Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone bez simlocka z Włoch? Czy tak fatycznie jest?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#26 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2009 - 16:19

Próbować pomoc polakowi :) Informacja zawarta w moim poście jednoznacznie odpowiada na pytanie czy iphone'y z wloch posiadaja simlocka - NIE posiadają ponieważ we Włoszech tak jak w niektórych innych Państwach obowiązuje zakaz zakładania simlockow na jakiekolwiek telefony. Proponowałem odsprzedaż po kosztach czyli za równo 720 euro * przelicznik ponieważ ja osobiście nie widziałbym sensu w sprowadzaniu czegoś co można zakupić "na miejscu". Nie martw się, na pewno będzie działał w Polsce. Dodatkowo dodam, że nie spotkałem się z tym by w Polskich iSpotach nie można było zakupić białej wersji 32gb.

#27 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 04 września 2009 - 19:05

Próbować pomoc polakowi :)

Informacja zawarta w moim poście jednoznacznie odpowiada na pytanie czy iphone'y z wloch posiadaja simlocka - NIE posiadają ponieważ we Włoszech tak jak w niektórych innych Państwach obowiązuje zakaz zakładania simlockow na jakiekolwiek telefony.

Proponowałem odsprzedaż po kosztach czyli za równo 720 euro * przelicznik ponieważ ja osobiście nie widziałbym sensu w sprowadzaniu czegoś co można zakupić "na miejscu".

Nie martw się, na pewno będzie działał w Polsce.

Dodatkowo dodam, że nie spotkałem się z tym by w Polskich iSpotach nie można było zakupić białej wersji 32gb.

Dzięki za info. Jak widać mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Bywa.

Co do kosztów - super, ale mnie interesuje wyłącznie biały i wierz mi. Byłem w i spocie (nie raz i nie jednym). Byłem w erze (ispot ma telefony z ery) i NIE MAJĄ białych 32 giga, bo ich nie sprowadzili.

Pierwszego dnia sprzedaży byłem pierwszym klientem w Wawie na Złotej (w erze). Gdyby był choć jeden, to byłby mój.

Era nie zamówiła w ogóle białych 32 giga.

Pokazały się w orange'u, ale jak pisałem - kręcą coś ze zdejmowaniem simlocków. Powiedzieli mi na placu konstytucji, że zdejmowanie simlocków wstrzymane. Podejrzewam, że zrobili tak dlatego, że chcą je mieć dla swoich klientów, a ja chciałem kupić bez umowy i przedłużania, bo mam plusa.

Nie kombinowałbym z tym przywożeniem z Włoch, tym bardziej, że to kwestia grzecznościowa i nie chciałem robić kłopotu. Tym bardziej, że różnica w cenie praktycznie żadna, a gwarancję będę mógł sobie w d.. wsadzić.

Ale po tym, co przeczytałem o firmie regeneresis na forum dochodzę do wniosku, że i tak bym mógł :))

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi :)

#28 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 04 września 2009 - 20:07

-"- inglisz werszym-a po jakiemu to? I co to niby ma znaczyc?

Oj już nie czepiaj się english masterze... Każdy (no może oprócz Ciebie) wie o co chodzi... Wszędzie gdzie widzę Twoje posty zawsze się czegoś czepiasz... Twoje posty są ŻAŁOSNE... W sumie ty je sobie pewnie tylko nabijasz, ale po co??? Kompleksy??? Oj dobra nie będę marnował czasu i klawiatury, a Ciebie Ignoruję, jak pewnie wiele osób na tym forum...:-x

#29 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 06 września 2009 - 14:45

Uwaga! Jest i działa :) Z sieci vodafone.it :) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :))

#30 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 06 września 2009 - 15:06

Oj już nie czepiaj się english masterze... Każdy (no może oprócz Ciebie) wie o co chodzi... Wszędzie gdzie widzę Twoje posty zawsze się czegoś czepiasz... Twoje posty są ŻAŁOSNE... W sumie ty je sobie pewnie tylko nabijasz, ale po co??? Kompleksy??? Oj dobra nie będę marnował czasu i klawiatury, a Ciebie Ignoruję, jak pewnie wiele osób na tym forum...:-x

faktycznie, jest błąd.
właściwie powinno brzmieć *inglysz werszyn*.
tyle krzyku o literówkę?
:)

#31 bilbo172

bilbo172
  • 47 postów

Napisano 07 września 2009 - 21:57

Brak posta ;)

#32 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 08 września 2009 - 22:58

Brak posta ;)

??

#33 puff_cyk

puff_cyk
  • 4 postów

Napisano 09 września 2009 - 08:01

bylem w Rzymie na wakacjach i jest tak: W Rzymie jest Applestore jedyny w calych Wloszech, w ktorym mozna kupic 3GS _bez_ simlocka za cos ponad 700€. Resellerzy w tym chorym miescie (a jest ich sporo) _nie_ sa autoryzowani zeby sprzedawac 3GS, tylko 3G - tez bez simlocka. Nie musisz byc w Rzymie zeby sobie kupic takiego 3GS, mozesz zamowic go na apple.it - oczywiscie dostarczaja go tylko na terenie Wloch. Co do Applestore, 2 razy probowalem tam trafic z nawigacja. Ulica, na ktorej jest ten sklep ma cos ponad 10 km, raz zostalem zaprowadzony w jakies pola, drugi raz majac juz mapke ze strony apple bylem 2km od niego kiedy skonczyla sie nagle droga bo byla jakas przebudowa i nie bylo objazdu. Wtedy sie poddalem....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych