Umierajace forum?
Gość_brodek_*
Napisano 26 października 2006 - 20:23
Forum nasze zaczyna przeistaczac sie w cos co napawa mnie strachem.... i nie tylko mnie jak wnioskuje z rozmow z innymi forumowiczami....
Kilka tematow:
Po primo: Zmiana silnika forum przyniosla same szkody, z portalu zrobilo sie forum, nie ma dzialow ktore byly, chocby dzial DOWNLOAD (zamiast zmieniac silnik co poewnie tylko adminom ulatywilo zycie) a nam forumowiczom/moderatorom utrudnilo nawigowanie, znalezienie sie wsrod rosnocaej liczby postow...
Zamiast zmieniac silnik, zbierac na to pieniadze, trzeba bytlo pielegnowac dzialu takie jak download i porady, artykuly, recenzje... sam kilka bym napisal, sam napisalbym kilka tutoriali do iMovie, QuickStart do obrobki fotografii, ale to musi istniec jako osobny dzial a nie jako przyklejony watek na forum... wlasnie dlatego zadnemu nowemu userowi nie chce sie szukac, pisze nowy watek bo czuje sie zagubiony, ja tez powielam watki, staram sie robic to jak najrzadziej ale nie zawsze udaje sie.
Poza tym czy mnie ktos zapytal czy ja chce widziac pod opcja nowe tematy teamy ktorych nie czytalem? nie podoba mi sie to.. skoro nowy silnik jest taki fajny to dajcie mi to wylaczyc w profilu uzytkownika....
Oceny i punkty "pomogl" byly bardzo fajne.... teraz w zasadzie to nie funkcjonuje...
Miala byc inna szata graficzna... od 6 miesiecy nie ma nic... poza forum.... Admini zamykaja watki i do kosza za dosc ostre dyskusje... nie neguje tego, ale czesto sa nad wrazliwi. Specyfika sprzedazy apple w polsce i rosnaca popularnosc wprowadzila do forum niezle zamiesznie pytania o windowsa na macu sa juz powszechne... ja wiem ze forum ma pomagac... ale pytanie w tym watku dla przykladu
http://www.myapple.p...ad.php?p=190279
temat zenujacy.. ja w tym akurat momencie zwracam uwage ze to zaczyna byc bez sensu (nie wiem jak tu z tym problemem walczyc)
ALe takie tematy sa bardziej do kosza niz te gdzie toczy sie niejednokrotnie ostra dyskusja na jakis dosc konkretny temat....
Mysle ze przykladem powinno byc tu www.ppa.pl
gdzie jestem z braku czasu coraz rzadszym gosciem a kiedys mialem okazje czesciej udzielac sie.
Usuniedzie rubryki newsy (wraz ze zmiana forum) wprowadzilo pewien zamet... IMO zmiana silnika byla bez sensu.... a na forum nic sie nie dzieje byc moze drodzy admini sami zrozumieliscie swoj blad i trudno do neigo sie przyznac...
co do modyfikacji
dlaczego nikt nie poprosil o to Devili??? Czarek zna sie na tym jak mało kto i chetnie pewnie by pomogl....
Brak dzialow tematycznych, brak artykulow, brak kontaktu z Adminami (przy najmniej ja probowalem kontakt ze tak powiem byl znikomy...) z innymi jakos rozmawia sie latwiej ja wiem ze.. ta roznica miedzy adminam a pospólstwem jest znaczna.....
to wszystko wprowadza dezorientacje i ponawianie bezsensownych postow z pytaniami czy Call of Duty II dzila na MacBooku, albo dlaczego Photoshop dziala wolno na iNtelu, no ilez mozna... zrobic dzial dla kompletnie zielnych umiesci artykuly... przewodniki... a tak forum.... jest tylko forum... tu mzna banowac, tovzyc bojki na slowa i wysmiewac.... niewiele juz potem mozna....
Po secundo:
wszystko zmiescilo sie w Primo.... jak cos to jestem otwarty na dialog.... tylko zmenicie ten silnik, albo zrobice ankiete....
Napisano 26 października 2006 - 20:37
Czarek zna sie na tym jak mało kto
Napisano 26 października 2006 - 22:19

Napisano 26 października 2006 - 23:13

Napisano 26 października 2006 - 23:34
Napisano 26 października 2006 - 23:45

Napisano 26 października 2006 - 23:46
Dodatkowo kiedyś było nas dwóch (Administratorów) teraz zostałem sam (ReEye zaczął pracować i niestety nie ma już czasu)
Dodam tylko że, portal jest na ukończeniu i postaram się to jak najszybciej odpalić.
PS. Przemion pospiesz się

Jak wyżej napisałem admin został jeden - jabrak kontaktu z Adminami
I żadnego maila nie pozostawiam bez odpowiedzi

Chętnie również porozmawiam na iChat jeśli tylko jestem dostępny.
Napisano 26 października 2006 - 23:57
Akurat "macami" jest prawidłową formą, chociaż rzeczywiście powinno się pisać "makiem". Innymi słowy, w przypadku nazwy naszych komputerów, zmieniamy "c" na "k" w przypadku zmiękczenia: "makiem", "maki". Ale w pozostałych formach powinno pozostać "c".i wychodzą kwiatki macami, maciem...
brrr.
Napisano 27 października 2006 - 07:49

Napisano 27 października 2006 - 09:01
Napisano 27 października 2006 - 09:40
Napisano 27 października 2006 - 09:49
Napisano 27 października 2006 - 10:04
A co z designem? Bedzie w stylu tego nowego loga przypominajacego stare czasy lowendowych c64? Bo i Apple ][ mialo logo w ladniejszym stylu...
Na obecnym myapple logo wyglada jak IBM z lat '60, ew. c64 z przelomu lat '70 i '80
Każdy mógł głosować. Tak wybrała większość.
Napisano 27 października 2006 - 10:05
Napisano 27 października 2006 - 10:05
Napisano 27 października 2006 - 10:10
Mnie najbardziej irytują natomiast nie powtarzające się pytania a odpowiedzi w stylu: było, przeszukaj forum, itp.
Dlatego proponuję przyklejenie poradników,
Napisano 27 października 2006 - 10:15
Mnie najbardziej irytują natomiast nie powtarzające się pytania a odpowiedzi w stylu: było, przeszukaj forum, itp. Przecież wszystko już było i na dobrą sprawę wytarczy tylko wyszukiwarka. Nie każdy jest tak bystry jak szanowni podpowiadacze "już było". A nuż objawi się geniusz, który lepiej i szybciej rozwiąże problem? A może dwóch forumowiczów dzięki rozstrząsaniu tego co już było, pokocha się (mówię o płciach przeciwnych). Dlatego mój apel brzmi; mądrale odpuśccie i nie nabijajcie sobie licznika wskazywaniem wyszukiwarki tudzież przypominaniem starej maksymy- nihil novi sub sole.
A jeśli już musicie to proponuję aby zamiast pouczającej pisaniny oszczędzać swoj wlasny czas i używać skrótu DUPA ( Drogi Użytkowniku Przeszukaj Artykuły).
DUPA jest w porzadku, dobry tekscior

Zgadzam sie, tez nie lubie postow powtarzajacych temat ale jak mnie denerwuja to je omijam.
Nie wiem jak innym, ale mi np. czesto przy "szukaj" na myapple wywala error strony.
Moim zdaniem forum nie umiera, to jakis wydumany problem. W porownaniu do ppa.pl to (moze to wynika z wieku uzytkownikow) nasze forum jest, tego... dojrzalsze

Umieraloby by, gdyby wisialy posty z lipca np jako ostatnie.... a tak nie jest.
Logo forum zostalo wybrane w demokratycznych wyborach, i tylko do siebnie miejscie pretensje ze takie jest. Fakt, layout w niczym nie mowi ze mamy do czynienia z forum zwiazanym z kompami Apple.
Napisano 27 października 2006 - 11:19
Napisano 27 października 2006 - 11:25
Napisano 27 października 2006 - 11:28
Napisano 27 października 2006 - 11:47
Zasady pisowni jednak mówią co innego.heidi, ja bym c zostawił w mianowniku w reszcie przypadków wymieniał c na k.
"galactiki", ponieważ drugie "c" jest zmiękczane.tak samo jest z battletar galactica
galactici? galactiki?
Napisano 27 października 2006 - 11:55
Napisano 27 października 2006 - 12:03
Zapewne znalazłeś za to wszystko czego szukałeśna audiostereo do tej pory nie doczekalem się możliwości pisania.

Tak na poważnie to może napisz do admina, jakiś czas temu była modernizacja serwera i czegoś tam jeszcze. Może zagubiły się Twoje dane.
Napisano 27 października 2006 - 12:10

Natomiast silnik - jak dla mnie świetny.
Napisano 27 października 2006 - 12:40
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych