Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone i Mercedes C Klasy z 2009 r

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 03 września 2009 - 14:59

Probowalem podlaczyc iPhona pod system glosnomowiony w samochodzie i jakos mi to nie wychodzi albo cos zle robie. iPhone widzi radio i vice versa ale nie moga sie polaczyc.

#2 abc28

abc28
  • 3 postów

Napisano 04 września 2009 - 15:33

Ja zmienilbym auto ;)

#3 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2009 - 20:56

a ja bym Cie zablokowal.... mi sie wydaje ze z tym polaczeniem mozesz miec problem. Ja probowalem ze sluchawka BT i nic nie wyszlo..

#4 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 04 września 2009 - 22:51

Musi działać i z samochodem i z każdą słuchawką bluetooth. W samochodzie trzeba łączyć przy włączonym silniku. Nie zapominajcie o kodzie pin. Czytać instrukcje od urządzeń bluetooth.

#5 Kijax

Kijax
  • 79 postów
  • SkądLewin Brzeski

Napisano 05 września 2009 - 09:36

spróbuj spuścić powietrze do 2 atmosfer w lewej przedniej opinie. słyszałem że jak auto krzywo stoi to czasem bluetooth nie łapie :P a tak serio to - przeczytaj instrukcje radia samochodowego i instrukcje iPhone. tam jest wszystko krok po kroku napisane.

#6 M.Konieczny8

M.Konieczny8
  • 160 postów
  • SkądLeszno

Napisano 05 września 2009 - 09:40

Fajne , autko też bym takie chciał , sory za off top

#7 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 05 września 2009 - 20:24

Ja zmienilbym auto ;)

Fakt :lol:

#8 francisco

francisco
  • 175 postów
  • SkądWarszawa / Wrocław

Napisano 05 września 2009 - 20:29

sprawdź, czy dokupiłeś przystawkę do obsługi telefonów bluetooth, serio. Command APS ma bluetooth, ale przystawka obsługująca telefon musi być zainstalowana, bodajże w podłokietniku było w starszych modelach (2007). Jeżeli nie kupiłeś jej (w salonie Ci nie zamontowali), to będziesz miał tak jak masz do tej pory, wiem bo sam przerabiałem ten temat :P

#9 mariobross17

mariobross17
  • 2 postów
  • SkądWrocław i okolice

Napisano 06 września 2009 - 09:45

B&M Witam ja posiadam Fiata Bravo z 2009roku i mam w nim system Blue&Me czyli zestaw głośnomówiący z innymi bajerami. Mój iPhone3G połączył się z nim bez problemu.

#10 francisco

francisco
  • 175 postów
  • SkądWarszawa / Wrocław

Napisano 06 września 2009 - 11:32

Witam ja posiadam Fiata Bravo z 2009roku i mam w nim system Blue&Me czyli zestaw głośnomówiący z innymi bajerami. Mój iPhone3G połączył się z nim bez problemu.

Może Fiat ma to Blue&me, ale nie zmienia to faktu, że nigdy nie kupiłbym nowego Fiata. Wolałbym używanego Mercedesa niż nowego Fiata.

PS. Podobnie jak mój powyższy tekst - Twój nic nie wnosi do wątku i na pewno nie pomoże autorowi wątku w rozwiązaniu jego problemu.

#11 mariobross17

mariobross17
  • 2 postów
  • SkądWrocław i okolice

Napisano 15 września 2009 - 18:52

francisco- myślę że trochę pomoże mianowicie można wykluczyć błąd po stronie iPhona z brakiem połączenia. Co do Fiata to wspaniałe autko i nigdy nie kupił bym starego trupa przywiezionego z Niemiec lub innego kraju europy zachodniej no ale jak kogoś nie stać na nowe auto :lol:
A poza tym to ty zaśmiecasz forum swoimi głupimi wypowiedziami na temat aut, pomyliłeś chyba fora.

#12 francisco

francisco
  • 175 postów
  • SkądWarszawa / Wrocław

Napisano 17 września 2009 - 14:48

francisco- myślę że trochę pomoże mianowicie można wykluczyć błąd po stronie iPhona z brakiem połączenia. Co do Fiata to wspaniałe autko i nigdy nie kupił bym starego trupa przywiezionego z Niemiec lub innego kraju europy zachodniej no ale jak kogoś nie stać na nowe auto :lol:
A poza tym to ty zaśmiecasz forum swoimi głupimi wypowiedziami na temat aut, pomyliłeś chyba fora.

Ja też nigdy nie kupiłbym starego trupa i do tego nikogo nie namawiam.
Kto czym zaśmieca to widać w poprzedniej Twojej odpowiedzi, ja ze swojej strony kończę i nie zamierzam dalej tutaj roztrząsać co jest lepsze, swoje zdanie wyraziłem, a jeśli twórca wątku ma jeszcze jakieś pytania - to chętnie pomogę.

PS.
Twój cytat:
"no ale jak kogoś nie stać na nowe auto :lol: "
Do Twojej wiadomości - jeżdżę autem, którego jestem pierwszym właścicielem. I nie jest to na szczęście Fiat.

Pozdrawiam :)

#13 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 17 września 2009 - 15:00

Iphone nie chce sie za cholere podlaczyc, Nokia natomiast bangla ;P Moze update do 3.1 cos zmieni?

#14 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 18 września 2009 - 10:39

A nie pisze w instrukcji z jaka wersja softu wspolpracuje? W ogole pisze, ze jest mozliwosc podlaczenia iphona? PS. Tez bym nie kupil fiata :P

#15 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2009 - 11:01

Jak nie zadziała - cóż, pozostaje zakupić*osobny zestaw głośnomówiący ;) Poza tym uważam, że o wiele lepszym nawykiem jest kupić sobie dobrą słuchawkę BT i zakładać ją podczas wsiadania do auta. Ma to swój plus wtedy, gdy nie jedziemy sami, a z kimś*- można wtedy sobie bez skrępowania rozmawiać w obecności innych pasażerów.

#16 francisco

francisco
  • 175 postów
  • SkądWarszawa / Wrocław

Napisano 19 września 2009 - 13:06

Iphone nie chce sie za cholere podlaczyc, Nokia natomiast bangla ;P Moze update do 3.1 cos zmieni?

Wątpię, żeby soft 3.1 coś zmienił w stosunku do 3.0.
Jak masz jakiegoś znajomego z iphone 3G, to sprawdź czy z nim zadziała,
Spróbuj też odinstalować iBluetooth, o ile go masz.

I weź spójrz na to, jest tu dużo cennych informacji:
Mercedes iPhone and iPod solutions

#17 Grabus

Grabus
  • 112 postów
  • SkądTczew

Napisano 21 września 2009 - 11:11

Wątpię, żeby soft 3.1 coś zmienił w stosunku do 3.0.

Mi właśnie po tej aktualizacji zaczęło radio współpracować z iPhone'em. Co prawda chodzi o zupełnie inny samochód oraz inne radio, ale faktem jest że musieli również w tej kwestii coś poprawić.

#18 kurtis

kurtis
  • 26 postów

Napisano 08 października 2009 - 23:25

Ja też mam Mercedesa klasy C z 2009 roku i powiem, że u mnie aktualizacja softu dała dużo - tzn. telefon sparował się z samochodem (i nie mają tu nic do rzeczy żadne przystawki w jakichś podłokietnikach. W tej klasie C i wszystkich nowych mercedesach jeśli aps ma funkcję bluetooth to w aucie jest bluetooth). Także jeśli jeszcze nie zaktualizowałeś softu to to zrób i będzie śmigać... ale nie wszystko np kontaktów w menu samochodu z iphonem nie będziesz widział (a wiem, że np z SonyEriccsonami i Nokiami automatycznie pokazuje się cała książka tel z telefonu na ekranie wyświetlacza w samochodzie) - pozostaje ręczne wybieranie numerów z klawiatury samochodu lub bezpośrednio z menu aparatu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych