Cześć
Zdjąłem właśnie szybkę z iphona 2g bo była pęknięta. Robiłem to bardzo ostrożnie zajęło mi to prawie półtorej godziny. Jak kupię szybkę zostaje kwestia jej przyklejenia. Jakim klejem i jak to zrobić ?
I tak teraz po zdjęciu szybki digitizer nie powinien działać jedynie czasem zareagować na palec ale po założeniu szybki powinno być dobrze wszystko
dzieki.

zdjęta szybka iphone 2g i co dalej jaki klej ?
Started by
wierzbikowo
, 22 Aug 2009 22:27
8 replies to this topic
Posted 22 August 2009 - 22:27
Posted 23 August 2009 - 00:25
Nie kleił bym klejem. Taśma dwustronna, małe kawałeczki, dokładnie wycięte na górze i dole szybki. Taka moja opinia, nie wiem czy trafna.
Posted 23 August 2009 - 09:35
Zgadza się, źle dobierzesz klej i może dojść do reakcji z plastikiem, lepiej zastosować taśmę dwustronna
Posted 23 August 2009 - 12:48
wiem tak zrobię. Znalazłem taśmę dwustronną do iphona 3g więc ewentualnie ją lekko potnę. Ale jak przykleje to już powinno być okey ? czy cos jeszcze wcześniej nałożyć no i normalne jest to że teraz jest ciężko korzystać z digitizera bez szybki praktycznie się nie da po prostu czasem reaguje a szybka działa tak że będzie okey.
Posted 23 August 2009 - 20:23
Ale jeszcze nikt nie odpowiedział na moje pytanie
1. Czy to normalne że teraz bez szybki digitizer ciezko działa po prostu nie zawsze łapie i łapie dziwnie ale po założeniu szybki będzie okey
2. Czy przed naklejeniem szybki na taśmę dwustronną ( tę od 3g do digitizera ) nałożyć coś jeszcze albo coś.
---- Dodano 23-08-2009 o godzinie 22:30 ----
raz udało mi się wejść w kalkulator i wszystkie przyciski reagowały oczywiście na obróconym pełnym kalkulatorze ale tak to różnie reagował czasem nie czasem tak zamowiłem juz szybke i tasme zobaczymy co będzie
1. Czy to normalne że teraz bez szybki digitizer ciezko działa po prostu nie zawsze łapie i łapie dziwnie ale po założeniu szybki będzie okey
2. Czy przed naklejeniem szybki na taśmę dwustronną ( tę od 3g do digitizera ) nałożyć coś jeszcze albo coś.
---- Dodano 23-08-2009 o godzinie 22:30 ----
raz udało mi się wejść w kalkulator i wszystkie przyciski reagowały oczywiście na obróconym pełnym kalkulatorze ale tak to różnie reagował czasem nie czasem tak zamowiłem juz szybke i tasme zobaczymy co będzie
Posted 24 August 2009 - 07:08
daj znać czy się udało, też mam pękniętą szybkę w 2g i jestem ciekawy efektu Twoich prac
Posted 26 August 2009 - 17:00
Efekt końcowy jest taki że dokonałem "niemożliwego"
Siedziałem przed komputerem na youtube i oglądałem filmiki jak koleś zmienia szybkę w iphonie 2g
O 23.00 coś mnie wzięło że muszę to zrobić więc wziąłem dwa noże ( mogę zrobić zdjęcie jakie )
Suszarkę i szmatkę oraz płyn do czyszczenia aparatów
Zdejmowałem szybkę kawałeczek po kawałeczku bo na filmikach koleś mocno wsadzał nóż a ja nie po prostu leciutko wkładałem a szybka lekko pękała i tak przez półtorej godziny. Jak zdjąłem całość to zacząłem czyścić wyczyściłem wszystko ten klej z góry i dołu nożykiem a potem sprawdziłem czy działa dotyk
Jak to zrobić ?
Owinąłem palca w koszulkę za każdym razem po paru razach tak się załapało że reagował na wszystko więc wszedłem w kalkulator i obróciłem go a potem sprawdziłem wszystkie klawisze i wszystko działa !
więc wiedziałem że nie uszkodziłem digitizera
po 2 dniach jak miałem kasę
Zamówiłem szybkę :
szybka szklana -- do Apple iPhone 2G (1 generacji) (721789504) - Aukcje internetowe Allegro
oraz
taĹma dwustronna 3M - klej do szybki -- iPhone 3G (714948919) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo polecam te taśmę jest bardzo cienka i idealnie nadaje się do szybki w iphonie 2g ale trzeba ja odpowiednio wyciąć
Jak już przyszło wszystko to wziąłem się na naklejanie taśmy z jednej strony ma folie pomarańczową wiec ta u mnie była do góry a z drugiej beżową więc beżową zdjąłem i nakleiłem na iphona potem zdejmowałem pomarańczową i tak w moim przypadku 4 kawałeczki
Wyczyściłem lcd potem pencetą założyłem przycisk home wyczyściłem szybkę i założyłem ją
Palcami przez folię która była na szybce dokleiłem pożądnie szczególnie na wyświetlaczu i zdjąłem folie
umyłem ręce i wziąłem się za sprawdzenie czy działa
Wszedłem w menu więc momentalnie na mojej minie pojawił sie uśmiech
wszedłem na kalkulator obróciłem go i sprawdziłem każdy guziczek po kolei
i
wszystko działa !
Siedziałem przed komputerem na youtube i oglądałem filmiki jak koleś zmienia szybkę w iphonie 2g
O 23.00 coś mnie wzięło że muszę to zrobić więc wziąłem dwa noże ( mogę zrobić zdjęcie jakie )
Suszarkę i szmatkę oraz płyn do czyszczenia aparatów
Zdejmowałem szybkę kawałeczek po kawałeczku bo na filmikach koleś mocno wsadzał nóż a ja nie po prostu leciutko wkładałem a szybka lekko pękała i tak przez półtorej godziny. Jak zdjąłem całość to zacząłem czyścić wyczyściłem wszystko ten klej z góry i dołu nożykiem a potem sprawdziłem czy działa dotyk
Jak to zrobić ?
Owinąłem palca w koszulkę za każdym razem po paru razach tak się załapało że reagował na wszystko więc wszedłem w kalkulator i obróciłem go a potem sprawdziłem wszystkie klawisze i wszystko działa !
więc wiedziałem że nie uszkodziłem digitizera
po 2 dniach jak miałem kasę

Zamówiłem szybkę :
szybka szklana -- do Apple iPhone 2G (1 generacji) (721789504) - Aukcje internetowe Allegro
oraz
taĹma dwustronna 3M - klej do szybki -- iPhone 3G (714948919) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo polecam te taśmę jest bardzo cienka i idealnie nadaje się do szybki w iphonie 2g ale trzeba ja odpowiednio wyciąć
Jak już przyszło wszystko to wziąłem się na naklejanie taśmy z jednej strony ma folie pomarańczową wiec ta u mnie była do góry a z drugiej beżową więc beżową zdjąłem i nakleiłem na iphona potem zdejmowałem pomarańczową i tak w moim przypadku 4 kawałeczki
Wyczyściłem lcd potem pencetą założyłem przycisk home wyczyściłem szybkę i założyłem ją
Palcami przez folię która była na szybce dokleiłem pożądnie szczególnie na wyświetlaczu i zdjąłem folie
umyłem ręce i wziąłem się za sprawdzenie czy działa
Wszedłem w menu więc momentalnie na mojej minie pojawił sie uśmiech
wszedłem na kalkulator obróciłem go i sprawdziłem każdy guziczek po kolei
i
wszystko działa !
Posted 26 August 2009 - 18:20
Widzisz
pisalem, ze to nie jest nic trudnego

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users