Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aplikacja do Naszej Klasy na iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 04 września 2009 - 08:20

Witam.
Chciałem poinformować o wyjściu aplikacji pozwalającej na wysyłanie zdjęć do serwisu Nasza-Klasa.pl.
NK Uploader
Jest to dopiero pierwsza wersja i na pewno nie posiada wszystkiego, co powinno być ;) Liczę na wasze wsparcie. Będę z czasem implementował najbardziej pożądane funkcjonalności:) Jest to pierwszy dzień i na razie aplikacja ma zły opis, ale działa poprawnie. Mam nadzieję, że się wam spodoba.

#2 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 września 2009 - 10:32

Nieeeeeeeeeeee! Nasza-Klasa to zlo.! Niedlugo NK opanuje cala galaktyke. :(

#3 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 10:54

Zło nie zło, ale tysiące są podczepione :) Cokolwiek by nie mówić - dzięki NK mam dziś z kim popijać :) I to koledzy z podstawówki i liceum.... Na pewno aplikacja znajdzie za chwilę sporą rzesze zwolenników...Z drugiej strony polityka Apple ( płatność kartami ) stanowić będzie zaporę nie do przejścia dla nastoletnich użytkowników NK i ipków.... BTW - NK poszła dawno w odstawkę, rządzi FB..:)

#4 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 04 września 2009 - 11:00

Aplikacja fajna ale wygląd fatalny :(

#5 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 11:07

Dlatego twórca pisze, że to dopiero początek. Zapewne co potrzebne - przeglądarka, skrzynka pocztowa i dostęp do forum. No i edycja podpisów pod fotkami....Ten dolec będzie jednak zaporą..Zam życie..

#6 Gość_bulhakov_*

Gość_bulhakov_*

Napisano 04 września 2009 - 11:08

Gratuluję twórcy pomysłu, pewnie aplikacja znajdzie wielu użytkowników

#7 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 września 2009 - 11:22

Owszem TheX NK byla by OK, gdyby nie miliony dzieci, ktore traktuja ten portal jak Fotka.pl. Moim zdaniem potral ten mialmiec inne zastosowanie, a nie dodawanie zdjec golej dupy i oceny pod zdjeciami. Znajdz przyjaciol ze szkoly, ktorych nie widziales "100lat", a nie jakies prezenty, gwiazdki, oceny, itd. Zrezygnowalem z tego juz dawno... FaceBook rzadzi! :-)

#8 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2009 - 11:23

A kiedy doczekamy się*pełnego klienta NK na iPhone'a? Z tego, co wiem, to NK nie ma żadnego API, więc zadanie dosyć trudne, ale za to jakże opłacalne ;)

#9 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 04 września 2009 - 11:35

Owszem TheX NK byla by OK, gdyby nie miliony dzieci, ktore traktuja ten portal jak Fotka.pl. Moim zdaniem potral ten mialmiec inne zastosowanie, a nie dodawanie zdjec golej dupy i oceny pod zdjeciami. Znajdz przyjaciol ze szkoly, ktorych nie widziales "100lat", a nie jakies prezenty, gwiazdki, oceny, itd. Zrezygnowalem z tego juz dawno...
FaceBook rzadzi! :-)

W pełni się z tym zgadzam.

A kiedy doczekamy się*pełnego klienta NK na iPhone'a?
Z tego, co wiem, to NK nie ma żadnego API, więc zadanie dosyć trudne, ale za to jakże opłacalne ;)

Opłacalne? Jeśli wyjdzie płatna aplikacja dla NK, to mało kto nią ściągnie ze względu na zabawę z kartami kredytowymi, masie dzieciaków rodzice na to nie pozwolą (chyba, że ta dzieciarnia zacznie kupować giftcardy na allegro), ew. pójdą po prostej i zrobią JB, a aplikację ściągną z torrentów. NK na iPhone musiałaby być darmowa, podobnie jak app dla Facebook'a.

#10 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 11:36

kuba006..zauważ...FB też ma system ocen w stylu "lubię to"..Ale NK opanowały dzieci, a FB stał się bardzo przyzwoitym komunikatorem, podobnie jak Twitter dla Iranczyków. Pozdro. Wrocław i FB rulez !:) @N_E_M - przecież ona jest płatna !! 0,99 stoi...

#11 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 września 2009 - 11:41

kuba006..zauważ...FB też ma system ocen w stylu "lubię to"..Ale NK opanowały dzieci, a FB stał się bardzo przyzwoitym komunikatorem, podobnie jak Twitter dla Iranczyków. Pozdro. Wrocław i FB rulez !:)

Tak, tylko w miarę się z tego korzysta, a nie jak na NK i Fotce (10 dla Ciebie i 10 dla mnie itp.)

@N_E_M - przecież ona jest płatna !! 0,99 stoi...

Chodziło mi o pełnego klienta NK na iPhone, a nie tą aplikację ;) Tutaj jest sam upload zdjęć, a chyba raczej chodzi o obsługę for, wiadomości, wyszukiwanie znajomych itp.

#12 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 11:47

No tak...dokładnie tak...Ale nie podejrzewam, by autor wstawił pełnego klienta za friko....

#13 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 września 2009 - 11:50

No tak...dokładnie tak...Ale nie podejrzewam, by autor wstawił pełnego klienta za friko....

Ja też :D

#14 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 13:18

Kolego autorze, jak wygląda kwestia pilnowania pozostałych kilobajtów ? Pytam z ciekawości, bo choć NK odwiedzam raz na ruski rok, popieram rozwój tego typu krajowych aplikacji. I nie ma się co dziwić, że twórca chce kasę...Tylko jak już - to za pełny, funkcjonalny kombajn. Taki, który pozwoli na pozostawanie poza www przez długie wakacyjne tygodnie

#15 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:30

Dzięki za feedback. Co do ceny. Aplikacja facebook'a jest robiona przez facebook'a więc ktoś tym ludziom za to płaci i do tego mają API. Ja sam musiałem rozgryzać i stąd cena. Co do funkcjonalności, to temat będzie rozwijany, ale to duży projekt, a brak API wcale tego nie ułatwia. Na razie wydaję tą aplikację, jak się pojawi zainteresowanie, to będę rozwijał :)

#16 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 13:41

Masz rację. Działaj chłopie i pozdrawiam. Bo to powinien być interes chłopców z NK by taka aplikacja powstała, ale to niestety bije w nich samych. Za upload fotek z telefonów trzeba przecież bulić z tego co wiem. Więc nie odpuszczą złotego jajka,jakim jest cała chmara nastolatków ślących mmsy ze swoimi facjatami na NK

#17 nemesisss

nemesisss
  • 377 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2009 - 14:43

Nie jestem ekspertem w temacie NK, ale czy do NK nie można czasem wysyłać zdjęć za pomocą MMS i wystarczy do tego dowolny telefon z funkcją MMS?

#18 iMilosz

iMilosz
  • 44 postów
  • SkądNew York

Napisano 05 września 2009 - 01:24

Opłacalne? Jeśli wyjdzie płatna aplikacja dla NK, to mało kto nią ściągnie ze względu na zabawę z kartami kredytowymi, masie dzieciaków rodzice na to nie pozwolą (chyba, że ta dzieciarnia zacznie kupować giftcardy na allegro), ew. pójdą po prostej i zrobią JB, a aplikację ściągną z torrentów. NK na iPhone musiałaby być darmowa, podobnie jak app dla Facebook'a.

Popatrz na gg albo wyjdzie za kase albo wogóle :D

---- Dodano 04-09-2009 o godzinie 20:25 ----

Nie jestem ekspertem w temacie NK, ale czy do NK nie można czasem wysyłać zdjęć za pomocą MMS i wystarczy do tego dowolny telefon z funkcją MMS?

Wystarczy ale płacisz nk 2,44 za mms.
I jest gorsza obsługa i gorsza jakość :D

---- Dodano 04-09-2009 o godzinie 20:26 ----

Dzięki za feedback. Co do ceny. Aplikacja facebook'a jest robiona przez facebook'a więc ktoś tym ludziom za to płaci i do tego mają API. Ja sam musiałem rozgryzać i stąd cena. Co do funkcjonalności, to temat będzie rozwijany, ale to duży projekt, a brak API wcale tego nie ułatwia. Na razie wydaję tą aplikację, jak się pojawi zainteresowanie, to będę rozwijał :)

Kupie nawet za 4 dolce jak będzie większa funkcjonalność np. wiadomości, i takie pierdoły :D

#19 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 05 września 2009 - 13:40

Zapomniałem jeszcze o jednej sprawie :) Jeśli NK zmieni sposób wysyłania zdjęć to zrobię darmowy update. Co do dodatkowych funkcjonalności. To zachęcam do kupna NK Uploadera, gdyż na razie ten program skupi się tylko na wysyłaniu zdjęć i funkcjonalnościach z tym związanych. Obsługa wiadomości już jest szykowana, ale w ramach innego programu. Nie robię od razu jednego programu do całego NK, bo musi mi się zwrócić :)

#20 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 06 września 2009 - 15:47

Zapomniałem jeszcze o jednej sprawie :) Jeśli NK zmieni sposób wysyłania zdjęć to zrobię darmowy update. Co do dodatkowych funkcjonalności. To zachęcam do kupna NK Uploadera, gdyż na razie ten program skupi się tylko na wysyłaniu zdjęć i funkcjonalnościach z tym związanych. Obsługa wiadomości już jest szykowana, ale w ramach innego programu. Nie robię od razu jednego programu do całego NK, bo musi mi się zwrócić :)

Wiesz...
Jak zrobisz wszystko osobno to niezły z ciebie angent bedzie..

Fotki 1 aplikacja
Wiadomosci 2 aplikacja
Twoj profil 3 aplikacja
Forum 4 aplikacja.

i tak ze 20 bedzie...

Lepiej popracować nad tym troche.. wydać jednego klijenta do praktycznie całej nk za np 3.99$
Wtedy to bedzie miało sens.. a tak to wiesz... Sam nie kupie 10 aplikacji a jedną to owszem.

pzdr

#21 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 06 września 2009 - 19:38

Nie napisałem, że nie planuję zrobić jednej aplikacji do całego. Napisałem tylko, że na razie nie nad tym nie pracuję z prostego powodu - chcę mieć zbiór działających algorytmów. A po drugie część osób nie chcę "całej nk za np 3.99$", a chcą mieć możliwość wysyłania tylko zdjęć, czy coś w tym stylu i wydatek rzędu jednego dolara jest dla nich do zaakceptowania (ale nie więcej). Poza tym wyobraźmy sobie, że pracuję nad jedną aplikacją dla całego nk, czyli muszę "popracować nad tym trochę". Wydaję program i nk go blokuje. W ten sposób powiedzmy pół roku prac poszło się*rąbać. Wolę robić to powoli a dokładnie :) A w ogóle to najlepiej "popracować nad tym trochę" i zrobić własne nk, własny os na iphone i wszystko razem połączyć... ;)

#22 gawli1

gawli1
  • 226 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 01:42

Trzeba kombinować ciągle bo żal safari jest zablokowane bez kitu :/ Może wie ktoś jak wybrać plik z systemu plików w safari gdzie pisze nk. wskarz plik?? Ogułem chodzi mi o to żeby jak wejde na jaką kolwiek strone czy to rapidshare czy to zippyshare czy coś innego żeby mieć możliwość wybrania pliku?? Bardzo proszę o repo do cydii gdzie jest taki tz. [lekarstwo!!!]

#23 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2010 - 09:48

Trzeba kombinować ciągle bo żal safari jest zablokowane bez kitu :/

Może wie ktoś jak wybrać plik z systemu plików w safari gdzie pisze nk. wskarz plik??
Ogułem chodzi mi o to żeby jak wejde na jaką kolwiek strone czy to rapidshare czy to zippyshare czy coś innego żeby mieć możliwość wybrania pliku?? Bardzo proszę o repo do cydii gdzie jest taki tz. [lekarstwo!!!]

Generalnie rzekłbym, iż potrzebujesz bardziej do tego pliku słownika ortograficznego.

#24 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 stycznia 2010 - 15:48

Nie ma co czekać na te aplikacje, lepiej dodać sobie skrót na pulpit do nk ^^

#25 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 15:58

też tak sądzę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1