Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

VLC Player problem z napisami.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 18 września 2009 - 00:13

Witam VLC jest dla mnie odtwarzaczem "prawie" idealnym. "Prawie", ponieważ jest jedna rzecz, która mnie strasznie denerwuje. Rozwiązania tego problemu nigdzie nie znalazłem... Mianowicie VLC nie wygasza napisów po określonym czasie. Ostatni dialog zostaje na ekranie aż do momentu, gdy pojawi się następny dialog. Najbardziej denerwujące jest to, gdy mamy scenę, w której nikt nic nie mówi a napisy z poprzedniej są ciągle na ekranie. Jak rozwiązać ten problem ??

#2 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 19 września 2009 - 23:05

nikt nie wie jak to naprawić?? przekopałem już wszystkie opcje tego playera i nie znalazłem.. W ogóle każdy tak ma w VLC czy tylko ja ??

#3 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 19 września 2009 - 23:37

Jaki system uzywasz i jaka wersja VLC? Czy jest to ten Leo z podpisu czy juz lecisz na Snow? U mnie na wersji okolo 0,9 tak wlasnie bylo, na Tigerze 10.4.11. Na Snow Leopardzie tego nie zauwazylem. Ale tez nie zawsze tak bylo ze napisy zostawaly - wszystko zalezalo od samych napisow, bowiem jedne bardziej mu sie podobaly a drugie mniej. Nie mam pojecia od czego to zalezalo.

#4 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 20 września 2009 - 00:05

Jest to najnowszy VLC 1.0.1, ale ze starszymi było to samo. Podpis jest aktualny. Na Snowa czekam :) Napisy są na bank dobre. Wszystkie ssane z Qnapi i działające na innych playerach normalnie, tyle, że inne playery nie wchodzą w grę w moim wypadku, bo żaden mi nie przypadł do gustu. Jest to na bank wina playera, bo jest tak dosłownie z każdymi napisami.

#5 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 20 września 2009 - 08:43

A jakie kodowanie masz wlaczone? Byc moze to jest problem. Ustaw na Eastern European (Windows-1250).

#6 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 20 września 2009 - 08:57

nie to nie kwestia kodowania. Tak się czasem dzieje. U mnie nie zawsze, lecz są momenty kiedy dialog zostaje. Czasem zostaje ostatnia linijka, a reszta tekstów idzie normalnei ale wers wyżej, nad tym co zostało. Wystarczy przewinąć kawałek by to zniknęło.

#7 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 20 września 2009 - 23:00

U mnie nie znikają napisy za każdym razem, przy każdym filmie, aż do momentu pojawienia się nastepnych. W niektórych filmach gdzie jest wiele dialogów nie jest to aż tak zauważalne.. Gorzej jest z dłuższymi scenami np. ujęcia krajobrazu lub czegokolwiek, gdy ostatni dialog zostaje na ekranie np. przez dwie minuty.. strasznie mnie to denerwuje.. To nie jest sprawa napisów ani kodowania.. sprawdzałem.. Jakieś inne pomysły??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych