b.milewski - święte słowa te dzisiejsze 64 bity to reklama ale nie wiem czy wiecie Windows 8 ma być dostępny w wersji 64 i 128 bit, jeżeli to prawda i apple także chce system mieć w 64 i 128bitowej wersji universal, to 32 bit wraz z windows 8 i Mac OS X 10.7 mogą pójść w niepamięć.

Startup w trybie 64-bitowym
Started by
filip1605
, 31 Aug 2009 20:04
27 replies to this topic
Posted 29 October 2009 - 23:11
Posted 30 October 2009 - 09:16
Czy ci, którzy mówią że to tylko "reklama" i "gonienie za cyferkami" pracowali na tym samym maku w trybie kernela 32- i 64-bitowego?
Bo ja rozmawiałem z kilkoma osobami, które mówią, że odczuły wyraźną różnicę (szybki mak zrobił się jeszcze bardziej rześki).
Dlatego interesuje mnie opinia kogoś, kto to przetestował samodzielnie a nie pociesza się zasłyszanymi opiniami (bo akurat ma wersję sprzętu 32-bit). Samemu niestety nie mogę tego sprawdzić - MBP3,1
Pozdrawiam
Bo ja rozmawiałem z kilkoma osobami, które mówią, że odczuły wyraźną różnicę (szybki mak zrobił się jeszcze bardziej rześki).
Dlatego interesuje mnie opinia kogoś, kto to przetestował samodzielnie a nie pociesza się zasłyszanymi opiniami (bo akurat ma wersję sprzętu 32-bit). Samemu niestety nie mogę tego sprawdzić - MBP3,1

Pozdrawiam
Posted 30 October 2009 - 10:43
być może za jakiś czas doczekamy się sytuacji że lepiej będzie postawić na maku hakowanego osx ze ściągniętymi ograniczeniami od Apple niż oryginalny soft
z Windowsem już tak jest, pirat jest mniej uciążliwy niż oryginał. Ale to tylko dywagacje. Skoro C2D mam, Efi 64 mam, technicznie jest możliwe to co mi Apple do komputera zagląda. Niech wystawi notkę że może to spodować nieodwracalne straty i dla tego komputera jest to niezalecane. Kiedyś taka notka się pojawiała, nie wiem tylko w jakim systemie, przy zmianie rozdzielczości. Że moźe uszkodzić ekran bla bla i robisz to na własną odpowiedzialność.
Ja wiem że Apple to Hameryka a my Europa i ciężko im pojąć że lud europejski bardziej rozgarnięty i nie pozywa za byle pierdołę.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users