Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

pęknięty trackpad ;-(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_macer_*

Gość_macer_*

Napisano 02 września 2009 - 16:55

Witam. Pękł mi trackpad ;-( więc mam takie pytanie... Czy jeśli dam mojego maka do serwisu, to będą próbowali mi wmówić że to moja wina? (Nie zaprzeczam że jest,nie jestem pewien), a jeśli naprawa płatna to ile będzie kosztować? Trackpad w pełni działa, ale głupio wygląda. Sorki ale nie wiem gdzie mam aparat i nie zrobie zdjęcia :-(

#2 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 września 2009 - 17:02

Na 100% powiedzą, że to Twoja wina ;) Naprawić naprawią bez problemu ale za $$$ ;)

#3 Gość_macer_*

Gość_macer_*

Napisano 02 września 2009 - 17:06

To wieeeelka szkoda :-( Ten laptop miał posłużyć co najmniej 2 lata, a mineły dwa miesiącę.

#4 nicomsw

nicomsw
  • 728 postów

Napisano 02 września 2009 - 21:18

Ale jak to pękł?

#5 dudi

dudi
  • 337 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 września 2009 - 12:23

unibody mają szklany, więc możliwe ze coś pękło...

#6 nicomsw

nicomsw
  • 728 postów

Napisano 03 września 2009 - 12:25

unibody mają szklany, więc możliwe ze coś pękło...

Ja wiem. Ale jak mógł*pęknąć?

#7 el_misza

el_misza
  • 1 postów

Napisano 19 lipca 2010 - 23:17

mam dokładnie ten sam problem... mb pro uni: jakiś miesiąc temu pojawiła się mała ryska... jakies pół centymetra.. teraz pół centymetra dzieli końce krechy od brzegów :-) trackpad działa bez zarzutu i pewnie będzie [po tym jak zobaczyłem ekran dotykowy iphona pęknięty w kilku miejsach i wyglądający jak rozbite lustro.. działający normalnie.. wierzę że jedna rysa tu nic nie zmieni :D] - jednakże jestem zły bo taka rzecz zdarzyć się nie powinna - laptop nie był w podróży w tym czasie, nie mam w zwyczaju używać młotka przy pracy z komputerem i nie mam 2letniego dziecka które lubi rozwalać różnego rodzaju sprzęty domowe. nie wiem co jest tego powodem... może wysokie temperatury działające na obudowę dzięki którym łatwo szybko i bez chodzenia do kuchni można zaparzyć herbatę, ale spodziewałem się większej wytrzymałości tak istotnego elementu

#8 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 21 lipca 2010 - 23:10

55$ nowy na ebay. Wymiana nie wydaje się być trudna, kilka śrubek pod baterią.

#9 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 21 lipca 2010 - 23:28

watpie zeby pekniety trackpad podpadl pod gwarancje :P

#10 Broker89

Broker89
  • 46 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 24 lipca 2010 - 09:18

gwarancja na 100% nie obejmie tak jak u mnie z przyciskiem power, powiedzą że to uszkodzenie mechaniczne którego gwarancja nie obejmuje. Szkoda że dopiero teraz to ci się przytrafiło tak to reklamacje można by było złożyć a tak to lipa. W każdym bądź razie i tak i tak musisz go zaniećś na naprawę do serwisu żeby gwarancji nie stracić.
MacBook Pro 13" Unibody Trackpad
myślę że na spokojnie naliczą cię z jakieś 300/400 zł :-D

#11 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 12:13

Zgłoszenie się z tym do tzw autoryzowanego serwisu spowoduje notatkę w papierach o pęknięciu. Gdyby kiedykolwiek były z nim w przyszłości problemy, nie omieszkają zwalić na tą fizyczną usterkę z winy klienta. Na pewno nie obejmuje tego gwarancja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych