Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Diablo II - Downloader poblem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 12 września 2009 - 12:32

Witam.
Dziś zakupiłem klucz do Diablo II LoD, dodałem na swoim koncie, przyjęło go.
Pobrałem downloadera i tutaj jest problem. Downloader twierdzi, że pobieranie nie jest autoryzowane i nie pozwala wystartować. Macie pomysł co może blokować? Dla próby wyłączyłem firewalla, a downloadera ściągnąłem kilka razy zarówno przez FF i Safari.

Dołączona grafika

A jak wyskakuje to okienko to nie da się kliknąć more info :P

#2 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 12 września 2009 - 14:19

Blizzard Support

wiem że to do wowa, ale moze pomoże.

#3 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 12 września 2009 - 16:06

Tak, po 4 godzinach czytania i analizy okazuje się, że to moja osiedlowa sieć jest poblokowana na wszystko co się tylko da. Wysłałem maila do admina, może mi odblokuje dwa porty. Aktualnie ściągam D2 przez pleja, a to całe 1,5gb i potem jeszcze 400mb LoDa, może do północy się wyrobię ;)

#4 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 13 września 2009 - 03:13

sprawdzał ktoś czy D2 działa na SL? PS: z tego co wyczytalem na forum blizzarda, nie działa:( Chyba zaraz powróce do Leoparda:/

#5 iPaffcio

iPaffcio
  • 146 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 września 2009 - 09:31

działa bo ciągle gram :) tylko chciał przy odpaleniu pobrać jakąś łatkę czy coś ale wszystko śmiga :)

#6 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 13 września 2009 - 11:13

wow, czyli juz to poprawili :) A teraz pytanie do TheMan, skoro tyle sie naczytaleś to może wiesz dlaczego mam ten sam komunikat tyle że po sciagnięciu ponad 1 GB?:( Możeliwe jest to ze w nocy zrestartował mi sie modem i poniewaz zmienił się adres IP coś namieszał?

---- Dodano 13-09-2009 o godzinie 12:15 ----
sam sobie odpowiem: dokładnie to było przyczyną ;]

odrazu podam również rozwiązanie: wystarczy jeszcze raz sciągnąć ze strony blizzarda Downloader i go uruchomić, sciąganie rozpocznie sie od tego na czym skonczyliśmy ale z naszym nowym adresem ip.

---- Dodano 13-09-2009 o godzinie 12:46 ----

działa bo ciągle gram :) tylko chciał przy odpaleniu pobrać jakąś łatkę czy coś ale wszystko śmiga :)

a robłeś update czy czystą instalacje?

#7 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 13 września 2009 - 21:04

Opowiem Ci historię.

Airport+mój router wifi+lan

Ściągam downloadera, wypakowuję, odpalam, error. Wykluczyłem u admina problem z portami, u siebie też, nie wiadomo co blokuje.

Play Mobile.

Odpalam downloadera tego poprzedniego - error
Wypakowuję downloadera wcześniej ściągniętego i odpalam - error
Ściągam nowego downloadera, wypakowuję, odpalam - działa.
Rozłączył mi się Huawei, podpinam, odpalam downloadera -error
Wypakowuję wczesniejszą paczkę, odpalam - error
Ściągam nową paczkę, wypakowuję, odpalam - działa.
Strasznie to dziwne, usuwanie downloadera, logów, nawet folderu do którego to idzie - brak rezultatu.

Rada dla Ciebie?
Ściągnij nowego .zipa, wypakuj, odpal pójdzie Ci.

Edit!!
Mój problem rozwiązany, sieć osiedlowa z wewnętrznym IP rządzi ;)

Edit 2.

Po instalacji Zwykłego D2, bez dodatku, bo się ściąga jeszcze, po drodze chciało rosette, ale jak odpalam to mam OSXowy error nagłej śmierci aplikacji. Nie robiłem jeszcze resetu. Może dlatego? Ściągne LoDa to sprawdzę :)

Edit 3.
Jedna wielka Kupa. Da się jakoś rosette konfigurować, cokolwiek?
Jakby kogoś interesował log -> nopaste.com (beta)

#8 iPaffcio

iPaffcio
  • 146 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 września 2009 - 08:52

a robłeś update czy czystą instalacje?

Update

@The man dziwne u mnie po ściągnięciu Rosette wszystko normalnie idzie. Nie pamiętam czy wersja, którą się ściąga ze strony Blizzard'a ma już patcha 1.12. Może masz starszą wersję i w tym tkwi problem.

edit. A nie, w logu zobaczyłem, że też masz 1.12

Dołączona grafika

#9 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 14 września 2009 - 09:46

Domyślam się, że wszystko się rozbija o GMA X3100 i brak supportu dla 256 kolorów.
Na łatce D2 Carbon for X3100 odpala mi się diablo, ale nie zagram na BN, bo nie rozpoznaje wersji.

A nie chcę bawić się w podmienianie sterowników sprzed 10.5.5, blizzard od roku mówi, że pracuje nad łatką na to. A nie znalazłem innego sposobu..

Dołączona grafika

#10 iPaffcio

iPaffcio
  • 146 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 września 2009 - 10:07

Rzeczywiście winna wszystkiemu jest pewnie karta. Ale kurde gra jest już stara jak świat :D

#11 AiQi

AiQi
  • 99 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 września 2009 - 12:30

Widze ze nie tylko ja tne w Diablo 2 na Snow Leo ;) Chyba jedna z najbardziej oplacalnych gier bo kody do D2+LOD mozna dostac juz za 12zl na Allegro. Dobra wiadomosc tez ze majac wersje na PC, mozna wpisac klucz i pobrac wersje na Mac'a - brawo Blizzard. Moze jakies party na BNet albo coś ? =)

#12 iPaffcio

iPaffcio
  • 146 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 września 2009 - 12:49

Bardzo chętnie, ale dopiero od 24.09 :P bo muszę zdać poprawkę.

#13 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 14 września 2009 - 13:37

jestem za, bo samemu juz mi sie nie chce grac:P

#14 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 29 września 2009 - 14:03

Zobaczymy co mi odpisza panowie z supportu Blizzarda na podmiane wersji PC na MAC :)

#15 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 29 września 2009 - 14:31

Ściągnij sobie z ich strony wersję na maca i wypal na płytę :P W paczu 1.13 będzie poprawiona obsługa dla X3100

#16 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 29 września 2009 - 14:54

Jak sciagnij z ich strony... Wersja na maca jest luzno podpieta na stronie? That's sth new.

#17 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 29 września 2009 - 16:12

Rejestrujesz się na battle.net, dodajesz grę D2 potem D2: LoD, i możesz ściągnąć: wersję windows lub mac.

#18 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 29 września 2009 - 16:18

Tak, tylko, ze swoja wersje na PC juz mam zarejestrowana. I kiedy jeszcze mialem PC to podczas rejestracji zaznaczylem PC a nie Mac.

#19 BRuM

BRuM
  • 2 postów

Napisano 16 października 2009 - 20:19

Tak, tylko, ze swoja wersje na PC juz mam zarejestrowana. I kiedy jeszcze mialem PC to podczas rejestracji zaznaczylem PC a nie Mac.

Rejestrowałeś jako wersję PL? To znaczy, czy możesz ściągnąć wersję PL? Ja zarejestrowałem pudełkowa PL wersją jako En i tym sposobem mogłem ściągnąć instalkę na maca. Teraz chcę wersję PL na windę i niestety takiej wersji nie mogę ściągnąć.

I stąd moja prośba, jeżeli ktoś ma możliwość ściągnąć blizz downloader dla Diablo 2 i LOD w wersji PL na windę, byłbym bardzo wdzięczny. Mogę się odwdzięczyć wersją enUS, która zawiera instalator dla maca.

#20 sirozzy

sirozzy
  • 5 postów
  • SkądReading

Napisano 12 listopada 2009 - 21:11

hmm... wyczaiłem właśnie że Blizzard zorbił generowanie pliku downloader.exe na kodzie sesji z loginem aktualnym.... Musisz zalogować się na konto battle.net i pobrać*downloader na kompa na którym chcesz zainstalować Diablo. :) Tak sobie cwaniaki zabezpieczyli ;) hehehehehe Ja tam mam nalane generalnie. Kupiłem obie wersje i juz mam mac/pc ;) hehe i wydałem całe 29zł. :) LOL

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych