Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wgniecenie macbooka pro POMOC !!!!

• This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1 master007

master007
  • 92 posts

Posted 05 September 2009 - 21:32

Mam macbooka pro 15 model A1226 z 2008 roku. Dzuis podczas wysadaniea z auta mb wypadł mi z plecaka pomimo pokrowca tucano second skin, okazalo sie ze na tylnej obudowie są wgniecnia w okolicach lewego zawaisu dość poważe. Do tego stopnia ze przy otwartej matrycy jest wrażenie ze jest ona krzywa. Komputer zakupiny byl w usa z app. Pomimo upadku dziala bez zarzutu. Niestety owa usterka dośc mocno mnie drażni, orietuje sie ktoś ile kosztuje wymiana dolnej obudwy czy może lepej kobinowac samemu? Wolał bym oddać do serwisu ale przeraża mnie myśl zwiazana z kosztami naprawy. Czy ten komp jest tego warty? Prosze o pomoc. I z góry przepraszam jesli w zlym mijescu umiesciłem temat.

#2 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 05 September 2009 - 21:35

daj do wyklepania, troszkę szpachli, nowy lakier i jak nowy ;) A tak poważnie, to gwarancja jest międzynarodowa, aczkolwiek w tym przypadku sam go uszkodziłeś więc z gwarancji nici. Idź do serwisu i się dowiedz. Aczkolwiek tanio to nie będzie. Opcja numer 2. poszukaj na ebay. Tam dość często można kupić same obudowy.

#3 master007

master007
  • 92 posts

Posted 05 September 2009 - 21:43

Tanio ogólnie jesli do 1000 zł sie zamknę to jeszcze to przeżyje tyle że teraz zauważyłem że obudowa przy klawaiturze jest też lekko wygięta. :( Co do ebay to odpada myślałem bardziej o własnoręcznej próbie naprostowania. Ma ktoś pojęcie ile mnie może kosztowac wymiana dolnej obudowy w serwisie ?

#4 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 06 September 2009 - 00:36

Za nową obudowę Ci zaśpiewają kilka tysięcy pln pewnie, wyklepać tego raczej się nie da. Najlepiej poszukać, gdzieś w necie może ktoś sprzedaje i sam se zmienisz. Żaden big deal. Oby była od tego samego modelu.

#5 gecco

gecco
  • 139 posts

Posted 06 September 2009 - 01:10

proponuje udac sie do kowala ;)

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 06 September 2009 - 01:13

Czemu do kowala? Do blacharza a potem do lakiernika ;) Wgniecenia też można zawsze zaszpachlować :D A tak naprawdę to daj sobie z tym spokój bo sporo kasy wybulisz albo sprzedaj na allegro i kup nowy

#7 master007

master007
  • 92 posts

Posted 06 September 2009 - 01:39

No nie wiem co mam robić. Jesli naprawa bezdzie kosztowac do około 1000zł to luz jesli ta kwota ma zostać przekroczona to faktycznie moze opcja sprzedazy i zakupu nowego sprzętu jest dobrym wyjsciem. Tyle ze ile ja za niego mogę dostać? Macbook pro 15 cali 4gb ram /120 gb/ przedluzenie app do 2010 jako ze komp byl zakupiony w usa. A co do kosztow naprawy to mial ktoś do czynienie z naprawa obudowy w serwise czy są to tylko spekulacje. Co do ebay i zakupu obudowy to po zapoznaiu sue z instrukcja w stylu zrób to sam obwaiam sie że szybciej bym helikopter zmontował niż przełożył maca do nowej obudowy.

#8 Walt

Walt
  • 99 posts
  • SkądPL

Posted 06 September 2009 - 02:54

Zadzwoń do serwisu i zapytaj tam maja najświeższe informacje dotyczące ceny.

#9 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 06 September 2009 - 09:37

Miałem podobny przypadek. Wymiana tej części z klawiaturą, gładzikiem itp kosztowała 1000 PLN.

#10 master007

master007
  • 92 posts

Posted 06 September 2009 - 10:34

Dziś niedziela więc i tak nic nie załatwie. Jutro zamierzam udac sie do serwisu po informacje co do kosztów naprawy.

---- Dodano 06-09-2009 o godzinie 14:17 ----
Orietuje się kots moze czy serwis appla dokonuje porstowanei obudowy, Jak na razie zdobyle informacje ze prostowanei mojej obudowy w nie autoryzowanym sewisie bedzie mnie kosztowalo 250zł. Obejrzeli zdjecia mojich wgniotow i stwierdzii że to sie da naprostowac. Co gorsza stwierdzili ze ramka matrycy jest też delikatnie wygieta.
Ciekawe czy w serwisie apple jest podobna mozliwosc zamiast wymiany obudowy. Jeli takiej naprawy dokona serwis to nie strace app.

#11 Viuo

Viuo
  • 20 posts

Posted 03 January 2010 - 00:37

bump! czy skorzystałeś z tej opcji za 250 zł ? Jak efekty ? Mógłbyś wysłać privem jakieś namiary ?

#12 MarcinMC

MarcinMC
  • 10 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 July 2014 - 22:05

Mi tez wypadl tylko moj macbook byl jeszcze na gwarancji no wlasnie i tu moje pytanie, czy byl czy jednak jeszcze moze byc na gwarancji ? [ATTACH=CONFIG]22305[/ATTACH] Czy moze jakos to rozwiazac z iSerwisem, zeby to zrobili na moj koszt, a jednak zeby gwarancja dalej byla. nie wiem co radzicie ?

#13 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 12 July 2014 - 00:02

W tym dziale nie zadajemy pytań. Zamykam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users