Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem ze stroną

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 postów

Napisano 12 września 2009 - 03:11

Pomóżcie, bracia Jabłuszkowcy! Zrobiłem prostą stronę - wizytówkę, kupiłem domenę i hosting na home.pl, ale... Kiepsko się na tym znam i nie potrafię uruchomić tak, jak bym chciał, ale też nie potrzebuję jakiejś specjalistycznej obsługi, bo to zwykła wizytówka reklamująca usługi tłumaczeniowe. Otóż mam plik index.html i obok katalog index, wrzucam to do katalogu domowego na ftpa i strona ładuje się dziwnie - zamiast /index.html wchodzi /index/index.html. Próbowałem wrzucać samą zawartość katalogu index, bo tam też jest plik index.html i strona ładuje się w ogóle tylko z adresem. W obydwu przypadkach, niestety, strony nie można przeładować, zachowuje się dziwnie, raz łączy, raz nie łączy... Pomóżcie i nie rugajcie zbytnio. Firefox w ogóle strony nie ładuje, Safari ładuje tylko za pierwszym razem i - tak, jak pisałem - nie idzie zrobić przeładowania. Pozdrawiam, MN

#2 kormo

kormo
  • 219 postów
  • SkądWawa

Napisano 12 września 2009 - 07:48

A może jakiś link?

#3 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 postów

Napisano 12 września 2009 - 13:05

www.linus.com.pl

Teraz strona sie w ogole nie laduje...

#4 MateuszNagórski

MateuszNagórski
  • 85 postów

Napisano 14 września 2009 - 02:58

Przepraszam za zamieszani, po prostu demona byla nieaktywna - zaparkowalem tymczasowa i chyba bedzie OK.
Teraz mam inny problem - czemu strona zrobiona w iWebie wyglada tak, jak chce w Safari i Firefoxie - ale tylko na Mac OS-ie?
Przelogowalem sie dla spraqwdzenia na Windowsa i nie wyswietla ani FF ani IE takich czcionek, jakie zastosowalem, niektore rzeczy sa przesuniete itp... www.linus.nstrefa.pl
Dzieki z gory,
MN

#5 iro88

iro88
  • 133 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 14 września 2009 - 08:47

Po pierwsze zmień sobie tytuł strony, bo "index" to raczej słabo jeśli chodzi o wypozycjonowanie Twojej strony w google. Trzeba użyć jakiegoś słowa kluczowego, najczęściej stosowanego przy szukaniu właśnie takich usług jakie oferujesz. Choćby: "Tłumaczenia | Linus".
Jeśli chodzi o czcionki których użyłeś, to na Windzie nie koniecznie muszą one być, więc są zamieniane na inne.

Polecam do poczytania -> Kurs HTML - strona WWW za darmo

#6 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 września 2009 - 15:59

Ja bym na twoim miejscu zaoszczędził, angażując kogoś kto się zna. W Twojej branży czas jest cenniejszy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych