"iPhone to g...." ?
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:33
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:41
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:49
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:49
Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:56
Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:03
Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:27
Poniewa偶 m贸j kochany iP troch臋 ju偶 zaniem贸g艂 po ostatniej wymianie szybki (wy艣wietlacz nie styka艂 i przy okazji urwa艂em ta艣m臋 przycisku) (...)si臋 nas艂ucha艂em od prawie ka偶dego ze sprzedaj膮cych 偶e on nie lubi iP, albo 偶e iP g贸wno (...)dlaczego?
A mo偶e w艂a艣nie dlatego? Tw贸j iP - jak wynika z tego postu - mia艂 ju偶 raz wymienian膮 szybk臋, bo "wy艣wietacz nie styka艂", a teraz - jak sam piszesz - znowu "troch臋 zaniem贸g艂"...
MyApple czytam ze wzgl臋du na informacje o OS X i komputerach Apple - ale 偶e korzystam z RSS, to wpadaj膮 mi w czytnik wszystkie newsy - tak偶e du偶e ilo艣ci z dzia艂u iPhone. W 艣rednio co drugim czytam o takiej czy innej awarii, takim czy innym zawieszeniu, konieczno艣ci "restore", padaj膮cych g艂o艣niczkach, problemach z dotykiem etc., etc. Nie wspominaj膮c o nieustannych dyskusjach o jailbreaku, bez kt贸rego nie da si臋 z tym cudem techniki wielu rzeczy zrobi膰.
Nie zrozumcie mnie 藕le: jak kogo艣 kr臋ci iP, to super, z艂ego s艂owa nie powiem. My艣l臋 jednak, 偶e wszystko zale偶y od tego, do czego chce si臋 u偶ywa膰 tego urz膮dzenia.
Je艣li cz艂owieka (mnie ne przyk艂ad) nie kr臋c膮 gry i nie musi mie膰 _a偶_tak_ mobilnego Internetu, to iP naprawd臋 jest urz膮dzeniem od czapy. Ja potrzebuje telefonu - i nie mam nic przeciwko temu, 偶eby ten telefon mia艂 w miar臋 przyzwoity odtwarzacz mp3 (przydaje si臋 w podr贸偶y) i radio (tak samo). I 偶eby w razie wyjazdu m贸g艂 s艂u偶y膰 jako modem do mobilnego netu w po艂膮czeniu z macbookiem.
Wszystkie te funkcje 艣wietnie spe艂nia banalny SonyEricsson, kt贸rego mam - czy dowolna inna Motorola, Nokia czy kto tam co kupi.
Ja zwykle mam telefony SE - ka偶dy 艣rednio po dwa lata. I wiecie co? Jeszcze NIGDY nie by艂em w serwisie. 呕adna z moich kolejnych kom贸rek - a par臋 ich ju偶 by艂o - nigdy nie "zaniemog艂a", nie zepsu艂a si臋, nie odci臋艂a mnie od mo偶liwo艣ci dzwonienia na przyk艂ad.
Im d艂u偶ej czytam to forum, tym g艂ebiej jestem przekonany 偶e raczej iP nie kupi臋.
No, a teraz mo偶ecie mnie wirtualnie skopa膰 :-)
Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:53
Na forum ka偶dego producenta co druga wiadomo艣膰 jest na temat uszkodze艅/niefunkcjonalno艣ci/og贸lnych problem贸w.
Je艣li chcesz ju偶 generalizowa膰 w spos贸b kt贸ry przedstawiasz (M贸j SE dzia艂a dobrze, zmieniam co dwa lata, nigdy nie by艂em w serwisie) to s艂uchaj :
Ja te偶 zmieniam telefony mniej wi臋cej co dwa lata. Mia艂em Noki臋, SE, Sagema, Motorol臋 a teraz iPhone.
Mimo 偶e w SE i w iPhone grzebi臋(a艂em) niemi艂osiernie - ani razu nie musia艂em wybiera膰 si臋 do serwisu, ani razu nic mi si臋 w tych (i poprzednich) telefonach nie zepsu艂o.
Wniosek? Jak kto艣 ma korzysta膰 dobrze, zgodnie z przeznaczeniem (Ty czy ja) to nawet jak dostanie telefon z papieru to nie b臋dzie konieczne serwisowanie. Im bardziej ekskluzywne dobro (w tym przypadku iPhone), tym bardziej ludzie obchodz膮 si臋 z nim jak z kup膮 i tym bardziej jak cokolwiek odbiega od normy - dramatyzuj膮. Tak by艂o, jest i b臋dzie.
Trzym si臋 ! ;-)
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:16
(...)Im bardziej ekskluzywne dobro (w tym przypadku iPhone), tym bardziej ludzie obchodz膮 si臋 z nim jak z kup膮 i tym bardziej jak cokolwiek odbiega od normy - dramatyzuj膮. (...)
Dobre :-)
Masz du偶o racji, rzecz prosta. Datego nikomu z uzytkownik贸w iP z艂ego s艂owa nie powiem - pisz臋 tylko, 偶e rozumiem s艂owa krytyki i nie do ko艅ca rozumiem peany uwielbienia...
Ja po prostu potrzebuj臋 telefonu, a nie zabawki. iP to moim zdaniem badziej zabawka, ni偶 telefon (UWAGA: to absolutnie nie jest stwierdzenie negatywne, ja _bardzo_lubi臋_ zabawki, jak ka偶dy facet :-)
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:23
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:29
Urz膮dzenia s膮 bardzo drogie jak na nasze realia
niejedna nokia cen膮 bije iPhona
Napisano 23 sierpnia 2009 - 19:37
Napisano 23 sierpnia 2009 - 20:40
Nic nie znalaz艂em ale si臋 nas艂ucha艂em od prawie ka偶dego ze sprzedaj膮cych 偶e on nie lubi iP, albo 偶e iP g贸wno i tak si臋 zacz膮艂em zastanawia膰 dlaczego prawie wszyscy sprzedawcy tak bardzo nie lubi膮 tego tel mimo iz co chwila pada艂o pytanie o iP a na ulicy wida膰 ich coraz wi臋cej? Kto艣 zauwa偶y艂 te偶 takie zjawisko...a mo偶e oni wiedz膮 cos czego my nie wiemy? ;-) tiaaa
Kazdy produkt ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, w przypadku iphona mysle, ze wplyw miala jego poczatkowa funkcjonalnosc, a wlasciwie jej brak i utarlo sie, ze ten telefon nic nie potrafi. Dodatkowo zostal uwielabiany przez amerykanow, ktorych polacy postrzegaja jako grubych debili i wszystko czego oni uzywaja jest "dla idotow".
To tak jak wojna pomiedzy AMD a Intelem.. Zwolennicy obu marek obrzucaja sie nawzajem blotem, a naprawde jak by dac im komputer do uzywania i nie powiedziec, co w srodku to by nie widzieli czego uzywaja
Napisano 23 sierpnia 2009 - 21:03
Napisano 23 sierpnia 2009 - 21:17
A mo偶e w艂a艣nie dlatego? Tw贸j iP - jak wynika z tego postu - mia艂 ju偶 raz wymienian膮 szybk臋, bo "wy艣wietacz nie styka艂", a teraz - jak sam piszesz - znowu "troch臋 zaniem贸g艂"...
To nie tak. Gdybym nie pot艂uk艂 szybki i nie odda艂 go do "fachowca" na wymian臋 to by nie mia艂 偶adnych problem贸w. rozbieram go co 2 miesi膮ce i czyszcz臋 bo kurzy si臋 teraz jak diabli. Po pi膮tym razie wyginania ta艣my od wy艣wietlacza w ko艅cu si臋 ukr臋ci艂a, gdyby si臋 nie ukr臋ci艂a to bym nie urwa艂 ta艣my od przycisku itd. Tak wi臋c telefon jest sprawny tylko du偶o 偶e mn膮 prze偶y艂 i to akurat jest na plus bo zazwyczaj jak co艣 rozbior臋 to ju偶 nie udaje si臋 tego posk艂ada膰 ;-)
Wiem 偶e ka偶dy tel ma swoich zwolennik贸w i przeciwnik贸w ale iP wyj膮tkowo nie przypad艂 wielu osob膮, inn膮 spraw膮 jest to 偶e na ka偶dym kroku spotykam si臋 z opiniami (g艂贸wnie w necie) 偶e iP to nie ma nic jest taki i owaki a naj艣mieszniejsze jest to 偶e te opinie pisz膮 osoby kt贸re nie mia艂y go w reku d艂u偶ej ni偶 5 min
Napisano 24 sierpnia 2009 - 09:37
Napisano 24 sierpnia 2009 - 11:36
Napisano 24 sierpnia 2009 - 11:43
Napisano 24 sierpnia 2009 - 11:56
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych