Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Działa][USB] Tablety - Pentagram, Medion, Aiptek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 26 października 2006 - 19:50

Wygrzebałem dzisiaj robiąc porządki jeden ze starych moich tabletów, a jako że jestem ciekawski przypadek, postanowiłem odpalić go na moim iMacu, łatwo nie było bo tablet to Medion XXL (Pentagram XXL/AIPTEK 12000U, itp.), ale jest rozwiazanie czyli sterowniki do Tygryska (testowałem na swoim 'organiźmie'), Panterki i Classica dostępne pod tym adresem:
http://www.aiptek.co..._tablet_usb.htm
miłego zasysania :)

EDIT: sterownik rozpoznaje też siłę nacisku - testowane na PS CS 2 :)
  • luke_z lubi to

#2 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 stycznia 2007 - 22:13

Adler masz może gdzieś jeszcze te sterowniki bo link nie działa? a może wiesz gdzie szukać lub powiedz jak szukałeś?

#3 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 stycznia 2007 - 22:48

Dziwne... Jeszcze kilka dni temu działało, sprawdzałem, ale sterowników nie zassałem.

#4 arth

arth
  • 75 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 09:14

stronka działa może mieli przerwe ;)

#5 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 stycznia 2007 - 09:24

stronka działa może mieli przerwe ;)

ja nadal nie mogę się na nia dostać, nie odpala :(

#6 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 15 stycznia 2007 - 10:54

ja nadal nie mogę się na nia dostać, nie odpala :(

przed chwila wchodzilem na strone - dziala!!

#7 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 stycznia 2007 - 10:59

fakt teraz działa ale rano nie wchodziła, widocznie coś kombinowali z serwerem

EDIT: niestey nie działa z moim tabletem PENTAGRAMA O'Pen XL
tzn. można kierować myszką, ale nie działają funkcje piórka
EDIT2: działa i to wspaniale, nie zauważylem że trzeba zrestartować po instalacji maca żeby załadował przy starcie sterowniki, jedyny minus że uruchamiał sie troche dłużej system. Natiomiast działają nawet przyciski skrótów na tablecie super :D

EDIT:3 Napisałem w miedzyczasie do serwisu PENTAGRAMA i przysłali mi mailem sterowniki do Mac OS X 10.2.5 i wyżej (notabene to miło z ich strony, źe się zainteresowali) jakby ktoś chciał to mogę podesłać tylko dajcie znać na PW

#8 Jedras

Jedras
  • 40 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 13 lutego 2007 - 13:59

Witam A moźe ktoś ma drivery do pentagrama XL? Bo ten od XXL nie chodzi do końca poprawnie z XL. Pozdrawiam

#9 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lutego 2007 - 14:04

Te które poleca @Adler świetnie z nimi działają, sprawdziłem bo mam :D, jak chcesz to mogę ci podesłać na mail te które dostałem od Pentagrama

#10 PHOTOGRAPHER

PHOTOGRAPHER
  • 25 postów
  • SkądWOŁOMIN

Napisano 10 marca 2007 - 22:41

Witam
Panie i Panowie kupiłem an allegro MEDIONA A4 format i na pc only działał i byłem zły że pod moim Mac os Xem on nie będzie działał a tu ta wspaniała widomość i ten link :) http://www.aiptek.co..._tablet_usb.htm zrobiłem instalke i wszysto śmiga. SUPER i dzięki Pozdrawiam

#11 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 10 marca 2007 - 23:01

Adler masz może gdzieś jeszcze te sterowniki bo link nie działa? a może wiesz gdzie szukać lub powiedz jak szukałeś?

Hmmm... u mnie tez dziala bez zarzutu ta strona.

#12 tomtom_su

tomtom_su
  • 389 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 02 grudnia 2007 - 13:33

witam, pozwole sobie odswiezyc ten temat ;) zakupilem, troche nowszego mediona (czytaj AIPTEK SlimTablet 600U) i wszystko smiga super, no prawie super poniewaz nie dziala mi lewy klawisz w myszce (Logitech optyczna z dwoma klawiszami i rolka) ale jak wylacze tablet to wszystko jest ok spotkal sie ktos moze z czyms takim? pozdrawiam tom

#13 SkoTi

SkoTi
  • 32 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:25

witam! troche odgrzebie watek,bo nie chce zakladac noweo tematu. nie wiecie mzoe gdzie dostane samo, nowe piorko do tabletu pentagram xl? bo moje sie polamalo (zdeptalem niechcacy;p) a nigdzie w internecie nie moge znalezc samego tego akcesoria. prosze mozeo jakis link do sklepu tu, lub na pm. a moze ktos z was ma na sprzedaz?

#14 walszczur

walszczur
  • 9 postów

Napisano 13 czerwca 2008 - 17:43

to wyslij mi prosze sterowniki do pentagramu xl, moj mail: walszczur@tlen.pl. z gory dzieki, pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych