Witam,
mam iphone od dosc niedawna. Iphone 2g soft 3.0 po jb siec plus. Mam kilka pytan.
1. probowalem dzis zamienic bossprefs na sbsettings przez cydie, ale ikona sbsettings mi sie nigdzie nie pojawila. Czemu? Co zrobic?
2. Czy jesli nie mam wypelnionych pol apn to jest mozliwe ze iphone laczy sie z edge? Czy musze wpisac tam jakis fakeAPN?
3. Czy jest mozliwosc aby maile pobieraly sie automatycznie gdy telefon jest w zasiegu wifi (bez uruchomienia programu) i informowala o nowych mailach cyfra w czerwonym kolku.
4. Czy palringo 2.1 dzialajace w tle dzieki backgrounderowi z cydi daje tez takie powiadomienia o nowych wiadomosciach na gg?
5. Czy jest taka mozliwosc zeby wifi sie nie odlaczalo podczas nieuzywania iphona (ale wtedy kiedy chce). Jestem w domu, mam wifi, chce byc do internetu, nawet jesli telefon lezy sobie na biurku od godziny.
Kilka pytań odnosnie programow
Rozpoczęty przez
grelson2
, 02 wrz 2009 15:51
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 września 2009 - 15:51
Napisano 04 września 2009 - 16:34
1. wymacaj godzine na pasku
2. tak
3. jest poszukaj w opcjach
4. ma push notifications to wystarczy, jeszce utrzymuje twoją sesje na serwerach palringo
5. jest ale rozlaczanie to znany blad 3.0 poczakaj na 3.1
Napisano 05 września 2009 - 10:46
Ok dziękuję że w końcu ktoś odpowiedział
trochę już sam rozpracowałem
z tym fake APN dobrze że poczytałem bo mi właśnie ostatnio uciekało po kilka zł tygodniowo z karty (dobrze że tylko tyle) i już mam wyłącznik fake APN do SBsettings
Z mailami znalazłem - tzn uruchomiłem fetch (bez fakeAPN nie chciałem uruchamiać bo by mi przez Edge też pobierał)
co do Palringo - przecież Push notification nie działa na haktywowanych iPhonach. Jeżeli chodzi o podtrzymanie sesji to w tym przypadku nie pokazuje mi nowych wiadomości jako Push notification. Jak zminimalizuję go przez backgroundera to pokazuje wtedy ładnie, ale jak zostawię telefon na chwilę to mi Wi-fi odłącza więc przestaje to działać.
No nic dzięki jeszcze raz i czekam na 3.1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych