej współpracuje z PLAY niż inne telefony. PS Karta SIM jest nówka, więc wątpię aby to była jej wina.

#11 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maja 2011 - 10:47

Wina oczywiscie lezy po Twojej stronie. Ustaw automatycznego providera a nie Play na sile. Tam gdzie Play nie ma swoich stacji korzysta z Plusa. Jak ktos ma ustawionego Play, to na Plusa sie nie przelaczy. Wiele telefonow nie pokazuje, ze akurat korzysta z Plusa, stad wrazenie ze to lepszy zasieg Play.

#12 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:53

Mam włączone Automatycznie, gdyż wiem że PLAY korzysta z PLUS'a i się sam przełącza między nadajnikami.

#13 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maja 2011 - 10:54

No to wtedy nie wiem co sie dzieje. A pojawia Ci sie Plus gdy tracisz zasieg?

#14 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:59

Tak, nawet często się to dzieje. Jak jestem na treningu (ciężko tam z zasięgiem, ale ERA zawsze miała cały, bądź jedna kreska spadła) to iPhone musi leżeć w jednym miejscu bo tam ma akurat zasięg, natomiast znajomy na E51 i zasięg pełny bądź 2 kreski max spadną więc już nie gra roli czy się przełączył mu na PLUS'a czy nie, ale to mnie też powinien. Jak wejdę w ustawienia operatora i wyszukuje i chcę ręcznie wybrać PLUS'a to jest sieć niedostępna. Dlatego napisałem w pierwszym poście, że już zacząłem podejrzewać sam telefon. PS Dodam też, że nie mieszkam na jakiejś wiosce zabitej dechami tylko w mieście i to nie małym.

#15 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maja 2011 - 11:03

Tak se mysle bys sprobowal wlaczyc Plus na sile i troche z nim pochodzil. Pamietaj o wylaczeniu danych komorkowych w iPhone albo roamingu w uslugach na stronie Play (na stronie nie w iPhonie), jesli masz pakiet internetowy tylko w Play i nie chcesz placic fortuny. Moj iPhone (a moze SIM?) tez sie musial nauczyc korzystac z Plusa. Bo na poczatku (2 lata temu co prawda) tez gubilem zasieg dosc czesto. Jak zaczalem kontrolowac recznie i przelaczac na Plusa to dosc szybko zaczal robic to automatycznie. Teraz potrafi sie przelaczyc w trakcie rozmowy bez zrywania polaczenia. EDIT, pisalem zanim Ty swoje opisales. Poszedlbym tez z tym do Playa i pokazal im. Moze jednak SIM.

#16 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 11:06

Może rzeczywiście sprawdzę Twój sposób i przełączę na PLUS. Internet poza PLAY mam wyłączony więc problemów z rachunkiem nie będzie.

Na pewno dam znać za jakiś czas, czy zauważyłem jakąś poprawę.

Dzięki wielkie grzes_l za szybką odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam.

EDIT: Chciałem wybrac siec PLUS, ale pojawił sie komunikat, że sieć nie jest już dostępna i mogę wybrać inną :/

#17 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2011 - 11:14

Nie ma pakietu tylko w Play. Pakiety działają też na zasięgu Plusa bez dodatkowych opłat. Pakiety Play Online w strefie taniego internetu już nie istnieją. :)

#18 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 maja 2011 - 11:22

Bardzo to dziwne. Pokazalbym to jednak w salonie Play. @Davvido, nie jest to regula wiec lepiej niech ludzie dmuchaja na zimne i sprawdza w Playu.

#19 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2011 - 11:30

Od miesiąca używam tylko i wyłącznie na zasięgu Plusa. No, może raz na jakiś czas przełączam się na Play jak Plus nie ma 3G w danym miejscu. Mówię o tych pakietach na kartę: Play Fresh Pakiety Internetowe w Play Fresh

#20 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2011 - 11:58

Ja przeniosłem sie kilka dni temu do PLAY z SIMPLUSA. Na poczatku jak mialem ustawionego operatora na automat to jak wchodzilem do jakiegos budynku i mialem telefon w kieszeni to mialem BRAK SIECI dopiero jak nim pomachałem jak debil to lapal full zasięg. Teraz przestawiłem sobie operatora w ustawieniach na PLUSA i mam zasieg wszędzie... Takze polecam zmiane na PLUSA!

#21 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 12:08

Nie ma pakietu tylko w Play. Pakiety działają też na zasięgu Plusa bez dodatkowych opłat. Pakiety Play Online w strefie taniego internetu już nie istnieją. :)

Z tymi pakietami jestes pewien? Bo jak wchodzę na Play24 to tam mam usługę taniego internetu i mogę włączyć blokadę, żeby korzystał tylko z taniego netu w sieci.

EDIT: Byłem w salonie PLAY, mówią że to wina telefonu haha (bo co maja powiedzieć). Dali mi nową kartę sim, wyzerowałem ustawienia sieciowe, ale dalej ręcznie nie moge zmienic sieci na PLUS bo pojawia sie komunikat, że sięc juz nie jest dostepna możesz wybrac inna w ustawieniach.
Moze dlatego gubi zasięg bo ma problem z przełączeniem sie na PLUS'a. Czasami sie przełącza na automatycznym.

#22 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2011 - 13:16

Tak, jestem pewien. Mam to samo, nawet w BOK nie byli w stanie powiedzieć czy działa to dalej tylko w strefie czy w całej Polsce (Play + Plus), ale sprawdziłem w wielu sytuacjach i mogę Cię z czystym sumieniem zapewnić, że pakiet do którego link dałem na poprzedniej stronie działa na wszystkich nadajnikach.

#23 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 13:24

Ja mam abonament All Inclusive bez telefonu z pakietem 250mb, będę musiał się dowiedzieć czy w abonamencie jest tak samo jak w PLAY FRESH.

#24 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2011 - 13:26

Z tego co wiem to nie.

#25 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 02 maja 2011 - 15:17

Jeszcze jedno! Czy restore, bądź aktualizacja softu do 4.3.2 (obecnie 4.3.1) zniweluje ten błąd, że nie mogę ustawić ręcznie na operatora PLUS? Gdyż cały czas pojawia sie ten komunikat, który podałem wyżej, że sieć jest juz niedostepna..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych