Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

TV DO PS3 , jaki wybrać ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 M.Konieczny8

M.Konieczny8
  • 160 postów
  • SkądLeszno

Napisano 06 września 2009 - 20:41

Witam , chciałem kupić telewizor około 24 cale do PS3 cena do 800 zł , nowy używany , jakie modele polecacie , żeby była dobra jakość?

#2 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 postów

Napisano 06 września 2009 - 20:50

Z tych kryteriów, które podałeś wywnioskowałem, że potrzebujesz monitora... Monitor ma tą zaletę, że może mieć nawet full hd, ale nie pooglądasz sobie tv. 24? Jezeli jednak wolisz tv to moze jednak 32 przynajniej. Ostatnio nie widziałem żadnych telewizorów poniżej tej wielkości. Co do ps3 to: gratuluję zakupu! :D Jaki masz psn id? Jakie masz gry?

#3 malin.pl

malin.pl
  • 194 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 06 września 2009 - 21:00

Osobiście używam LOEWE 32" ale niestety cena jest wygórowana. Z tego co widziałem i słyszałem najlepiej z ps3 radzą sobie SAMSUNGI. Lepiej niż tv sony (co dziwne). Przed kupnem ps3 też porównywałem tv / monitory i padło na LOEWE. Ale mój znajomy do ps3 kupił właśnie SAMSUNGA 26" i jest zadowolony. pozdrawiam i życzę miłej zabawy podczas grania. PS. Słyszałem też że HP 2309m dobrze sobie radzi z konsolką.

#4 M.Konieczny8

M.Konieczny8
  • 160 postów
  • SkądLeszno

Napisano 06 września 2009 - 21:20

Potrzebuje tv =/ PS 40 GB MAM: FIFA 2009 FIFA STREET MOTOR STORM PACIFIIC RIFT NFS CARBON

#5 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 07 września 2009 - 12:28

No to możesz mieć problem - w tej cenie nie znajdziesz żadnego przyzwoitego TV 24" LCD. Do PS3 aż się prosi FullHD. Ja sobie poradziłem w ten sposób, że kupiłem switch HDMI i mam pleja podłączonego do monitora. Za 800zł może uda Ci się kupić*jakiś monitor 24". Rewelacja toto nie będzie ale przynajmniej coś*będzie widać. Na pewno więcej niż na powystawowym TV Mediona z wypalonymi pikselami z allegro.

#6 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 07 września 2009 - 18:37

To ja się też wypowiem, bo mam konsolkę podpiętą pod monitor (nie PS3, ale X360 - PS3 mam pod TV podpiętego). I powiem tak - gra się super. Nie ma dużych strat względem TV, oczywiście oprócz wielkości, ale mnie akurat taka pasowała. @Jenot Mógłbyś powiedzieć dokładniej jak podpiąłeś PS3 pod monitor? Bo słyszałem, że potrzebny jest VGA Box i nie jestem pewien czy Twój 'switch' to to samo.. Mógłbyś podać cenę tego switcha? Z góry dzięki ;) //Pozdrawiam PS PSN ID: kevin_pol XL GT: Sebastian94 :)

#7 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 07 września 2009 - 19:47

Mam monitor ze złączami D-Sub, HDMI, S-Video i composite. Chciałem i konsolę i komputer podpiąć przez złącze cyfrowe. Zaprzyjaźniona firma komputerowa ściągnęła mi z Hong-Kongu switch HDMI (trzy wejścia, jedno wyjście), który ma możliwość przełączania wejść automatycznie lub ręcznie. Do tego dwa kable HDMI-HDMI i jeden DVI->HDMI i to by było tyle. Normalnie sygnał leci z komputera, jak włączę konsolę to przełącza się automatycznie (po wyłączeniu wraca sygnał z komputera), dźwięk chciałem podłączyć do wzmacniacza a żeby nie ciągnąć kilku kabli przez cały pokój podłączyłem PS3 przez TOSLink do Maka, uruchamiam programik LineIn, który przekierowuje sygnał na wyjście analogowe i dalej leci do wzmacniacza. Edit: Nie zauważyłem pytania o cenę - za switch zapłaciłem coś koło 200zł.

#8 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 14 września 2009 - 18:32

@Jenot Dzięki za odpowiedź (podziękowania trochę po czasie, ale wcześniej nie wchodziłem na MA bo nie miałem czasu ;)). Jeśli szukałbyś kogoś do pogrania przez neta na PS3 to daj znać, chociaż online to raczej przez x-klocek gram :) //Pozdrawiam

#9 M.Konieczny8

M.Konieczny8
  • 160 postów
  • SkądLeszno

Napisano 14 września 2009 - 18:34

@Jenot
Dzięki za odpowiedź (podziękowania trochę po czasie, ale wcześniej nie wchodziłem na MA bo nie miałem czasu ;)). Jeśli szukałbyś kogoś do pogrania przez neta na PS3 to daj znać, chociaż online to raczej przez x-klocek gram :)
//Pozdrawiam

Chętny meczyk w fife 09 przez neta (nie masz szans ) xD

#10 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 14 września 2009 - 18:40

@M.Konieczny8 Oo ja - szybki jesteś! :) 2 minuty po moim poście ;) OK tylko, że teraz nie mam zbytnio czasu (chwile wolnego właśnie wykorzystuje na MA hehe ;)) W weekend się odezwę i będziesz miał okazję mnie zmiażdżyć :) Bo przyznaje że w Fifie 09 na PS3 to już teraz nie rządzę, ale jeszcze kilka miesięcy temu na X360 byłem niezły (rozegrałem ok. 850 meczy, więc miałem trochę doświadczenia ;)). Ale nie grałem od miesięcy w Fife, bo mi się przejadła - ale już 2 października wychodzi nowa, więc znowu będzie się grało. //Pozdrawiam

#11 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 14 września 2009 - 19:29

No ja na PS# to w zasadzie tylko Fallout 3 (czyli single player) i Gran Tourismo - ale (o ile wcześniej nie sprzedam PSa) będę musiał do niego dokupić kierownicę.

#12 M.Konieczny8

M.Konieczny8
  • 160 postów
  • SkądLeszno

Napisano 14 września 2009 - 21:06

Jak ktoś chce grac w fife 09 , to dodajcie mnie do friends w ps3 moj nick: silkow1995 , dopiszew ze z forum my apple jestescie i umuwimy sie kiedy gramy ;p

#13 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2009 - 09:11

Z tego co widziałem i słyszałem najlepiej z ps3 radzą sobie SAMSUNGI. Lepiej niż tv sony (co dziwne).

no właśnie, stoję przed wyborem tv i chcę kupić też ps3, właśnie głównie chcę na tv oglądać filmy z mojego maca i grać na ps3, choć jakąś telewizję kablową też w końcu podłączę.
Sądziłem, że najlepiej będzie kupić Sony Bravia KDL 40W5500 za 3,6 kzł, ale Samsung LE40B650 mi się podoba i jest ciutkę tańszy, no i chyba lepszy w obsłudze troszkę.

Staram się trzymać tych najczęściej omawianych modeli na forach, może coś jest wartego uwagi z LG, Panasonic czy Sharp?

Telewizorów jest od groma i nie wiem już sam co wybrać, czy mógłby mi ktoś coś doradzić?

Na jakiej podstawie uważasz że samsungi lepiej radzą sobie z konsolą?? Loewe są super ale cena też powala.

#14 cepeen

cepeen
  • 133 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 14:37

Co do Samsungów to niestety czytałem opinie że mają dość wysokie input lagi (w rejonach 60ms). Ja na razie przymierzam się do ps3, chociaż na razie jeszcze czekam bo może przed świetami rzucą jakieś fajniejsze bundle do sklepów:) A tv kupiłem plazmowy, bo jednak jakość obrazu powala :) (przynajmniej w przedziale do 4k zł)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych