iPhone bez simlocka z Włoch? Czy tak fatycznie jest?
Napisano 02 września 2009 - 19:40
Napisano 02 września 2009 - 19:43

Napisano 02 września 2009 - 19:44
Na pewno po jailbreaku można zdjąć sim-lock , ale nie wiem czy fabrycznie już nie mają ...
JB mnie nie interesuje. Obecnie mam "polskiego" iphona bez simlocka w plusie i tak chciałbym mieć dalej.
Napisano 02 września 2009 - 19:48
Napisano 02 września 2009 - 19:52
Są, ale nie wiem z jakiej sieci...
We Włoszech iphone występuje w vodafone, tim oraz 3 (tre). Wg moich (być może nieprawdziwych) informacji we wszystkich sieciach jest bez simlocka. Oprócz tego można go kupić w apple storach. Jeden jest w Rzymie, a drugi właśnie jest otwierany w Mediolanie (5 września).
Napisano 02 września 2009 - 20:54
We Włoszech iphone występuje w vodafone, tim oraz 3 (tre). Wg moich (być może nieprawdziwych) informacji we wszystkich sieciach jest bez simlocka. Oprócz tego można go kupić w apple storach. Jeden jest w Rzymie, a drugi właśnie jest otwierany w Mediolanie (5 września).
Posiadamy aktualnie w naszej ofercie dokładnie takie urządzenie.
Nowy zafoliowany iPhone 3GS 32 GB - tyle, że kolor czarny.
Jest absolutnie bez simlocka - bez zadnych jailbreakow.
Jest na stanie, w Warszawie- do odbioru od ręki bądź wysyłkowo na dzień następny.
---- Dodano 02-09-2009 o godzinie 21:54 ----
Jest własnie sprowadzony z Włoch i sprzedajemy go po kosztach.
Napisano 02 września 2009 - 21:17
Napisano 02 września 2009 - 21:29
Czyli za?---- Dodano 02-09-2009 o godzinie 21:54 ----
Napisano 02 września 2009 - 21:39
Jest na stanie, w Warszawie- do odbioru od ręki bądź wysyłkowo na dzień następny.
Interesuje mnie wyłącznie biały.
---- Dodano 03-09-2009 o godzinie 08:38 ----
A do tego nie lubię firm, które są tak mało odważne, że nie podają adresu firmy. Telefony, skype. mail.... nie znalazłem na stronie iPhone Serwis - iClinic - iPod Naprawa adresu FIZYCZNEGO.
Napisano 03 września 2009 - 10:45
Firmy mają obowiązek informowania o adresie, nipie itd. Osoby fizyczne tego robić nie musząA do tego nie lubię firm, które są tak mało odważne, że nie podają adresu firmy. Telefony, skype. mail.... nie znalazłem na stronie [url=http://www.iclinic.pl]iPhone Serwis - iClinic - iPod Naprawa[/url] adresu FIZYCZNEGO.

Napisano 03 września 2009 - 18:58
Firmy mają obowiązek informowania o adresie, nipie itd. Osoby fizyczne tego robić nie muszą
Więc się kolegi nie czepiaj
Jeśli to osoba fizyczna, to jak rozumiem nie płaci podatków.... może należy poinformować urząd kontroli skarbowej...?
Mnie nie chodziło o kwestię "muszenia", a raczej o dobry zwyczaj...
---- Dodano 03-09-2009 o godzinie 20:10 ----
A tak swoją drogą "kolega" mógłby być pomocny i powiedzieć "tak chłopie, kupuj we Włoszech w sieci takiej to a takiej, albo w dowolnej, bo nie ma simlocka". A "kolega" próbuje sprzedać swój sprzęt i nie daje informacji konkretnej, tylko "no taki właśnie bez simlocka z Włoch".
Z innej strony: znajoma kupiła dziś telefon. W niedzielę ma być w Polsce. Ciekawe, czy będzie wszystko OK

Napisano 03 września 2009 - 19:16
Napisano 03 września 2009 - 19:48
Cytat:
"Jeśli to osoba fizyczna, to jak rozumiem nie płaci podatków.... może należy poinformować urząd kontroli skarbowej...?"
-no jasne!
Lec z donosem-i wypelnij swoj obywatelski obowiazek!
Uważasz, że to zły pomysł? A wg mnie złym pomysłem jest oszukiwanie i niepłacenie podatków...
Jest to szczególnie nieuczciwe względem tych, którzy płacą podatki...
Mylę się?
Napisano 03 września 2009 - 20:00
Napisano 03 września 2009 - 20:02
hehe niech koles sobie kupi iphone w polsce zamiast komibnowac :0 polecam allegro i iphony z ery (sa bez sima lub zdejmuja za okazaniem faktury zakupu)
Chciałem kupić. Niestety era nie sprowadziła białych 32 giga (a tylko taki mnie interesuje). Orange ma, ale nie chcą zdejmować simlocków - strasznie kręcą. Raz zdejmują, innym razem mówią, że zdejmowanie simlocków wstrzymane.
Przez ostatni miesiąc próbowałem kupić 32 giga białego. Bezskutecznie.
Napisano 03 września 2009 - 20:07
Napisano 03 września 2009 - 20:08
Pytałeś w iSpocie?
Pytałem tyle razy, że już mieli mnie dosyć. Ispot ma telefony z Ery, więc jeśli Era nie sprowadziła, to ispot nie będzie ich miał tym bardziej.
Napisano 03 września 2009 - 20:14
Napisano 03 września 2009 - 20:19
Apple iPhone 3G S - Apple iPhone - Prodotti - TIM tutaj znajdziesz ofertę włoską. Mój kolega kupował 3G i był faktycznie bez simlocka. Niestety inglisz werszym strony nie działa, ale może czegoś się dowiesz.
Dzięki

Nie mniej jednak chciałem się upewnić tu, na forum, licząc na wiedzę empiryczną, czyli kogoś, kto sprowadził telefon z Włoch i WIE, że one NA PEWNO WSZYSTKIE są bez simlocków.
Ponadto dodam, że z tym telefonem nie było łatwo, bo w vodafone nie chcieli sprzedać bez kontraktu, w końcu się jednak udało. W niedzielę ma być

Napisano 04 września 2009 - 00:22
. Niestety inglisz werszym strony nie działa.
-"- inglisz werszym-a po jakiemu to? I co to niby ma znaczyc?
Napisano 04 września 2009 - 07:47
A "kolega" próbuje sprzedać swój sprzęt i nie daje informacji konkretnej, tylko "no taki właśnie bez simlocka z Włoch".
No biznes is biznes. Zajmuje się sprzedażą iPhonów więc oczywiste jest że może zaproponować odsprzedanie.
"no taki właśnie bez simlocka z Włoch" - przecież to konkretna informacja. Taki jak chcesz ty, bez simlocka, z włoch... co jeszcze potrzebujesz wiedzieć?
Napisano 04 września 2009 - 08:00
No biznes is biznes. Zajmuje się sprzedażą iPhonów więc oczywiste jest że może zaproponować odsprzedanie.
"no taki właśnie bez simlocka z Włoch" - przecież to konkretna informacja. Taki jak chcesz ty, bez simlocka, z włoch... co jeszcze potrzebujesz wiedzieć?
Takie było pytanie:
Czy ktoś wie tak "na pewno", że włoskie iphony są (mogą być) bez simlocków?
a taką otrzymałem odpowiedź:
A oczekiwałem odpowiedzi:
tak, we Włoszech wszystkie (albo niektóre) iphony są bez simlocków i mamy taki na stanie....
Napisano 04 września 2009 - 09:39
tak, we Włoszech wszystkie (albo niektóre) iphony są bez simlocków i mamy taki na stanie....
mi wystarczyło czytanie ze zrozumieniem

Napisano 04 września 2009 - 11:05
Napisano 04 września 2009 - 11:18
Mogę potwierdzić że iPhone z Włoch są bez simlocków. Sam posiadam iPhone 3Gs z sieci Tim Mobile.
Super

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych