Witam
Zakładamy scenariusz że przynoszę do domu nowego Maca, uruchamiam go i chce mieć na nim dokładnie to samo co było na starym i transferuje wszelkie ustawiania itd .. z mojego obecnego mini do nowego komputera, czy to jest dobre rozwiązanie czy lepiej sobie wszystko na nowym komputerze od nowa instalować i ustawiać ?

Asystent migracji - Czy warto korzystać ?
Rozpoczęty przez
seb235-8731863dbe
, 28 sie 2009 23:32
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 sierpnia 2009 - 23:32
Napisano 29 sierpnia 2009 - 10:07
Jak chcesz mieć to samo to najwygodniej asystentem migracji... Wszystko odbywa się w miarę szybko i bezproblemowo.
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:25
Za to ile frajdy daje zabawa z nowym komputerem, instalowanie, ustawianie od nowa... :>
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:33
Witam :-)
Ja niedawno robiłem migrację.. Zawsze dość sceptycznie podchodziłem do takich asystentów itp. Ale w sumie raz się żyje i nie mając nic do stracenia postanowiłem spróbować. Kopiowanie 200GB trwało coś koło 4h, a efekt był szokujący :-) Wszystkie ustawienia, programy, nawet położenie ikon na pulpicie tak samo :-) Mało tego wszystko działa jak należy :-) Ogólnie polecam to narzędzie :-) Jest bardzo dobrze dopracowane :-) Kilka klików, poczekać trochę i zero rzeźby ;-)
Napisano 19 września 2011 - 21:09
Witam, mam pytanie do osob ktore robily migracje.
Aktualnie od 1godz. 8min. trwa moja z macbooka na ktorym zajete jest okolo 130gb do imaca, gdzie wolny prawie caly 1TB.
Czy to mozliwe czy sie cos zawiesilo - stanalem w momencie obliczania objetosci "programow, uzytkownikow i innych plikow" od ponad godziny asystent wylicza ich objetosc I JESZCZE NIE ROZPOCZAL KOPIOWANIA.
Napisano 20 września 2011 - 00:10
Doskonale, odkopałeś wątek z 2009.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych