Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Program do wyznaczania trasy dla Navigon, TomTom lub Sygic

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 07:40

Czy istnieje jakis program/y do wyznaczenia trasy na kompie, zapisanie tej trasy do pliku i wgranie na iPhona? Z mojego doswiadczenia z nawigacjami na PDA wiem, ze czesto ciezko jest przegladnac jak nawigacja dokladnie wyznaczyla trasa. Ja chcialbym miec na to bezposredni wplyw, np. wlasnie przez samodzielne wyznazenie calej trasy. Byloby bardzo przydatne przy planowanej wyprawie po krajach Beneluksu i Francji. Prosze o trzymanie sie tematu, nie chce tu miec "bitwy" na argumenty, ktory soft do nawigacji jest tak "na prawde najlepszy" ;-) (patrz watek o TomTom)

#2 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 08:06

Z mojego doświadczenia wiem, że nie Jailbreakowany iPhone, nie możliwości od tak wgrywania plików. Tak więc, jestem praktycznie pewien, że żadna z nawigacji dostępna w AppStore nie ma możliwości, wczytywania plików z zaplanowaną trasą. Musiała by to ciągnąć z jakiegoś serwera. Mam tylko Navigona i tam nie ma takiej funkcjonalności.

#3 Amoreux

Amoreux
  • 29 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 09:00

Dokładne przeglądniecie trasy to dla mnie podstawowa sprawa, bo nie ufam nawigacji. Wszystkie 4 nawigacje: iGo, Navigon, TT i Sygic spełniają moje wymagania w tej kwestii. Szczególnie iGo gdzie mogę poglądnąc 4 rodzaje tras

#4 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 09:27

Ale chyba wygodniejsze bedzie przegladniecie trasy na komputerze niz na iPhonie, a JB to juz mam.

#5 Marek.Kramski

Marek.Kramski
  • 21 postów

Napisano 28 września 2009 - 16:54

Ale chyba wygodniejsze bedzie przegladniecie trasy na komputerze niz na iPhonie, a JB to juz mam.

Ale w niektórych navkach przecież coś takiego jak plan podróży - wydaje mi się, że to super opcja. Można przejrzeć wszyskie miejscowości przelotowe. No chyba, że nie znasz miejsc. Wtedy to faktycznie przedstawienie graficzne się przyda. Daj jednak znać jak coś znajdziesz!

#6 bartek_z

bartek_z
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 października 2009 - 12:09

coś nowego w temacie wyznaczania trasy na kompie stacjonarnym? posiadam ndrive i bardzo by się taka opcja przydała. zgadzam się w pełni, że to zupełnie inny komfort planowania, niż to ciągłe zoomowanie, przesuwanie, przeciąganie itd... bardzo fajnie to wygląda w automapie gdzie trasę można zaplanować na targeo.pl i bez problemu wrzucić do pda. wiadomo, że bez JB nie ma dostępu do plików ajfona, ale nie wymagam, żeby to było oficjalne rozwiązanie:) nie było problemu żeby w Sygic'u dograć polską mapę, bazę radarów czy inne głosy, oczywiście mając JB. liczę, że będzie można podrzucić trasę czy poi również w innych navi:) pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych