Witam,
zastanawiam się jak postawić SHOUTcasta na Mac OS X.
Ściągnąłem server Unixowy dostępny na [url]www.shoutcast.com[/url], jednak nie wiem, jak mam przesyłać dzwięk do tego serwera? Jakim programem? Ściągnąłem MacAmp, ale on nie oferuje streamingu głosu (chcę zrobić coś w rodzaju radia, a więc nie wystarczy mi tylko puszczanie piosenek, ale także mówienie przez mikrofon).
Będę szczerze wdzięczny za pomoc i wskazówki...
Pozdrawiam serdecznie,
Adam Plona

Radio internetowe shoutcast - jak to zrobić?
Rozpoczęty przez
dosik
, 25 paź 2006 16:26
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 października 2006 - 16:26
Napisano 04 października 2007 - 11:42
ja takze dołączam sie do pytania.. jak skonfigurowac shouta na macu? udalo sie to komus?
Napisano 04 października 2007 - 13:12
Cytat ze strony shoutcasta
nalezy czytac uwazniej panowie!
Download the SHOUTcast DSP Plug-In for Mac OS X, Linux and FreeBSD
http://www.shoutcast...broadcast.phtml
Jeden z tooli to:
This archive is for advanced users who wish to source content on their Mac OS X, Linux or FreeBSD servers and feed the audio into a SHOUTcast DNAS instead of using Windows. The Linux version permits input from a soundcard in addition to MP3 files on disk. Please refer to the example .conf file included with the archive for more information on using this beta unsupported method of broadcasting.
Jesli pomoglem prosze +sik
G.

Download the SHOUTcast DSP Plug-In for Mac OS X, Linux and FreeBSD
http://www.shoutcast...broadcast.phtml
Jeden z tooli to:
This archive is for advanced users who wish to source content on their Mac OS X, Linux or FreeBSD servers and feed the audio into a SHOUTcast DNAS instead of using Windows. The Linux version permits input from a soundcard in addition to MP3 files on disk. Please refer to the example .conf file included with the archive for more information on using this beta unsupported method of broadcasting.
Jesli pomoglem prosze +sik
G.
Napisano 04 października 2007 - 13:31
sciagnelem te pliki.... ale gorzej z konfiguracja.. pytam wlasnie czy ktos juz odpalal te pliki? jak tak to w jaki sposob to dziala?
Napisano 04 października 2007 - 15:17
Ja do nadawanie radia uzywam NiceCast
I z tego co widze w opcjach ma on mozliwosc podania serwer shoutcast. Wiec polecam NiceCast
(Jedyny minus to taki ze program nie jest freeware
)

Napisano 04 października 2007 - 16:22
Klikam na plik .pls i otwarza sie w iTunes
Napisano 01 stycznia 2008 - 18:42
ja nadaje z winampa na bootcampie przez to ze dopiero mam neta na macu nie dawno (buissnes everywhere na windowsie dzialalem ) i na macu jeszcze nie probowalem ale musze zaczac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych