Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G 3.0.1] Jak przerzucic zdjecia do "ROLKA Z APARATU"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 jasiu22

jasiu22
  • 64 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 17:51

Koledzy, mam problem potrzebuje przerzucic zdjecia do katalogu ROLKA Z APARATU. Umiem, synchronizowac foto z iphonem, ale zalezy mi zeby wrzucone zdjęcia powedrowaly konkretnie do tego katalogu do ktorego telefon zapisuje zrobione zdjecia. Wersja softu 3.0.1, NIE posiadam jailbreak itp (zupełnie fabryczny telefon)

#2 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 sierpnia 2009 - 08:00

Nie wrzucisz. Jedyne co możesz zrobić to oddzielny katalog dla Twoich fotek, który widoczny będzie obok "rolki"...

#3 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 08:21

Da radę. Łączysz się przez SSH wchodzisz do folderu ze zdjęciami (nie pamiętam ścieżki) i tam wrzucasz zdjęcia o rozszerzeniu .JPG i nazwie kolejnej tz. jak masz jakieś zdjęcia to są one nazwane jakoś tak : IMG_0001 to zdjęcie wrzucasz IMG_0002 ;)

#4 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 21 sierpnia 2009 - 08:23

ferrari, bez JB nie połączy się przez SSH...

#5 dav

dav
  • 56 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 11:35

Witam kolegów na forum Bardzo łatwo da się wrzucić zdjęcia do rolki z aparatu nawet bez JB. Wystarczy zuploadowac te fotki na jakiś serwer hostingowy do zdjęć, przejść na wskazanego linka za pomocą safari w iphonie i po dłuższym tapnieciu w zdjecie wyskoczy opcja Zachowaj obraz :) Zdjęcia te są zapisywane właśnie do rolki z aparatu.

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2009 - 11:38

Total Commander, Disk Aid i inne dają dostęp do katalogu DCIM bez jailbreaka.

#7 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 21 sierpnia 2009 - 11:43

Total Commander zdaje się źle ustawia prawa dla folderu i wtedy operacje z poziomu iPhone w tym katalogu mogą być niemożliwe.

#8 kacluk

kacluk
  • 14 postów
  • SkądWIELGIE/LIPNO

Napisano 07 lipca 2010 - 17:47

To ja i tak nie wiem.. Mógłby ktoś ładnie napisać tutka jak wrzucić zdjęcia żeby pojawiały się w rolce?? bo próbowałem synchro robić ale tworzy mi nowy katalok biblioteka zdjęć bodajże.. ale wtedy na tapetę nie mogę wrzucić zdjęcia

#9 Maurycy69

Maurycy69
  • 53 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lipca 2011 - 13:47

Najprościej wysłać sobie zdjęcia na maila i odebrać go na iPhonie. Z maila zapisują się właśnie w rolce z aparatu :)

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2011 - 13:51

prościej kupić iFiles w App Store, przenieść zdjęcia do iFiles (iTunes File Sharing), w iFiles zaznaczyć je wszystkie (Edycja -> Select all - nie trzeba pojedynczo) i na dole "tapnąć" To Camera Roll (filmy też zapisuje)

#11 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 16 września 2011 - 22:29

prościej kupić iFiles w App Store, przenieść zdjęcia do iFiles (iTunes File Sharing), w iFiles zaznaczyć je wszystkie (Edycja -> Select all - nie trzeba pojedynczo) i na dole "tapnąć" To Camera Roll (filmy też zapisuje)

Wszystko ok. Ale po takim kopiowaniu zdjęcia nie pokazują szerokości GPS co dla mnie jest bardzo ważne.

#12 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 16 września 2011 - 22:47

Może te zdjęcia były robione aparatem bez GPS.

#13 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 16 września 2011 - 23:06

Może te zdjęcia były robione aparatem bez GPS.

Pisałem co się działo w moim przypadku iP4, a za każdym razem znika lokalizacja GPS.
Tzn. iTunes skasował mi dzisiaj zdjęcia które robiłem iPhone. Na kompie miałem kopie folderu z fotkami. Gdy synchronizuje z tym folderem to zdjęcia zapisują się w Bibloteka zdjęć co jest dla mnie nie wygodne bo chciałem mieć je zapisane jak wcześniej w Rolce aparatu. Próbowałem kopiować też przez iFunBox, zdjęcia kopiuje do rolki jednak po tej czynności brak lokalizcji gps. Czy zna ktoś na to sposób?

#14 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 17 września 2011 - 17:18

Widze Ze panowie nic nie kombinujecie. Wez sobie wlacz to zdjecie gdzie kolwiek sie znajduje. Kliknij na nie zeby sie wszystkie napisy wylaczyly i po prostu walnij screena. Power+Home. Dziala na 100%

#15 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 17 września 2011 - 17:41

Działa ale znowu bez GPS i trzykrotnie niższa rozdzielczość.

#16 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 17 września 2011 - 17:46

Fakt troche nizsza. Ale mniej wiecej dziala. I to bez jakis dziwnych programow

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych