Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Status naprawy Regenersis

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 04 września 2009 - 21:35

witam czy status: wydany moze oznaczac a) wydany naprawiony B) wydany nie naprawiony c) wydany, wymieniony na nowy jaka jest praktyka w tym zakresie?

#2 Mikax

Mikax
  • 52 postów

Napisano 05 września 2009 - 16:25

Status może oznaczać dosłownie wszystko! Ja mam w trakcie naprawy a na infolinii Pani mi oznajmiła, iż telefon nie będzie naprawiony tylko wymieniony na nowy... Zadzwoń podaj IMEI a dowiesz się więcej niż ze strony...

#3 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 września 2009 - 16:44

2.09 dostali, a 4 już status zmieniony na wysłany i jest nr listu przewozowego. Mój GS zaczął nagle gubić zasięg i aparat fotograficzny robił zdjęcie z jakimś cieniem. Ciekawe czy dali nowy czy nie. W weekend nie ma z kim rozmawiać. Telefon oddałem na podstawie rękojmi w sklepie ery.

#4 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 05 września 2009 - 17:27

jak wrocili z wakacji to i w 24h naprawia, jesli nowy to tzw Refurbished to taki naprawiony obklejony i wyglada na nowy ale oczywiscie bez pudelka i akcesoriow, skur... z serwisow najpierw przeciagaja z naprawa a potem zeby klientowi zrobic banana na bezczela wciskaja inny naprawiony joko nowy tylko jestem w szoku zeby w dwa dni cos na gwarancji naprawili dwa tygodnie jak to w serwisach mowia musi nabrac mocy, tym bardziej ze nie ma sprzetu co by tam nie naprawiali

#5 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 września 2009 - 17:46

tu zgłoszenie było z tytułu rękojmi z pismem i powołaniem na kodeks cywilny. w poniedziałek okaże się co z tego wyszło. Chciałbym mieć nadal IP. Na aplikacje wydałem sporo kasy. Jeśli się jednak nie da, to kupię HTC Hero i zakończę przygodę z Apple

#6 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 września 2009 - 20:31

Dadza nowy... Jestem pewien.

#7 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 września 2009 - 20:42

skąd taka teza?

#8 d1nsiak

d1nsiak
  • 295 postów
  • SkądKoło

Napisano 05 września 2009 - 22:13

Usterka jest powazna wiec odrazu dali ci nowy model i dlatego tak szybko odeslali. Ale moze tez byc tak ze po prostu niestwierdzono usterki.

#9 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 06 września 2009 - 07:18

Dadza nowy... Jestem pewien.

tu zgłoszenie było z tytułu rękojmi z pismem i powołaniem na kodeks cywilny. w poniedziałek okaże się co z tego wyszło. Chciałbym mieć nadal IP. Na aplikacje wydałem sporo kasy. Jeśli się jednak nie da, to kupię HTC Hero i zakończę przygodę z Apple

HTC tez naprawia regenesis wiec przygody beda te same, ale jesli chcesz juz zmieniac to na htc leo z prockiem 1ghz to moze bedzie chodzil jak gs, moze na tym google os ten qualcomm 528 jakos sie buja, ale procek ogolnie przywolny

#10 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2009 - 07:49

A to dlatego, ze tez oddawalem do nich iPhone 3G jakis czas temu i cala sprawa, czy jak kto woli pobyt telefonu u nich trwal niecale 2dni. Po 2dniach zadzwonilem i powiedziano mi, ze wymienili na nowy... Z tego co czytalem, to jesli nie maja zamiaru wymienic, to trwa to jednak dluzej. Radze poczytac tematy o RRsis na naszym forum.

#11 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 września 2009 - 10:59

Troszkę czytałem i ludzie raczej przechodzili z nimi przez mękę. Jutro zadzwonię z samego rana. Co do HTC Leo, może i warto czekać, ale wiadomo tak można bez końca.Pewnie w marcu wypuszczą coś z prockiem 1,2...A aktualizacja, które ma wyjść dla Hero na filmach wygląda, iż eliminuje wszelkie lagi jaki były poprzednio. Więc chyba nie jest tak źle z Hero.

---- Dodano 07-09-2009 o godzinie 08:24 ----
dzwoniłem do serwisu. IP został wymieniony na nowy. Dokładnie tydzień temu go oddawałem. Mam nadzieję, że to będzie rzeczywiście nowy GS 32 GB.

#12 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 07 września 2009 - 21:01

IP okazał się być nowy. Jeszcze pachnie nowościa :)

#13 Mikax

Mikax
  • 52 postów

Napisano 07 września 2009 - 21:26

Tak czyli problem z wymiana jest tylko w przypadku 3G... Ciekawe kiedy ja otrzymam nowy model a może się 3GS trafi? ;D Chodź wiara w to chyba nic nie da...

#14 dembsky

dembsky
  • 80 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 września 2009 - 16:22

Podczepię się pod temat z pewnym pytaniem... ogólnie oddałem tydzień temu (sobota 5 września) telefonik (ip 3g 8gb) miałem go dosłownie 2 dni i musiałem oddać na gwarancję bo niestety nie można było w ogóle wejść w ustawienia wifi (oczywiście uprzedzając wszelkie wątpliwości robiłem reset, przywracanko itp.). Teraz pytanie mam takie - jak by mi dowalili że jest zalany no to klops? Ale w takim razie jak z tym (za przeproszeniem) ścierwem walczyć? Skoro był używany 2 dni (mogę to nawet udowodnić im) i w sumie nawet z domu go nie wynosiłem... Jak myślicie jest jakiś cień szansy że mi go naprawią/dadzą nowy? Czy jak to niektórym zaleją? Ofc już w regenersis status jest że w naprawie i tyle... dzwonić do nich jutro czy nie?

#15 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 13 września 2009 - 21:25

Nawet jeśli zakwalifikują go do wymiany to i tak nie mają nowych...

#16 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2009 - 22:01

Nawet jeśli zakwalifikują go do wymiany to i tak nie mają nowych...

Czemu nie mają nowych?

#17 dembsky

dembsky
  • 80 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 września 2009 - 22:30

No to pięknie mnie pocieszyłeś :D czyli nic tylko czekać do daty na papierze i krecić dym w orange... :D

#18 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 14 września 2009 - 07:07

Czemu nie mają nowych?

Bo im się skończyły? :-) Nawet nie wiedzą kiedy będą mieć dostawę...

#19 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2009 - 10:40

Bo im się skończyły? :-) Nawet nie wiedzą kiedy będą mieć dostawę...

Właśnie dzwoniłem do nich...rzeczywiscie "czekamy na dostawe nowych urzadzen od producenta" ,niestety jak zwykle nie wiedza kiedy to moze nastapic...
Ale z tego wynika ze dostane nowiuskiego iPhone'a :D:D:D:D

#20 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 14 września 2009 - 11:03

Ja czekałem ponad miesiąc. Zrezygnowałem. Sprawę aktualnie załatwiam przez Orange.

#21 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2009 - 11:20

Ja czekałem ponad miesiąc. Zrezygnowałem. Sprawę aktualnie załatwiam przez Orange.

Co znaczy przez Orange?
Ja tez oddalem do ery ,ktora tam sobie wyslala...

#22 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 14 września 2009 - 11:33

Co znaczy przez Orange?
Ja tez oddalem do ery ,ktora tam sobie wyslala...

Telefony reklamowałem bezpośrednio w Regenersis, czekałem ponad miesiąc i nowych nie dostali, więc telefony odebrałem. Zaniosę je do Orange, tutaj na podstawie ekspertyzy z serwisu mają mi wymienić na miejscu. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

#23 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 17 września 2009 - 19:46

Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony ze sposobu załątwienia wymiany w Orange. Wystarczyło pokazać ekspertyzę z Regenersis oraz dowód zakupu i za 10 minut miałem nowe, zafoliowane pudełko z telefonem :-) Fakt, musiałem się naszukać w salonach bo jest problem z dostępnością ale w końcu się udało.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych