Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Najlepszy Mobilny Internet? - Jaki najlepszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy Mobilny Internet? - Jaki najlepszy? (0 użytkowników oddało głos)

1. Blueconnect (17 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

2. iPlus (10 głosów [19.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 19.61%

3. Play Online (17 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

4. Orange Free (7 głosów [13.73%] - Zobacz)

Procent z głosów: 13.73%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 09 września 2009 - 21:46

Witam,

Mam pytanie jakie jest najlepszy Mobilny Internet , to oczywiste że nie zastąpi nam to stałego łącza, ale traki w miarę najwydajniejszy i bez awaryjny.

Pozdrawiam

#2 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 09 września 2009 - 21:59

Wiadomo ze kazdego glos bedzie subiektywny. Play w ogole ma strasnzie slaby zasieg, nadaje sie do uzytku tylko w wiekszych miastach. iPlus i Blueconnect to raczej ta sama klasa uslug, BC uzywam bo juz mam w Erze dwa telefony na abonament i zbieram punkty era premia ;) Od orange z zasady trzymam sie z dala

#3 franzu

franzu
  • 85 postów

Napisano 09 września 2009 - 22:06

Mam BC i Playa, zasięg może trochę*w przewadze na rzecz ery (play używam w centrum Poznania, więc trudno ocenić, ale na BC poczty na autostradzie mi się*ściągnąć nie udało, więc też bez rewelacji), ale przy porównaniu cen za usługę era to pomyłka. Nawet przy przedłużaniu umowy bez brania nowego modemu w erze oferta nie jest nawet 1/3 tak atrakcyjna jak w Play. Tyle moje zdanie. Pozdro.

#4 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 09 września 2009 - 22:07

Tak OrangeFREE to porażka, znajomy ma. Ale tak myślę nad ERĄ bo mam też parę telefonów i to taki spory abonament.

#5 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 09 września 2009 - 22:14

Mam BC i Playa, zasięg może trochę*w przewadze na rzecz ery (play używam w centrum Poznania, więc trudno ocenić, ale na BC poczty na autostradzie mi się*ściągnąć nie udało, więc też bez rewelacji), ale przy porównaniu cen za usługę era to pomyłka. Nawet przy przedłużaniu umowy bez brania nowego modemu w erze oferta nie jest nawet 1/3 tak atrakcyjna jak w Play. Tyle moje zdanie.
Pozdro.

Play ma zasieg TYLKO w miastach dlatego jest tani. Jezeli pojedziesz z modemem playa gdziekolwiek poza zasieg 3g zwyczajnie bedziesz bez internetu. Nie dziwota ze tani jak kryje 10% kraju. Robilem proby wszystkiego w moim domu nad morzem - play 0% zasiegu, cala reszta normalnie.

Aha no i play ma limit predkosci 1mbit, pozostali operatorzy dobijaja do 7.2 - sprawdzone organoleptycznie.

Tak wiec PLAY ma niskie ceny i duze transfery bo: ma mega slaby zasieg i jest do 7x wolniejszy od konkurencji - na jednym megabicie predkosci to i erowego gigabajta ciezko by bylo szybko styrac.

Warto jeszcze spytac operatora co sie stanie po przekroczeniu limitu transferu - w Erze jak zuzyje swojego gigabajta to mi internt zwalni - bardzo zwalnia, ale nadal da sie uzywac i nie ma dodatkowych kosztow.

Wiec ostrzegam, zanim ktokolwiek sie wladuje w playa - sprawdzcie dobrze na mapce zasiegu czy w ogole u was lapie ich 3g.

#6 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 09 września 2009 - 22:18

No to chyba pozostałą ERA ;)

#7 Net

Net
  • 95 postów
  • SkądSopot

Napisano 10 września 2009 - 09:17

IMHO iplus najlepszy.. spoko predkosc, dobry zasieg ktory mozna sprawdzic online Mapa zasięgu Plusa

do tego ostatnio podniesli limity o 50%..

spoko opcja..

#8 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 10 września 2009 - 09:24

No to chyba pozostałą ERA ;)

era i iplus - jak masz u ktoregos abonament, bierz u nich - zawsze to jakies punkty lojalnosciowe

#9 Strachnawroble

Strachnawroble
  • 29 postów

Napisano 10 września 2009 - 10:24

Nie sadze, aby era i plus mieli lepsza oferte niz orange, skoro tylko orange ma cdma w swojej ofercie. Polecam wam forum bez-kabli i poczytajcie tam co i jak, z tym orange free :P

#10 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 10 września 2009 - 11:59

Moze i technologicznie orange daje rady, ale od strony jakosci uslug i obslugi klienta to lezy na calej linii :P

#11 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:23

Orange to porażka, w iPhone moim szybciej chodzi na 3G niż w OrangeFree. Kupiłem blueconnect i ładnie chodzi.

#12 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 10 września 2009 - 22:26

Dla mnie Blueconnect był by idealny, ale te limity…

#13 henryk.parzonka

henryk.parzonka
  • 9 postów

Napisano 10 września 2009 - 22:38

Mam Era Blueconnect w telefonie praktycznie łącze sie praktycznie wszędzie i w domu i górach. Podczas używania iplusa także nie było jakichkolwiek kłopotów. Co do Play to tak oferta cenowo najlepsza ale zasięgu brak poza większymi miastami. Mam play i wiem co to znaczy łapać zasięg podczas rozmowy. :)

#14 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 10 września 2009 - 23:13

Blueconnect i iPlus są bardzo podobne, ale jednak era ma większy zasięg 3G niż Plus, dlatego mimo, że większość umów mam w Plusie jednak wybrałem erę... ;-)

#15 Strachnawroble

Strachnawroble
  • 29 postów

Napisano 11 września 2009 - 11:43

feuerfest, moim zdaniem, jezeli chodzi o obsluge klienta, to orange nie ma sobie rownych na rynku. Natomiast jezeli chodzi o jakosc uslug, to polecam poszukac w internernecie testow ich mobilnego netu z cdma. Nazywa sie to Orange Free Optimum, albo Premium. Pozdrawiam.

#16 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 11 września 2009 - 15:20

feuerfest, moim zdaniem, jezeli chodzi o obsluge klienta, to orange nie ma sobie rownych na rynku. Natomiast jezeli chodzi o jakosc uslug, to polecam poszukac w internernecie testow ich mobilnego netu z cdma. Nazywa sie to Orange Free Optimum, albo Premium.

Pozdrawiam.

Tak Orange ma świetną obsługę klienta: "nie wiem", "ja pana przełączę", "nic nie wiemy o tym", "a po co panu pakiet internet? mamy pakiet do przeglądania Orange World". Orange jest świetne z męczeniem klienta przed końcem umowy. Ja zawsze na odczepnego mówię, że przedłużę umowę, gdy Orange będzie miało zasięg 3G w 70% Polski.

Orange to jest najgorsze co może być. Jest to moje zdanie.

#17 T. Pery

T. Pery
  • 55 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 13 września 2009 - 13:49

Zgadzam się, ja używając internetu w Heyah, jestem kompletnie zadowolony :3

#18 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 13 września 2009 - 14:35

Najlepiej to wziac po jednym starterze od kazdego operatora i sprobowac. Minus jest taki, ze trzeba miec swoj modem, ale to kwestia 100 zeta i Allegro - ja sam mam ze dwa modemy gdzies w szufladzie niepotrzebne :)

#19 Strachnawroble

Strachnawroble
  • 29 postów

Napisano 14 września 2009 - 11:25

Razr, widac mamy zupelnie inne doswiadczenia, jezeli chodzi o te siec. Ja generalnie jestem z nich zadowolony. Feuerfest: ale na allegro nie kupisz modemu dzialajacego na cdma. Mozna za to wziac na 30 dni na probe z salonu.

#20 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 16 września 2009 - 16:58

hm, a ja mam problem. w erze zaoferowali mi modem usb ale nie kompatybilny z os x. jest ktoś tutaj kto ma Blueconnect i poradził sobie z tym problemem?

#21 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2009 - 20:47

U mnie zamiast zwykłego stałego łącza (niestety, jedyna możliwość to pociągnięcie kabli, a wszystkie bezprzewodowe internety nie telefonowe nie kontaktują, za duże zakłócenia) występuje play (40zł, limit 10gb) i 5gb dużo szybszy i ponad dwukrotnie droższy blueconnect z półsprawnym modemem (wifi w zasięgu pół metra). Play jest dość szybki, ale do gier sieciowych całkowicie się nie nadaje. Blueconnect jest jak na taki net szybki (160kb/s), ale 5gb limitu kończy się średnio na tydzień przed nowym okresem.

#22 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 16 września 2009 - 20:58

to chyba zalezy jak sie uzywa i czy duzo się*ściaga, nie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych