Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OSX Snow Leopard - w piątek ogólnoświatowa premiera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
702 odpowiedzi w tym temacie

#451 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:55

Jak dla mnie to nie pierwszy i nie poważny, bo... i tak ich nie oglądam. Więc aż sprawdziłam i rzeczywiście teledyski się odtwarzają.
Powoli sprawdzam kolejne programy. Te z CS4 zauważalnie szybciej się odpalają i pracują.

na takim wypasionym sprzęcie to się nie dziwie

#452 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:57

Emigrant jeśli zabrakło czasu na napisanie to po co się spieszyli? Przecież premiera miała być we wrześniu... te 2-3 tygodnie można było poczekać. Producenci układów piszą, być może ale jakoś mi się nie chce wierzyć że firma która ma zaklepany zbyt na swoje produkty u Apple spóźnia się z pisaniem sterowników... może do pierwszych wersji testowych, ale te były dość dawno. To jest świadoma decyzja Apple, nie brak sterowników moim zdaniem.

W brew pozorom wszystko da się wyliczyć matematycznie kiedy trzeba wypuścić Snowa względem innych konkurencyjnych systemów operacyjnych a głownie chodzi o Windowsa 7 ,który tak czy siak jest dla Apple pewnym zagrożeniem. Są od tego ludzie od prognozowania, logistyki, itd. Tak wielkie korporacyjne firmy jak Apple czy M$ muszą dbać o terminy a im wcześniej zrobią produkt tym lepiej dla nich a m$ swój produkt(W7) już ukończył i dla Apple zaczęła się walka z czasem. Kto pamięta co się działo na giełdzie jak ogłoszono, że Vista została opóźniona, wszystkie akcje poleciał w dół, była wielka panika. Nic się nie bierze z powietrza.
Wydaję mi się, że nieoficjalnie Snow nadal jest w wersji beta a od piątku userzy końcowi będą beta-testerami bo zamknięty team developerów nie zawsze może wyłapać każde bugi.
Druga teoria moja, która może być mniej prawdopodobna to zablokowali specjalnie 64 bitowy kernel żeby uniknąć jak najwięcej niekompatybilności z programami firm trzecich, gdzie w większości są 32 bitowe. Apple też jeszcze nie zdążyła przepisać swoich produktów na 64 bity jak iLife czy iWork. iTunes to samo.
Pewnie na kernelu 64 bitowym zadziała 32 bitowy program jak na 32 bitowym kernelu zadziała 64bitowy program, ale działać a działać dobrze chyba robi dużą różnicę.

#453 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 sierpnia 2009 - 21:20

W Krakowie w ISpocie już nie ma... zapisy są. Jaja, nie?

#454 luke_banks

luke_banks
  • 62 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 sierpnia 2009 - 21:27

W Krakowie w ISpocie już nie ma... zapisy są. Jaja, nie?

nie bylo juz w 10 minut po premierze. dzis mozna ylo jeszcze kupic ranow w RCS ale juz nie maja tez.

#455 czerey

czerey
  • 100 postów
  • SkądMilanówek/Warszawa

Napisano 29 sierpnia 2009 - 21:30

zakupiony w media markt i juz upgrade zrobiony nie powiem good, good

#456 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2009 - 21:32

Parafrazujac Misia "zobacz dziecko. tak wyglada baleron" -> "zobacz dziecko (Wskazujac reklame w sieci zamiast na polce w sklepie). tak wyglada Snow Leopard for MAC"

#457 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 21:47

Niektórzy z was pisali, że SL można również dostać w Media Markt. Nie miałem jeszcze możliwości udać się tam osobiście. Sprawdzałem na ich stronie internetowej i w wyszukiwarce produktów w kategorii "System Operacyjny" widnieje tylko Microsoft. Zatem czy SL jest dostępny we wszystkich ich marketach czy też w wybranych miastach?

#458 pkos

pkos
  • 242 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 21:56

Emigrant ta druga wersja jest właśnie tą którą ja też obstawiam, programy firm trzecich i słabe wytestowanie systemu.

#459 wojass1for1

wojass1for1
  • 67 postów
  • SkądChełm/Warszawa

Napisano 29 sierpnia 2009 - 22:05

Niektórzy z was pisali, że SL można również dostać w Media Markt. Nie miałem jeszcze możliwości udać się tam osobiście. Sprawdzałem na ich stronie internetowej i w wyszukiwarce produktów w kategorii "System Operacyjny" widnieje tylko Microsoft. Zatem czy SL jest dostępny we wszystkich ich marketach czy też w wybranych miastach?

W wybranych marketach. Na stronach MM masz telefony do poszczegolnych działów. Zadzwon i sie zapytaj ;]

#460 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 sierpnia 2009 - 22:13

nie bylo juz w 10 minut po premierze.

Czyli co - dwie sztuki mieli?...

#461 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 29 sierpnia 2009 - 22:13

w Toruniu w Media niestety snowa nie było i nie ma ;/

---- Dodano 29-08-2009 o godzinie 23:18 ----
i pewnie nie będzie zapomniałem dodać ;)

#462 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 29 sierpnia 2009 - 22:30

Umieściłem na PYM krótkie podsumowanie pierwszych chwil ze Snow Leopardem, jak ktoś chce
sobie poczytać, to zapraszam: http://pym.uce.pl/snow_leopard.html

#463 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:01

Umieściłem na PYM krótkie podsumowanie pierwszych chwil ze Snow Leopardem, jak ktoś chce
sobie poczytać, to zapraszam: PYM: Snow Leopard

bardzo dobry tekst warto poczytać
dzięki za parę informacji przydadzą sie na pewno
podro

#464 haron1

haron1
  • 1 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:01

Premiera Snow Leoparda iSpot Katowice

jedno pytanie bo dalej tego nie wiem czy to jest sam upgrade czy mozna snow leoparda instalowac na czystym dysku bez systemu ?

Na premierze 28.08 dowiedziałem się od kolesia że można instalować to jako czysty system co też mi pokazano na iMac-u 24" ogólnie na +.

#465 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:05

sobie poczytać, to zapraszam: PYM: Snow Leopard

Dzieki. Fajny tekst. Dowiedzialem sie przy okazji o moim biezacym systemie conieco... :)

#466 lupowilk-4d485847d8

lupowilk-4d485847d8
  • 606 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:14

dziasiaj rano kupilem w Łodzi w Ispot - bez problemu - mieli sporo sztuk na zapisy ale i kilka normlanych (ja skorzystalem wlasnie z normalnej :) Update zrobiony - wszystko ok.

#467 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:20

Ja kupiłem dzisiaj rano na Bielanach, ale zainstalowałem o 19:00. I jestem bardzo zadowolony (chodzi szybciej) :) Polecam!

#468 prozakdream

prozakdream
  • 99 postów
  • SkądPL/NYC

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:21

Jaka cena? Wszędzie standardowo 129 zł ?

#469 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:23

Ale z ta obsluga pilota to przesadzili ;/ I jak ja teraz bede sterowac VLC lezac sobie w lozku i ogladajac film hmm ? Chyba sie poki co wstrzymam z update poki tego nie naprawia bo dla mnie to bardzo duza wygoda i nie wyobrazam sobie co chwile wstawac do maca.

#470 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:25

uzyj ipod toucha i aplikacje Rowmote Pro :)

#471 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:33

A ja w Saturnie dziś bez problemu kupiłem, po tym jak smutny pan w iSpocie powiedział mi, że nie ma, w całej Polsce zabrakło i może w przyszłym tygodniu będą. Jak może zabraknąć płytek DVD z systemem, których koszt produkcji i transportu jest śmiesznie niski? Taki reseller to porażka...

#472 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 29 sierpnia 2009 - 23:35

Cena taka sama. Już pierwszy raz ujrzałem szary ekran z logiem "Power" :( Chciałem się upewnić jak to jest z tym Blueconnect'em (modem Option) i jest źle. Najpierw rozpoznano jako nie zainstalowanego - zainstalowałem, uruchomiłem, zresetowałem. Jutro sprawdzę Huawei.

#473 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 30 sierpnia 2009 - 00:04

Czyli można kupić ów system w Media Markt(radom)? Pozdrawiam

#474 żądło

żądło
  • 16 postów
  • SkądWawa

Napisano 30 sierpnia 2009 - 08:13

gdzie w wawie można nowego leo kupić wczoraj obskoczyłem każdy ispot i dupa w jednym mi nawet wmawiali ze mieli 150 sztuk i im w 1h sie sprzedały jaaasne :/

#475 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 08:27

Czyli można kupić ów system w Media Markt(radom)?
Pozdrawiam

ja zakupiłem tu: Autoryzowany Reseller Apple, Sklep Apple, Komputery Apple, Salon Apple Radom, Sklep internetowy, Sklep, Radom, Belkin, Wacom, Parallels, Sklep z iPod, iPod, iPhone, 3G, 3GS, Sklep on-line, Apple Radom, Sklep Bit.Com, Bit.Com, iMac, Sklep Radom, zakup

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych