Aktualizacja do 10.5.8 - wolumin nie spełnia wymagań tego uaktualnienia
Napisano 06 września 2009 - 17:09
Napisano 10 września 2009 - 22:10
Napisano 24 marca 2010 - 23:00
Napisano 25 marca 2010 - 01:07
Napisano 25 marca 2010 - 01:16
Napisano 25 marca 2010 - 01:32
Napisano 25 marca 2010 - 08:35
Nie satysfakcjonował mnie brak dodatkowych gestów, które świadczy Better Touch Tool, który działa tylko ze Snowem. Zrobiłem (tak jak napisałem) upgrade. Nie widział aktualizacji, ani scrolowania myszy.
Następnie zrobiłem kopię komputera do Time Machine, sformatowałem cały dysk i zainstalowałem Snow Leoparda na nowo. Po instalacji przywróciłem kopię systemu - to samo, nie widział aktualizacji.
Pomyślałem, że mam coś zepsute w ustawieniach, które importuje z Time Machine. Zainstalowałem Snowa ponownie po kolejnym formacie, nie przywracałem kopii z Time Machine - zobaczył aktualizacje do iTunes (jest postęp, wcześniej tego nie zrobił, przed importem Programów z Time Machine). Natomiast po sterownikach do Magic Mouse ani śladu, nadal są do Might Mouse.
Za każdym razem usuwałem MM z preferencji Bluetooth i dodawałem ją ponownie, żeby Mac wykrył, że mam nowy sprzęt.
Nie mam pojęcia o co mu chodzi, screena z Update 10.6.1 oraz 10.6.2 (Combo) załączam poniżej:

Jedyne, co znalazłem w Internecie, to sterty postów, na które nie ma odpowiedzi, na przykład ten:
How to enable momentum scrolling for Magic mouse in 10.5.8 & change Swipe gestures!! - Mac Forums
Napisano 25 marca 2010 - 09:49
Za pierwszym razem miałem Mac OSX 9. Zrobiłem update do Snow Leopard 10.6.0, niestety nie widział aktualizacji oraz scrollowania w Magic Mouse, przy czym w Darwinie ustawiłem jednego boola na Yes i pobrał mi sterowniki do MM.
W woli scislosci - mac os 9 to nie mac os x (inaczej mowiac mac os 10). Mac os 9 wyglada mniej wiecej tak: afb - OpenStep and GNUstep Jestes pewien ze to byl ten system? Pytam bo troche mnie dziwi ze piszesz o update do Snowa, bo Snow jest Intel only; mac os 9 pracowal ze starszymi kompami na procesorze PPC G3 i G4 i pewnie na innych wczesniejszych.
Co to znaczy ze w Darwinie ustawiles jedneo boola na Yes?
Nie satysfakcjonował mnie brak dodatkowych gestów, które świadczy Better Touch Tool, który działa tylko ze Snowem. Zrobiłem (tak jak napisałem) upgrade. Nie widział aktualizacji, ani scrolowania myszy.
Upgrade? Troszke szerzej, bo nie wiem czym ten upgrade (a raczej update) sie objawia.
Następnie zrobiłem kopię komputera do Time Machine, sformatowałem cały dysk i zainstalowałem Snow Leoparda na nowo. Po instalacji przywróciłem kopię systemu - to samo, nie widział aktualizacji.
Oj chopie chopie, jak zaczynales od Mac OS 9 to myslalem ze troszke juz wiesz o macach. Kwestia tego Time Machine - jesli robisz kopie to znaczy ze w przyszlosci bedziesz chcial przywrocic system tak jak on byl, czyli wsadzasz plyte ze snowem i w gornej belce w utilities/narzedzia wybierasz Restore from Backup (doslownie nie pamietam). Jesli jednak instalowales Snowa a potem dorzucales to i tamto z backup to znaczy ze uzywales asystenta migracji badz to podczas pracy instalatora lub tez po w folderze Utilities w Aplikacjach.
Pomyślałem, że mam coś zepsute w ustawieniach, które importuje z Time Machine. Zainstalowałem Snowa ponownie po kolejnym formacie, nie przywracałem kopii z Time Machine - zobaczył aktualizacje do iTunes (jest postęp, wcześniej tego nie zrobił, przed importem Programów z Time Machine). Natomiast po sterownikach do Magic Mouse ani śladu, nadal są do Might Mouse.
Za każdym razem usuwałem MM z preferencji Bluetooth i dodawałem ją ponownie, żeby Mac wykrył, że mam nowy sprzęt.
Nie mam pojęcia o co mu chodzi, screena z Update 10.6.1 oraz 10.6.2 (Combo) załączam poniżej:
Jedyne, co znalazłem w Internecie, to sterty postów, na które nie ma odpowiedzi, na przykład ten:
How to enable momentum scrolling for Magic mouse in 10.5.8 & change Swipe gestures!! - Mac Forums
Jezeli system nie widzi przez Sofware Update kolejnych aktualizacji to masz chyba jakas wadliwa kopie tego Snowa. Mozesz przeleciec dysk naprawa przywilejow ale nie wiem czy to cos da. Co do magica nie mam pojecia dlaczego tak jest, powinien rowniez po update do 10.6.2 widziec myszke.
Napisz jeszcze jaki masz sprzet.
Napisano 25 marca 2010 - 20:22
Napisano 25 marca 2010 - 21:00

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych