"iPhone to g...." ?
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:33
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:41

Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:49
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:49

Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:56
Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:03
Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:27
Ponieważ mój kochany iP trochę już zaniemógł po ostatniej wymianie szybki (wyświetlacz nie stykał i przy okazji urwałem taśmę przycisku) (...)się nasłuchałem od prawie każdego ze sprzedających że on nie lubi iP, albo że iP gówno (...)dlaczego?
A może właśnie dlatego? Twój iP - jak wynika z tego postu - miał już raz wymienianą szybkę, bo "wyświetacz nie stykał", a teraz - jak sam piszesz - znowu "trochę zaniemógł"...
MyApple czytam ze względu na informacje o OS X i komputerach Apple - ale że korzystam z RSS, to wpadają mi w czytnik wszystkie newsy - także duże ilości z działu iPhone. W średnio co drugim czytam o takiej czy innej awarii, takim czy innym zawieszeniu, konieczności "restore", padających głośniczkach, problemach z dotykiem etc., etc. Nie wspominając o nieustannych dyskusjach o jailbreaku, bez którego nie da się z tym cudem techniki wielu rzeczy zrobić.
Nie zrozumcie mnie źle: jak kogoś kręci iP, to super, złego słowa nie powiem. Myślę jednak, że wszystko zależy od tego, do czego chce się używać tego urządzenia.
Jeśli człowieka (mnie ne przykład) nie kręcą gry i nie musi mieć _aż_tak_ mobilnego Internetu, to iP naprawdę jest urządzeniem od czapy. Ja potrzebuje telefonu - i nie mam nic przeciwko temu, żeby ten telefon miał w miarę przyzwoity odtwarzacz mp3 (przydaje się w podróży) i radio (tak samo). I żeby w razie wyjazdu mógł służyć jako modem do mobilnego netu w połączeniu z macbookiem.
Wszystkie te funkcje świetnie spełnia banalny SonyEricsson, którego mam - czy dowolna inna Motorola, Nokia czy kto tam co kupi.
Ja zwykle mam telefony SE - każdy średnio po dwa lata. I wiecie co? Jeszcze NIGDY nie byłem w serwisie. Żadna z moich kolejnych komórek - a parę ich już było - nigdy nie "zaniemogła", nie zepsuła się, nie odcięła mnie od możliwości dzwonienia na przykład.
Im dłużej czytam to forum, tym głebiej jestem przekonany że raczej iP nie kupię.
No, a teraz możecie mnie wirtualnie skopać :-)
Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:53
Na forum każdego producenta co druga wiadomość jest na temat uszkodzeń/niefunkcjonalności/ogólnych problemów.
Jeśli chcesz już generalizować w sposób który przedstawiasz (Mój SE działa dobrze, zmieniam co dwa lata, nigdy nie byłem w serwisie) to słuchaj :
Ja też zmieniam telefony mniej więcej co dwa lata. Miałem Nokię, SE, Sagema, Motorolę a teraz iPhone.
Mimo że w SE i w iPhone grzebię(ałem) niemiłosiernie - ani razu nie musiałem wybierać się do serwisu, ani razu nic mi się w tych (i poprzednich) telefonach nie zepsuło.
Wniosek? Jak ktoś ma korzystać dobrze, zgodnie z przeznaczeniem (Ty czy ja) to nawet jak dostanie telefon z papieru to nie będzie konieczne serwisowanie. Im bardziej ekskluzywne dobro (w tym przypadku iPhone), tym bardziej ludzie obchodzą się z nim jak z kupą i tym bardziej jak cokolwiek odbiega od normy - dramatyzują. Tak było, jest i będzie.
Trzym się ! ;-)
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:16
(...)Im bardziej ekskluzywne dobro (w tym przypadku iPhone), tym bardziej ludzie obchodzą się z nim jak z kupą i tym bardziej jak cokolwiek odbiega od normy - dramatyzują. (...)
Dobre :-)
Masz dużo racji, rzecz prosta. Datego nikomu z uzytkowników iP złego słowa nie powiem - piszę tylko, że rozumiem słowa krytyki i nie do końca rozumiem peany uwielbienia...
Ja po prostu potrzebuję telefonu, a nie zabawki. iP to moim zdaniem badziej zabawka, niż telefon (UWAGA: to absolutnie nie jest stwierdzenie negatywne, ja _bardzo_lubię_ zabawki, jak każdy facet :-)
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:23
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:29
Urządzenia są bardzo drogie jak na nasze realia
niejedna nokia ceną bije iPhona
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:37

Napisano 23 sierpnia 2009 - 20:40
Nic nie znalazłem ale się nasłuchałem od prawie każdego ze sprzedających że on nie lubi iP, albo że iP gówno i tak się zacząłem zastanawiać dlaczego prawie wszyscy sprzedawcy tak bardzo nie lubią tego tel mimo iz co chwila padało pytanie o iP a na ulicy widać ich coraz więcej? Ktoś zauważył też takie zjawisko...a może oni wiedzą cos czego my nie wiemy? ;-) tiaaa
Kazdy produkt ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, w przypadku iphona mysle, ze wplyw miala jego poczatkowa funkcjonalnosc, a wlasciwie jej brak i utarlo sie, ze ten telefon nic nie potrafi. Dodatkowo zostal uwielabiany przez amerykanow, ktorych polacy postrzegaja jako grubych debili i wszystko czego oni uzywaja jest "dla idotow".
To tak jak wojna pomiedzy AMD a Intelem.. Zwolennicy obu marek obrzucaja sie nawzajem blotem, a naprawde jak by dac im komputer do uzywania i nie powiedziec, co w srodku to by nie widzieli czego uzywaja

Napisano 23 sierpnia 2009 - 21:03
Napisano 23 sierpnia 2009 - 21:17
A może właśnie dlatego? Twój iP - jak wynika z tego postu - miał już raz wymienianą szybkę, bo "wyświetacz nie stykał", a teraz - jak sam piszesz - znowu "trochę zaniemógł"...
To nie tak. Gdybym nie potłukł szybki i nie oddał go do "fachowca" na wymianę to by nie miał żadnych problemów. rozbieram go co 2 miesiące i czyszczę bo kurzy się teraz jak diabli. Po piątym razie wyginania taśmy od wyświetlacza w końcu się ukręciła, gdyby się nie ukręciła to bym nie urwał taśmy od przycisku itd. Tak więc telefon jest sprawny tylko dużo że mną przeżył i to akurat jest na plus bo zazwyczaj jak coś rozbiorę to już nie udaje się tego poskładać ;-)
Wiem że każdy tel ma swoich zwolenników i przeciwników ale iP wyjątkowo nie przypadł wielu osobą, inną sprawą jest to że na każdym kroku spotykam się z opiniami (głównie w necie) że iP to nie ma nic jest taki i owaki a najśmieszniejsze jest to że te opinie piszą osoby które nie miały go w reku dłużej niż 5 min
Napisano 24 sierpnia 2009 - 09:37
Napisano 24 sierpnia 2009 - 11:36
Napisano 24 sierpnia 2009 - 11:43

Napisano 24 sierpnia 2009 - 11:56

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych