Pomóżcie, bracia Jabłuszkowcy!
Zrobiłem prostą stronę - wizytówkę, kupiłem domenę i hosting na home.pl, ale... Kiepsko się na tym znam i nie potrafię uruchomić tak, jak bym chciał, ale też nie potrzebuję jakiejś specjalistycznej obsługi, bo to zwykła wizytówka reklamująca usługi tłumaczeniowe.
Otóż mam plik index.html i obok katalog index, wrzucam to do katalogu domowego na ftpa i strona ładuje się dziwnie - zamiast /index.html wchodzi /index/index.html. Próbowałem wrzucać samą zawartość katalogu index, bo tam też jest plik index.html i strona ładuje się w ogóle tylko z adresem.
W obydwu przypadkach, niestety, strony nie można przeładować, zachowuje się dziwnie, raz łączy, raz nie łączy... Pomóżcie i nie rugajcie zbytnio.
Firefox w ogóle strony nie ładuje, Safari ładuje tylko za pierwszym razem i - tak, jak pisałem - nie idzie zrobić przeładowania.
Pozdrawiam,
MN

Problem ze stroną
Rozpoczęty przez
MateuszNagórski
, 12 wrz 2009 03:11
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 września 2009 - 03:11
Napisano 12 września 2009 - 07:48
A może jakiś link?
Napisano 12 września 2009 - 13:05
www.linus.com.pl
Teraz strona sie w ogole nie laduje...
Teraz strona sie w ogole nie laduje...
Napisano 14 września 2009 - 02:58
Przepraszam za zamieszani, po prostu demona byla nieaktywna - zaparkowalem tymczasowa i chyba bedzie OK.
Teraz mam inny problem - czemu strona zrobiona w iWebie wyglada tak, jak chce w Safari i Firefoxie - ale tylko na Mac OS-ie?
Przelogowalem sie dla spraqwdzenia na Windowsa i nie wyswietla ani FF ani IE takich czcionek, jakie zastosowalem, niektore rzeczy sa przesuniete itp... www.linus.nstrefa.pl
Dzieki z gory,
MN
Teraz mam inny problem - czemu strona zrobiona w iWebie wyglada tak, jak chce w Safari i Firefoxie - ale tylko na Mac OS-ie?
Przelogowalem sie dla spraqwdzenia na Windowsa i nie wyswietla ani FF ani IE takich czcionek, jakie zastosowalem, niektore rzeczy sa przesuniete itp... www.linus.nstrefa.pl
Dzieki z gory,
MN
Napisano 14 września 2009 - 08:47
Po pierwsze zmień sobie tytuł strony, bo "index" to raczej słabo jeśli chodzi o wypozycjonowanie Twojej strony w google. Trzeba użyć jakiegoś słowa kluczowego, najczęściej stosowanego przy szukaniu właśnie takich usług jakie oferujesz. Choćby: "Tłumaczenia | Linus".
Jeśli chodzi o czcionki których użyłeś, to na Windzie nie koniecznie muszą one być, więc są zamieniane na inne.
Polecam do poczytania -> Kurs HTML - strona WWW za darmo
Jeśli chodzi o czcionki których użyłeś, to na Windzie nie koniecznie muszą one być, więc są zamieniane na inne.
Polecam do poczytania -> Kurs HTML - strona WWW za darmo
Napisano 14 września 2009 - 15:59
Ja bym na twoim miejscu zaoszczędził, angażując kogoś kto się zna. W Twojej branży czas jest cenniejszy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych