Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Wideo] Tymczasowe pliki video

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 KTWSG

KTWSG
  • 31 postów

Napisano 02 listopada 2006 - 13:54

Witam, Mam pytanie - może głupie, ale jakoś sobie nie mogę poradzić. Chciałbym zapisać na dysku pliki video z youtube lub google video, ale z pominięciem instalacji wtyczek pod FireFox i tym podobnych manewrów. Chodzi mi o wyciągnięcie pliku z foldera z plikami tymczasowymi, zmienienie mu rozszerzenia na .flv i późniejsze odtwarzanie. Przepraszam za zawracanie głowy takimi bzdurami, ale po prostu po latach na System 7 miałem długą przerwę (w szponach Windows) i dopiero od kilku miesięcy mam z powrotem Maka (OSX 10.4.8) i złe przyzwyczajenia każą mi szukać czegoś w rodzaju "temporary internet files". Na razie doszedłem do tego, że idąc po kolei: Macintosh HD -> Users -> "ja" -> Library -> Caches -> mam dwie opcje: "Opera" (a w niej Cache i Cache Op), oraz "Opera Cache" (a w niej Cache f i CacheOp). W tych folderach jest oczywiście mnóstwo plików tymczasowych - które z nich (jakie rozszerzenia??) mogą być tymczasowymi plikami video z youtube lub z google video? Z góry dzięki za sugestie! Pozdrawiam, Kacper

#2 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 02 listopada 2006 - 13:58

możesz skorzystać z programu Google do odtwarzania wideo. wydaje mi się, że będzie on pomocny. ściągniesz go, gdy oglądając video na video.google.com kliknij po prawej download

#3 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 03 listopada 2006 - 01:17

Dlaczego nie chcesz skorzystać z wtyczki do Firefoxa VideoDownloader?

#4 karak67

karak67
  • 67 postów

Napisano 03 listopada 2006 - 07:54

Z video.google można ściągac pliki w formacie mp4 do iPoda. Do odtwarzania na Mac'u bez problemu.

#5 KTWSG

KTWSG
  • 31 postów

Napisano 03 listopada 2006 - 12:40

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. O opcji ściągania filmów na iPod (w google video) nie wiedziałem - ale pozostaje jeszcze kwestia youtube (na którym są bardzo ciekawe unikalne nagrania telewizyjne (muzyczne) sprzed 40 lat - nie do zdobycia nigdzie indziej... Muszę chyba spróbować z tą wtyczką do Firefoxa - do tej pory tego nie robiłem, bo 99% czasu korzystam z Opery. ...a tak w ogóle - to wiecie mimo wszystko jak w tych operowych cache'ach odszukać tymczasowe pliki wideo? (edit): plugin do Firefoxa działa ładnie, więc moje pytanie o cache staje się nieistotne (choć z drugiej strony.... może jednak ktoś wie?) W każdym razie dzięki za rady - wszystko gra!

#6 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 listopada 2006 - 14:58

A może jest taka wtyczka do Opery?

#7 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 03 listopada 2006 - 15:41

Chyba nie ma http://www.opera.com/docs/plugins/

#8 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 listopada 2006 - 16:36

No właśnie też tu patrzyłem :/

#9 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2006 - 16:46

Mnie osobiście bardzo przypadł do gustu TubeSock, niestety $15, ale w wersji trial można zgrywać filmiki do 30 s.
I bardzo ładnie konwertuje:
Dołączona grafika
edit: acha, bardzo ładnie integruje się z Safari...

#10 Shime

Shime
  • 668 postów
  • SkądAngli :(

Napisano 03 listopada 2006 - 20:54

Andzrzej cos ten programi nie chce sciagac:(

#11 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2006 - 00:35

No jak nie chce, wystarczy mu wpisać numer klipu z YouTube albo cały URL i kliknąć Preview co rozpoczyna odtwarzanie. A potem Save np. Video for iPod:
Dołączona grafika
i po chwili filmik ląduje w iTunes:
Dołączona grafika

#12 Shime

Shime
  • 668 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 19:12

Szkoda ze tylko youtube a wtycka do firefoxa-VideoDownloade nie chce dzilac nie wiem czemu:(

#13 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2007 - 19:56

Mnie osobiście bardzo przypadł do gustu TubeSock, niestety $15, ale w wersji trial można zgrywać filmiki do 30 s.
I bardzo ładnie konwertuje:
acha, bardzo ładnie integruje się z Safari...

I nawet jest po polsku ;-)

#14 Shime

Shime
  • 668 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 20:05

Ale tylko Youtube ciagnie:(

#15 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2007 - 20:08

Bo VideoGoogle ma zachowywanie plików w standardzie.

#16 Shime

Shime
  • 668 postów

Napisano 02 stycznia 2007 - 20:13

Nie rozumiem mozesz to wytlumaczyc jakos ??

#17 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2007 - 20:26

Drugi wpis w wątku.

#18 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 02 stycznia 2007 - 20:48

to jeszcze dopowiem, że na video.google.com można bezstresowo zapisać każdy oglądany filmik w postaci pliku mp4 - po prawej stronie okna trzeba wybrać opcję Save for iPod/PSP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych