Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Raport doręczeń / dostarczenia SMS - instalacja poprzez Cydię

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
416 odpowiedzi w tym temacie

#51 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 30 sierpnia 2009 - 12:20

Tłumaczenie dwóch opcji dodawanych do ustawień (niestety nie potrafię znaleźć gdzie jest zapisana treść komunikatu będącego raportem, zapewne jest ona zapisana w pliku dylib :/)

Plik po rozpakowaniu wrzucamy do:

/private/var/stash/Applications.pwn/Preferences.app/pl.lproj
Warto zrobić sobie kopię zapasową oryginalnego pliku Messages.plist.

Dobra robota,też szukałem ale dobrze schowali :rolleyes:

Wiecie, że owy "dodatek" zawiera w sobie ustawienia centrum SMSC dla francuskiej sieci Itineris? :) Sprawdźcie na wszelki wypadek, czy nie podmienia owego numeru w ustawieniach telefonu...

Itineris to teraz Orange

#52 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 30 sierpnia 2009 - 16:52

W Playu SMS-y jak dotąd liczone są normalnie :)

#53 RS4

RS4
  • 211 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 21:22

U mnie po zainstalowaniu tego dodatku wszystko pieknie działa , ale niestety przychodzace sms nie sa ukrywane przez inteliscrean, wiec uninstall RS4

#54 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 sierpnia 2009 - 21:25

zainstalowałem, dostałem pierwszy raport, odinstalowałem wpienia mnie to strasznie i zawsze mnie irytowało, jak jeszcze w czasie gimnazjum wszyscy wysyłali mnóstwo smsów, a potem znowu dzonek smsa, wyciągają szybko myśląc że to odpowiedź, a to raport. To nie jest dla mnie modyfikacja.

#55 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 08:32

zainstalowałem, dostałem pierwszy raport, odinstalowałem

wpienia mnie to strasznie i zawsze mnie irytowało, jak jeszcze w czasie gimnazjum wszyscy wysyłali mnóstwo smsów, a potem znowu dzonek smsa, wyciągają szybko myśląc że to odpowiedź, a to raport. To nie jest dla mnie modyfikacja.

sorry za offtop, ale chyba widziales co instalujesz. Po co wiec instalujesz cos czego nie lubiles i nie lubisz - po czym narzekasz ?

#56 bart886

bart886
  • 111 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 31 sierpnia 2009 - 16:10

Potwierdzam :) Działa na iPhonie 3Gs z softem 3.0 w sieci Orange. Pozdrawiam

#57 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 16:53

Pomysl swietny, ale niestety po zainstalowaniu tego dodatku zaczely sie problemy z dochodzeniem sms'ow oraz co najlepsze ... w ciagu jednego dnia moj iphone stracil dwa razy aktywacje (musialem przekladac karty i aktywowac go w iTunes). Z opisu na stronie projektu zrozumialem ze ten dodatek "wczepia" sie w CommCenter i przechwytuje operacje wej/wyj w CommCenter , tzn. jak ktos do nas dzowni to najpierw przychodzi to do tego dodatku, po czym stwierdza ze nie ma tu nic do robienia i przepuszcza dalej do CommCenter, a jesli jest to SMS to dodatek robi swoje po czym dalej przepuszcza do CommCenter. Moze troche przesadzam, ale sposob w jaki to dziala to prosta droga do problemow.

#58 paichivo

paichivo
  • 66 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 18:51

Na moim 2G raporty nie działają, mam bitesms z wpisanem kodem operatora (orange)

#59 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 18:58

Na moim 2G raporty nie działają, mam bitesms z wpisanem kodem operatora (orange)

Te raporty nie opieraja sie na wpisaniu "kodu" na poczatku sms'a (w przypadku oragne pl te kody juz dawno nie dzialaja) - tylko na podmianie ustawieniu 5 bitu w wysylanej wiadomosci, co wymusza raport.
Zostalo to napisane jako wstrzykniecie kodu do CommCenter i w zwiazku z tym ma dzialac z tylko z CommCenter - czytalem gdzies ze jak najpierw zainstalujesz ten dodatek, a pozniej bitesms (dokladnie w tej kolejnosci) to dzialaja raporty.

#60 paichivo

paichivo
  • 66 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 19:14

OK, jasne, wiem, że kody przed sms to stara historia, lecz kod wpisuje w bitesms przy włączaniu opcji raporty doręczeń, bo inaczej nie da się włączyć raportów, biteesms zainstalowałem w kwietniu, lecz dopiero teraz pełną wersję. Czy jeśli teraz odistaluje raporty w cydii i znowu je zainstaluje to powinno działać?

#61 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 21:20

OK, jasne, wiem, że kody przed sms to stara historia, lecz kod wpisuje w bitesms przy włączaniu opcji raporty doręczeń, bo inaczej nie da się włączyć raportów, biteesms zainstalowałem w kwietniu, lecz dopiero teraz pełną wersję. Czy jeśli teraz odistaluje raporty w cydii i znowu je zainstaluje to powinno działać?

Kody do raportow doreczenia w bitesms to nic innego jak te kody ktore wpisujesz na poczatku sms - tyle ze bitesms sam to dopisuje za Ciebie. Te kody juz nie dzialaja w polsce, wiec czy masz ta opcje wpisana czy nie - nie ma to zadnego wplywu na raporty.
Metoda raportow o ktorej tutaj toczy sie dyskusja polega na tym, ze ich kod przechwytuje kazdy wysylany sms i zmienia w nim 5 bit wymuszajac tym dostarczenie raportu doreczenia danego sms'a.

Napisalem Ci przeciez ze musisz zainstalowac to w takiej kolejnosci, wiec skad pytanie o

1. raporty
2. bitesms

#62 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:01

Ok. Wiec tak. Mam 3G z 3.0 na pokladzie, siec Play, w tej chwili na sztywno ustawione na Plus. Raporty dzialaja az milo. Na dodatek zrobilem nieco inne spolszczenie niz uzytkownik Bo$s.

Tak to wyglada:
Dołączona grafika

Plik wrzucamy do:
/Applications/Preferences.app/pl.lproj

Spolszczenie wyslalem juz do autora projektu. Zobaczymy co z tym zrobi.

----------------------------
Spolszczenie:
Raporty_doreczen_pl.zip

#63 Stwór

Stwór
  • 7 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:19

Ok. Wiec tak. Mam 3G z 3.0 na pokladzie, siec Play, w tej chwili na sztywno ustawione na Plus. Raporty dzialaja az milo. Na dodatek zrobilem nieco inne spolszczenie niz uzytkownik Bo$s.

Też mam Play (abonament) i powiadomień niestety nie dostaję.

Jedyną różnicą jest to, że mam iPhone 2G.

Możesz zrobić eksperyment i wymusić na chwilę tryb 2G w swoim telefonie?

Być może dostarczanie powiadomień w Play zależy od generacji sieci, z którą się połączyłeś.

BTW - czy ktoś z was ma iPhone 2G i może potwierdzić działanie tych powiadomień w Play lub jakiejkolwiek innej sieci?

Pozdrawiam,
Łukasz

#64 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:21

@locsi: kolejność instalowania aplikacji nie ma tu nic do rzeczy. Działa nawet jak biteSMS był instalowany jako pierwszy.

#65 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:23

3G mam wylaczone, wiec raporty dzialaja w trybie 2G. Jest to prawie pewne, ze chodzi tutaj o iPhony 2G.

#66 Stwór

Stwór
  • 7 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:42

Też zaczyna mi się tak wydawać. Fajnie by było jednak się upewnić przed dodaniem bugreportu, by nie zawracać autorowi głowy. Mam nadzieję, że ktoś na forum ma jeszcze model 2G i potwierdzi lub zaprzeczy teorii. Swoją drogą, wczoraj też wysłałem tłumaczenie stringów systemowych autorowi, więc może nie tylko opcje ustawień ale cała aplikacja będzie po polsku. Zakładając, że autor się pochyli nad tym, bo odpowiedzi na maila brak. Pozdrawiam, Łukasz

#67 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:48

Wlasnie sprawdzilem Cydie i zobaczylem, ze ukazala sie aktualizacja. Raporty sa teraz w wersji 0.1.2. W changelogu autor pisze, ze ta wersja wspiera iPhone V1 (zapewne chodzi mu o iPhony 2G). Zaktualizujcie i mowcie czy dziala. ; )

#68 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:57

Nowa wersja dziala z ERA na 3G, takze jest jakis postep. Mnie przeszkadza tylko jedno o czym, ktos w tym watku juz wspomnial. Chialbym, zeby przy opcji flash sms nie bylo dziwieku, a co najwyzej wibracja, ale tez nie koniecznie. W zupelnosci wystarczy mi sam komunikat tekstowy. Ciekawe czy to jest w ogole technicznie mozliwe.

#69 Stwór

Stwór
  • 7 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 23:00

W 0.1.2 działa poprawnie :)

#70 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 31 sierpnia 2009 - 23:06

Glad to hear that.

#71 Usiek

Usiek
  • 6 postów

Napisano 01 września 2009 - 07:51

Witam. Ja mam takie troszke inne pytanko. Czy mógłby mi troś podesłac tą łatkę spakowaną, zeby ją zainstalować ręcznie ?? Mam padniętą Cydie i jakoś nie chce mi się robić restora i całej tej babraniny z ponownym JB. Bylbym bardzo wdzięczny :)

#72 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 01 września 2009 - 07:53

@Usiek: http://iphonedeliver...ivery-0.1.2.deb

#73 paichivo

paichivo
  • 66 postów

Napisano 01 września 2009 - 07:54

Po aktualizacji na moim 2G działają potwierdzenia (orange). W BITESMS jest w formie zwrotnego sms. Będę gzebał, żeby było w formie zwykłego komunikatu. Ew proszę o porady.

#74 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 01 września 2009 - 07:55

@locsi: kolejność instalowania aplikacji nie ma tu nic do rzeczy. Działa nawet jak biteSMS był instalowany jako pierwszy.

Napisalem to co przeczytalem na macrumors gdzie inni mieli problemy z bitesms i tymi raportami, osobiscie nie uzywam bitesms wiec nie moge sprawdzic.

#75 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 01 września 2009 - 08:37

Po aktualizacji na moim 2G działają potwierdzenia (orange). W BITESMS jest w formie zwrotnego sms. Będę gzebał, żeby było w formie zwykłego komunikatu. Ew proszę o porady.

W formie zwrotnego komunikatu dostaniesz jak zaznaczysz obie nowo powstałe opcje w wiadomościach, które pojawiły się po instalacji dodatku.

P.S.
Wyszła aktualizacja iPhone delivery.

---- Dodano 01-09-2009 o godzinie 09:41 ----
Działają już raporty dla smów dłuższych niż 160 znaków!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych